Најновији чланци на покретној траци:

субота, 24. децембар 2016.

LOŠ PREDZNAK: Izostanak jednog od najvećih čuda hrišćanske crkve najavljuje dolazak nesreće?




Крв светог Јануарија, кога славе и православна и католичка црква, од 1389. три пута годишње мења агрегатно стање. Ове године (2016. године) то се није догодило.
Крв свештеномученика Јануарија, три пута годишње чудотворно прелази у течно стање. То необјашњиво чудо први пут се догодило 1389. и од тада се догађа сваке године. Ипак, забележено је да крв која се чува у ампулицама у Напуљу, током церемоније, неколико пута није прешла у течно стање, пише портал "Растимо у вјери".

Свети Јануарије био је епископ у Кампанији Италијанској. За време прогона хришћана, умро је мученичком смрћу. Након што је обезглављен, једна побожна жена покупила је његову крв, која и данас привлачи на хиљаде верника у Напуљску катедралу, где се чудесно претвара у течно стање и након више од шест векова.

Забележено је да кад крв светог Јануарија није прешла у течно стање, догађале су се катастрофе за Напуљ, Италију и свет.

Чудо је изостало 1939. и 1940, у годинама које су обележиле почетак Другог светског рата.

Крв није прешла у течно стање ни 1943. године, када је почела окупација Италије од стране нациста. Необјашњиво чудо изостаје и 1973. године, када у Напуљу избија епидемија колере, као и 1980, када Италију погађа велики земљотрес.

Српска православна црква слави светог Јануарија 21. априла по црквеном, а 4. маја по грегоријанском календару.

Погледајте на горњем видеу како изгледа чудо преласка крви светог Јануарија из чврсто у течно агрегатно стање, а све ово преузето са

/2016/12/24/los-predznak-izostanak-jednog-od-najvecih-cuda-hriscanske-crkve-najavljuje-dolazak-nesrece-video/

четвртак, 22. децембар 2016.

O Nezaposlenim radnicima od 30 do 50 godina starosti














 O Nezaposlenim radnicima od 30 do 50 godina starosti


Иницијатива кандидата, пореских службеника, намештеника и пензионера Пореске Управе Србије се активно укључила да помогне незапосленима од 30 до 50 година који су најрањивије радно-способне групе у корпусу незапослених лица у Републици. Иницијатива кандидата, пореских службеника, намештеника и пензионера Пореске Управе Србије управо је недавно од Националне Службе за Запошљавање(НСЗ) затражила да се за овај радно-способни људски ресурс доносе експлицитни програм запошљавања, тим пре што напред поменута НСЗ има програме запошљавања за млађе незапослене до 30 година и преко 50 година, као и за особе са инвалидитетом. Том приликом Иницијатива кандидата, пореских службеника, намештеника и пензионера Пореске Управе Србије је скренула пажњу НСЗ да се најрепродуктивније генерације између 30-50 година не могу пријавити у задруге, што је катастрофа за ове генерације. Том приликом Иницијатива кандидата, пореских службеника, намештеника и пензионера Пореске Управе Србије је указала НСЗ да тренутно многи послодавци приватно-јавног сектора само преко омладинско-студентских задруга или агенција за лизинг радне снаге узимају упошљенике углавном из реда омладине и студената старости до 26 односно 30 година те да исти преко истих радно послују. Иницијатива кандидата, пореских службеника, намештеника и пензионера Пореске Управе Србије  констатује да о овој евидентној статистичкој чињеници дискриминаторске конотације надлежни ћуте. НСЗ је приликом ових разговора обавестила Иницијатива кандидата, пореских службеника, намештеника и пензионера Пореске Управе Србије  да има програме за запошљавање незапослених до 30 година, односно преко 50 година, с обзиром да су они наводно угроженији од незапослених од 30 до 50 година, те да то није никаква радна дискриминација што се старији од 30 до 50 година не могу пријавити у омладинско-студентске задруге.

Иницијатива кандидата, пореских службеника, намештеника и пензионера Пореске Управе Србије  је на свом колегијуму дана 22.12.2016. године донела Стратегију помоћи запошљавања радно најспособнијег радног потенцијала Србије, која ће бити преточена у разне облике Иницијатива кандидата, пореских службеника, намештеника и пензионера Пореске Управе Србије ради превазилажења овога акутног међугенерацијског конфликта који је драматично присутан у Републици.





среда, 21. децембар 2016.

Ministarstvo finansija Republike Srbije, Poreska uprava Novi Sad oglasila je javnu prodaju pokretnih stvari oduzetih u postupku poreske kontrole














Sa http://www.ekapija.com/website/sr/page/1625162 presniman je sledeći tekst:

JAVNA PRODAJA POKRETNIH STVARI ODUZETIH U POSTUPKU PORESKE KONTROLE- IGRAČKE, SUNČANE NAOČARE, BIŽUTERIJA, SREBRNI NAKIT, PRIBOR ZA PECANJE, AUTO DELOVI, AUTO GUME, ŽICA, DRVENA GALANTERIJA, OPREMA ZA POLICIJU, EL. DELOVI, KNJIGE, ODEĆA, HEMIJA, PUZLE I SL.

JAVNA PRODAJA POKRETNIH STVARI ODUZETIH U POSTUPKU PORESKE KONTROLE- IGRAČKE, SUNČANE NAOČARE, BIŽUTERIJA, SREBRNI NAKIT, PRIBOR ZA PECANJE, AUTO DELOVI, AUTO GUME, ŽICA, DRVENA GALANTERIJA, OPREMA ZA POLICIJU, EL. DELOVI, KNJIGE, ODEĆA, HEMIJA, PUZLE I SL. - Ministarstvo finansija Republike Srbije, Poreska uprava, Regionalni centar Novi Sad
Naručilac: Ministarstvo finansija Republike Srbije, Poreska uprava, Regionalni centar Novi Sad
Tip: Sudske i poreske prodaje pokretnosti
Objavljen: 17.12.2016
Ističe: 26.12.2016
Kratak opis: Javna prodaja pokretnih stvari oduzetih u postupku poreske kontrole- igračke, sunčane naočare, bižuterija, srebrni nakit, pribor za pecanje, auto delovi, auto gume, žica, drvena galanterija, oprema za policiju, el. delovi, knjige, odeća, hemija, puzle i sl.
Tekst tendera/obaveštenja možete pogledati u nastavku

петак, 16. децембар 2016.

DNEVNI ODMOR ZAPOSLENIH OD 12 ČASOVA NEPREKIDNO










Sa http://proglas.blogspot.rs/2011/08/12.html 

preuzimamo deo teksta koji se tiče razmaka između završetka rada i dolaska na rad zaposlenog, koji je svojevremeno nadležna sindikalna organizacija tražila od ministarstva rada. To mišljenje glasi:

'' Република Србија

МИНИСТАРСТВО ЗА ДРЖАВНУ УПРАВУ И ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ
 Број: 130-011-00-00394/2008-02
Датум: 09.01.2009. године
 Б е о г р ад

ГРАНСКИ СИНДИКАТ УПРАВЕ, ПРАВОСУЂА И ПОЛИЦИЈЕ „НЕЗАВИСНОСТ"

Б Е О Г Р А Д

Поводом Вашег захтева за давање мишљења који сте упутили Министарству рада и социјалне политике, а који је уступљен Министарству за државну управу и локалну самоуправу, обавештавамо Вас о следећем:
Одредбама Закона о платама државних службеника и намештеника (''Службени гласник РС", бр. 62/06, 63/06-исправка, 5/06-исправка и 101/07) уређене су плате, накнаде и друга примања државних службеника и намештеника. У складу са одредбама овог закона, плате се састоје од основне плате и додатака на плату. Додатак за рад ноћу прописан је одредбама члана 24. овог закона, а одредбама члана 27, регулисано је питање додатка за прековремени рад.
У складу са одредбом члана 30. став 1. овог закона додатак за рад ноћу, додатак за рад на дан празника који није радни дан и додатак за додатно оптерећење на раду. искључују исплату додатка за прековремени рад.
Напомињемо да је Уредбом о накнади трошкова и отпремнина државних службеника и намештеника („Службени гласник РС, број 98/07-пречишћен текст) регулисано питање накнаде трошкова службеног путовања, као и одређивање накнаде према трајању службеног путовања.
С обзиром да је Законом о раду („Службени гласник РС", број 24/05 и 61/05) прописано да прековремени рад не може да траје дуже од 8 часова недељно, нити дуже од 4 часова дневно по запосленом и да запослени има право на одмор између два узастопна радна дана у трајању од најмање 12 часова непрекидно, то је приликом упућивања запосленог на службени пут неопходно имати у виду и поштовати и наведене одредбе.

Државни секретар

Душко Радаковић с.р.

NP-13009.001/4''

Bloger,

Zoran Mihailo Pisković
16.12.2016. godine

понедељак, 12. децембар 2016.

KAKO PROIZVESTI ZDRAVU HRANU



PREUZETO SA KAKO PROIZVESTI ZDRAVU EKOLOŠKI ISPRAVNU HRANU
Објављено је 06.12.2016.
KONTAKT POSREDSТVOM
General Manager
savadunavski@mail.com

savamoravski@gmail.com
KOJI OBAVEŠTAVAJU:

Poštovani,

Prezentujemo sledeći izum –pronalazak-epohalan pronalazak O TOME KAKO PROIZVESTI ZDRAVU HRANU:

Radi se o organskom djubrivu u tečnom obliku koje do minus (- 5C°) stepeni celzijusa, štiti sve vrste biljka od iznenadnih prolećnih i jesenjih mrazeva! Poznati su aprilski mrazevi koji uništavaju voće u cvetanju…..

Isto tako na visokim temperaturama leti u sušnim klimatskim periodima, štiti sve biljke od sušenja, jer ima sposobnost apsorpcije jutarnje rose-vlage, revitalizujući ih na taj način - biljku da opstane pri visokim temperaturama u prolećno-letnjim i jesenjim vrelim i sušnim mesecima;

Fantastični je preparat u efikasnom uništavanju biljnih bolesti i ostalih štetnih uticaja na biljke!

Istrošeno i upropašćeno poljoprivredno zemljište od hemijskih đubriva pretvara u humus,

Upotrebom predmetnog izuma nema potrebe za istovremenim korišćenjem ostalih hemijsko-organskih đubriva, jer se radi o apsolutnoj njihovoj zameni!

Preparat se koristi tri-3 puta godišnje prskanjem bilja po uputstvu-patenta izumitelja i potom nema potrebe za daljim zaštitnim tretiranjem bilja u smislu njihove zaštite i đubrenja!

Za ovaj epohalan izum pribavljena je relevantna dokumentacija sa dozvolom za njegovu proizvodnju i promet nadležnog državnog organa Republike Srbije kao i brojna svedočenja korisnika koji su o predmetnom đubrivu izneli visoke ocene.

Svako dobro, nadajući se pri tom, da ćete se zainteresovati za ovaj izum, kontakt putem e-majla
General Manager
savadunavski@mail.com

savamoravski@gmail.com


четвртак, 8. децембар 2016.

Zavod za zastitu spomenika Kraljevo štiti spomenike - memorijale u Kraljevu


Зашто је овај видео и на овом Блогу?
Зато што он нас ПОТОМКЕ старих Краљевчана храбри да ће цењени Завод за заштиту споменика културе ХРАБРО И ТО ТРАЈНО СВОЈИМ ОДГОВАРАЈУЋИМ АКТИМА САГЛАСНО ЗАКОНУ, ИЗВРШИТИ ТРАЈНУ ЗАШТИТУ СВИХ ЗГРАДА ''СТАРЕ ЧАРШИЈЕ'' КОЈЕ СУ НЕКАКО ОПСТАЛЕ ДО ДАНАШЊИХ ДАНА, А КОЈЕ СУ ТРЕНУТНО И ТЕ КАКО УГРОЖЕНЕ ОД СТРАНЕ НЕОДГОВОРНЕ УРБАНИСТИЧКЕ ЛОКАЛНЕ ЕЛИТЕ.
ТИТУЛАР 
ЗАШТИТЕ СПОМЕНИКА КУЛТУРЕ-''КУЋА ПИСКОВИЋА'' У КРАЉЕВУ
ЗОРАН МИХАИЛО ПИСКОВИЋ

уторак, 6. децембар 2016.

Razgovori u kancelariji, puštanje muzike i glasni telefonski razgovori remete kvalitetan rad na poslu













SA  
to-nam-smetaju-razgovori-u-kancelariji/ prenosimo naučni dokaz o pravom mučenju radnika od strane neradnika u kancelarijama:
preuzimamo sledeći zanimljiv tekst:

Зашто нам сметају разговори у канцеларији?

Јапански научници потврдили су оно што су многи већ претпостављали. Разговори колега у канцеларији, више него нека друга бука, практично уништавају нашу концентрацију што доводи до лошијих резултата на послу.

Многи то познају из сопственог искуства: баш кад желе да се концентришу на свој посао, за суседним столом двоје колега расправља о некој актуелној теми, а трећи гласно телефонира с важним клијентом.
Да ли сам ја крив што се у таквој ситуацији не могу да се концентришем на свој посао? Нисам. То потврђује и једно истраживање спроведено у Јапану. Околна бука отежава концентрацију, нарочито ако се ради о разговорима који су повезани с послом. Екипа научника с Такахиром Тамасуеом на челу, истраживала је на универзитету Јамагучи могућности концентрације особа које су радиле на рачунару, али уз буку.
Некада је та бука била слична говору, али без значења, а некада су буку правили прави разговори. Испитаници су давали много лошије резултате у свом раду ако је бука била од правих разговора, него ако се радило о бесмисленој буци. Тамесуе је резултате свог истраживања представио ових дана на састанку Акустичног друштва САД у Хонолулуу на Хавајима.
Промена можданих таласа
„Разговори у окружењу често ометају рад у канцеларијама у којима ради више особа“, каже Тамесуе. Његово истраживање показује да концентрацију не омета само јачина буке, већ и њен садржај. Разговор колега о нечему што има везе с послом, омета концентрацију много више него бука споља, чак и ако је она подједнако гласна. Чак и рад у кафићу у којем људи гласно разговарају о свему и свачему, може да буде продуктивнији од рада у канцеларији са десетак или више запослених.
Тамесуе и његове колеге мерили су мождане таласе испитаника уз помоћ електро-енцефалограма (ЕЕГ) док су проверавали њихову концентрацију на рад за рачунаром. Два сигнала на ЕЕГ који представљају реакцију мозга на надражај и селективну концентрацију испитаника, били су много слабији ако су испитаници током рада морали да слушају разговоре у свом окружењу. Научници сматрају да то показује да су тим разговорима били смањени селективна концентрација и способност сећања. Музика је имала исти ефекат као и разговори.

Грип и стрес за све
Како би подстакли комуникацију и сарадњу међу радницима, послодавци данас све чешће преуређују „старомодне“ канцеларије у којима седе једна или две особе, у велике просторе за десет или више људи. Али научници су већ више пута утврдили да велике канцеларије носе са собом и проблем. „То су најидеалнија места за ометање људи на послу“, написао је недавно пословни саветник Мартин Верле за немачки недељник Шпигел. „Велике канцеларије утичу на продуктивност људи као мравојед на мравињак.“
Психолог Гери Еванс и његове колеге са универзитета Корнел у Итаки, САД, још 2000. су утврдили да људи који раде у великим канцеларијама с више колега суочавају с повећаном концентрацијом адреналина у урину. Они су истовремено били и слабије мотивисани на свом послу. А дански научници су 2011. известили да се људи који раде у великим канцеларијама с много колега, много чешће и разбољевају. Да ли је разлог за то стрес или чињеница да се узрочници болести лакше шире у великим канцеларијама, то није утврђено.
Екипа Винеша Омен са универзитета Квинсленд у Аустралији прегледала је 2008. све постојеће студије о великим канцеларијама и закључила да су радници у њима „суочени са читавим низом проблема као што су: губитак приватне сфере, губитак идентитета, смањење ефикасноти, бројни здравствени проблеми, преоптерећеност надражајима и ниско задовољство на раду“.
Многи људи који раде у великим канцеларијама са много колега око себе већ одавно осећају да у њима не могу тако добро да раде. Студија јапанских научника сада је за то дала и научни доказ.
КОМЕНТАР: Током целог свога радног ангажмана бавио сам се овим питањем. Како се отарасити реметилаца радне атмосвере. Ужасно тешко.
ЈЕДИНО СРЕДСТВО ЈЕ ТО КАДА НАСРТЉИВЦИ ГЛАСНО ПРИЧАЈУ ЈЕСТЕ ДА И ВИ ГЛАСНО ГОВОРИТЕ ТЕКСТ НА КОМЕ РАДИТЕ ДОК ВАС ОНИ РЕМЕТЕ.
ИСТО ТАКО ПОМАЖЕ ДА ЋУТИТЕ И ФОЛИРАТЕ ДА РАДИТЕ, ТАДА НАСРТЉИВЦИМА БИВА ''НЕПРИЈАТНО'' И УБРЗО СЕ ИЗГУБЕ.

ИСТО ТАКО ПОМАЖЕ ДА ДЕМОНСТРАТИВНО ОДМАКНЕТЕ ПИСАНЕ МАТЕРИЈАЛЕ ИСПРЕД ВАС, ШАКАМА ПОКРИЈЕТЕ ЛИЦЕ И САМО ЋУТИТЕ И ЗАПРАВО ЧЕКАТЕ ДА СЕ ЋАСКАЊЕ ЗАВРШИ. ЧЕСТО ''РЕМЕТИЛАЦ'' ЋЕ ВАС ПИТАТИ ''ДА ЛИ ВАМ ЈЕ ДОБРО'', А ВИ ОДГОВОРИТЕ ДА ВАМ ЈЕ ДОБРО, АЛИ САМО РАДИ КОНЦЕТРАЦИЈЕ ''УТОНУЛИ СТЕ У ДРЕМЕЖ'' ДА БИ СТЕ ''РЕМЕТИОЦА ПАЖЉИВО СЛУШАЛИ'', ОДНОСНО ДА ЧЕКАТЕ ПОВРАТАК СИТУАЦИЈЕ КАКВА ЈЕ БИЛА ПРЕ ДОЛАСКА ''НЕПОЖЕЉНОГ'' ЧОВЕКА.  

КАДА КОЛЕГА ПУСТИ РАДИО ОДМАХ И ВИ ПУСТИТЕ ТАКОЂЕ СВОЈУ МУЗИКУ И ТО ГЛАСНИЈЕ ОД КОЛЕГИНЕ, КАДА ЋЕ ВАС ТАДА ПИТАТИ НАСРТЉИВАЦ ЗАШТО ТО ЧИНИТЕ И ВИ МУ САМО ОДГОВОРИТЕ ДА ВАС ВАША МУЗИКА ВИШЕ ИНСПИРИШЕ...

ТЕЛЕФОНСКО ''ЖВАКАЊЕ'' ТЕШКО МОЖЕТЕ ОТКЛОНИТИ ЈЕР СЕ ТАДА КОЛЕГИНИЦА-КОЛЕГА ТОЛИКО ИЗГУБЕ У ТИМ ЋАСКАЊИМА ДА И НЕ ПРИМЕЋИЈУ ДА АРЧЕ ПОСЛОДАВЧЕВУ НАЈАМНИНУ КОЈУ ИМ ДАЈЕ ЗА РАД, А НЕ ЗА ЋАСКАЊЕ И ПО ДВА САТА СА ''Н.Н'' ЛИЦИМА.

ПРИЗНАЈЕМ ОВО СУ МУКЕ РАДНИКА КОЈИ ХОЋЕ САВЕСНО ДА РАДЕ И КОЈЕ НА ГОРЕ ОПИСАНИ НАЧИН ДРАСТИЧНО РЕМЕТЕ НЕРАДНИЦИ И ОСТАЛИ ТАЛОГ ПРОПАЛОГ РАДНИШТВА.

ПОСТОЈЕ И ДРУГЕ МЕТОДЕ, АЛИ ЊИХ ЋУ ОПИСВАТИ ПУТЕМ МЕЈЛА НА ЗАГТЕВ ЧИТАЛИШТА ОВОГА БЛОГА.....
KONTAKT MEJL ZPISKOVIC@GMAIL.COM