Најновији чланци на покретној траци:

недеља, 27. март 2011.

ЗАКОНСКИ СТОП ЗА ШТРАЈК-ПРОТЕСТ СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ НЕЗАВИСНОСТ


ПОРУКА САВЕЗА ИСТИНСКИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ
25.03.2011. ГОДИНЕ БЕОГРАД

ЈОС-У
И

БРАЋО И СЕСТРЕ ПОРЕЗНИЦИ

ЧИМ САМ УКЉУЧИО КОМПЈУТЕР ДАНА 26.03.2011. ГОДИНЕ, ОДМАХ ОДЈУРИХ НА МОЈ ОМИЉЕНИ САЈТ:

ЈОС-А И СЛЕДЕЋИ ЊИХОВ ДОКУМЕНТ КОЈИ ГЛАСИ:


прекуцао сам га делимично, јер је заштићен:

Saopštenje sa 37, Redovna sednice Ustavnog suda, održane 30.09. 2010. g, kojom je predsedavala dr Bosa Nenadić, predsednik Ustavnog suda
Ustavni sud ie na 37. Redovnoj .sednici odlučio 0:
Il U predmetima ocene ustavnosti i zakonitosti opštih pravnih akata, Ustavni sud je'
- utvrdio da Uredba o štrajku połicijskih službenika ("Služben¡ giasnik RS", broj 71/07), nije u saglasností sa Ustavom i zakonom, jer je ocenio da su, protivno Odredbama Čl. 61 i 123 Ustava koje utvrđuju pravo zaposlenih na štrajk u skladu sa zakonom i kołektivnim ugovorom; da pravo na štrajk može biti ograničeno samo zakonom shodno prirodi ili vrsti delatnosti, i da Vlada donosi uredbe i druge opšte akte radi izvršavanja zakona, a pri činjenici da je Zakon o policiji uredio uslove Za ostvarivanje prava na štrajk policijskih službenika i ograničenja tog prava, osporenom Uredbom neovlašćeno , prekoračenjem ovlašćenja, propisani uslovi za ostvarivanje prava na štrajk policijskih službenika. Sud je zaključio da pokrene postupak za ocenu ustavnosti odredaba Zakona o štrajku (,,Siužbeni glasnik SRJ,, broj 29/96 i „Službeni glasnik Sr, broj 101/05 ), jer je ocenio da se osnovano postavlja pitanje saglasnosti odredaba tog zakona koje iskijučuju pravo na štrajk određenim kategorijama zaposienih sa odredbama člana 61 Ustava. (predmet IU - 85/07)
Rukovodizlac Službe
Branka Ćurčija
*************************************************************************************************************************
Uredba o štrajku policijskih službenika nije ustavna
U obrazloženju oduke ova Uredba nije u skladu sa Ustavom i zakonom istaknuto je da Ustav Srbje (član 61; "garaniųie zaposlenima pravo na štrajk u skladu sa zakonom i Kolektivnim ugovorom da ovo pravo može biti ograniičeno samo Zakonom Shodno prirodi iii vrsti delatnosti Pre donošenja ove odluke Ustavni sud je po sopstvenoj »  inicijativi pokrenuo postupak za ocenu ustavnosti u delu kiji se odnosi na odredbu (član 18) po kojoj će pripadniku policije prestati radni odnos kada se utvrai da je organizovao štrajk ili učestvovao u štrajku. Inicijative za ocenu usravnosti i  zakonitosti Uredbe o štrajku policijskih službenika Ustavnom sucu su podneli Nezavsni sindikat policije iz Beograda, Granski sindikat uprave, pravosuđa i policije ‘’Nezavisnost’’ i Policiski sindikat Srbije...’’

НАПОМЕНА

ове информације су 06.01.2011. године

''СКИНУТЕ СА ТАНЈУГА 30.09.2010. ГОДИНЕ''

ПОТОМ САМ ЈА ОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ СКИНУО СА СЛЕДЕЋИХ ЧИСТИХ ИНТЕРНЕТ САЈТОВА ПЛАШЕЋИ СЕ ДА САМ НЕШТО МОЖДА ПОГРЕШНО ОТКУЦАО И ТО СА WEBA:


''II  U predmetima ocene ustavnosti i zakonitosti opštih pravnih akata, Ustavni sud je:
- utvrdio da  Uredba o štrajku policijskih službenika ("Službeni glasnik RS", broj 71/07), nije u saglasnosti sa Ustavom i zakonom, jer je ocenio da su, protivno odredbama čl. 61 i 123 Ustava koje utvrđuju pravo zaposlenih na štrajk u skladu sa zakonom i kolektivnim ugovorom; da pravo na štrajk može biti ograničeno samo zakonom shodno prirodi ili vrsti delatnosti, i da Vlada donosi uredbe i druge opšte akte radi izvršavanja zakona, a pri činjenici da je Zakon o policiji uredio uslove za ostvarivanje prava na štrajk policijskih službenika i ograničenja tog prava,  osporenom uredbom neovlašćeno , prekoračenjem ovlašćenja, propisani uslovi za ostvarivanje prava na štrajk policijskih službenika. Sud je zaključio da pokrene postupak za ocenu ustavnosti odredaba Zakona o štrajku (,,Službeni glasnik SRJ,, broj 29/96 i ,,Službeni glasnik RS,, broj 101/05 ), jer je ocenio da se osnovano postavlja pitanje saglasnosti odredaba tog zakona koje isključuju pravo na štrajk određenim kategorijama zaposlenih , sa odredbama člana 61 Ustava.   (predmet IU - 85/07)                                  
Rukovodilac  Službe
                                               Branka  Ćurčija''
А ПОТОМ СА САЈТА 
''СКИНУО САМ СЛЕДЕЋИ ТЕКСТ''''30. 09. 2010
TANJUG

Uredba o štrajku policijskih službenika nije ustavna

Uredba o štrajku policijskih službenika prestaće da važi, jer je Ustavni sud Srbije danas utvrdio da nije u saglasnosti sa Ustavom i zakonom budući da se uslovi ostvarivanja prava na štrajk mogu uređivati samo zakonom
U obrazloženju odluke da ova Uredba nije u skladu sa Ustavom i zakonom istaknuto je da Ustav Srbije (član 61) "garantuje zaposlenima pravo na štrajk u skladu sa zakonom i kolektivnim ugovorom i da ovo pravo može biti ograničeno samo zakonom, shodno prirodi ili vrsti delatnosti".
Pre donošenja ove odluke Ustavni sud je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak za ocenu ustavnosti Zakona o štrajku u delu koji se odnosi na odredbu (član 18) po kojoj će pripadniku policije prestati radni odnos kada se utvrdi da je organizovao štrajk ili učestvovao u štrajku.
Inicijative za ocenu ustavnosti i zakonitosti Uredbe o štrajku policijskih službenika Ustavnom sudu su podneli Nezavisni sindikat policije iz Beograda,
 Granski sindikat uprave, pravosuđa i policije "Nezavisnost" i Policijski sindikat Srbije.
Odredbom 135 Zakona o policiji, kojim se uređuje mogućnost ostvarivanja prava na štrajk i ograničenja ovog prava, nije dato ovlašćenje Vlade za bliže uređivanje odnosa u ovoj oblasti, navedeno je u obrazloženju.
Imajući to u vidu, Ustavni sud je ocenio da je Vlada, donosenjem osporene Uredbe, prekoračila ustavno i zakonsko ovlašćenje i uredila odnose iz nadležnosti zakonodavnog organa.
Ovakav stav, Ustavni sud je zasnovao i na odredbi Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i evropskih sloboda, kojom je dozvoljeno državama potpisnicama da zakonito ograniče pravo na slobodu okupljanja i udruživanja određenim kategorinama ljudi, kao što su pripadnici oružanih snaga, policija i državna uprava.
Međutim, ograničenja su zakonita samo ako ispunjavaju određene uslove, a prvi uslov je da su ograničenja propisana zkonom, zaključcio je Ustavni sud.
Uredba o štrajku policijskih službenika prestaje da važi danom objavljivanja Odluke Ustavnog suda u "Službenom glasniku" Republike Srbije. ''
К О М Е Н Т А Р

ПРВО ПОХВАЛА. КОНАЧНО СТЕ НАС У ГОРЕ ЦИТИРАНОМ ДОКУМЕНТУ ПОМЕНУЛИ КАО ГРАНСКИ СИНДИКАТ УПРАВЕ, ПРАВОСУЂА И ПОЛИЦИЈЕ ''НЕЗАВИСНОСТ'' ШТО ЈЕ ПРЕДИВНО.

А САДА КОНСТРУКТИВНА КРИТИКА

ИЗ ГОРЕ НАВЕДЕНОГ ДОКУМЕНТА НИГДЕ СЕ НЕ ГОВОРИ О ФЕНОМЕНУ ШТРАКА У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ ТАКО ДА ЈЕ ПО ОВОМ ПИТАЊУ БИЛО БЕСПРЕДМЕТНО ЈОСОВСКО ПОЗИВАЊЕ НА НАПРЕД ЦИТИРАНЕ СТАВОВЕ УСТАВНОГ СУДА..

ПОРЕСКА УПРАВА НИЈЕ ИСТО ШТО И ПОЛИЦИСКА УПРАВА.

ИСТО ТАКО САЗНАЈЕМО ДА ЧЛАН 18. ЗАКОНА О ШТРАЈКУ ЈОШ УВЕК ВАЖИ, ТАКО ДА ВАШЕ ХУШКАЊЕ И ОРГАНИЗАЦИЈА ШТРАЈКА У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ У ЈАНУАРУ МЕСЕЦУ 2011. ГОДИНЕ, СА ГЛЕДИШТА ВАЖЕЋЕГ ЗАКОНОДАВСТВА ЈЕ БИЛА ЧИСТА ПРОВОКАЦИЈА И ПОЗИВ НА ОДБИЈАЊЕ ПОСЛУШНОСТИ РУКОВОДСТВУ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ.

У ВОЈСЦИ ОВО ПОНАШАЊЕ СЕ ЗОВЕ ''ВЕЛЕИЗДАЈА-ПРЕДАЈА-КАПИТУЛАЦИЈА-ПОБУНА…ИЗДАЈА''

НИСМО ЦИНКАРОШИ И НЕ ПРИЈАВЉУЈЕМО ВАС НАДЛЕЖНИМ СЛУЖБАМА-ИНСПЕКЦИЈАМА  КОЈЕ СЕ БРИНУ ОКО ПРИМЕНЕ ЗАКОНА О ШТРАЈКУ, ЈЕР БИ ТО ЗНАЧИЛО ЗА ВАС ХУШКАЧЕ СИГУРНУ ''КАРТУ НА БИРО РАДА''.

ВАШ ШТРАЈКАЧКИ БУНТ РАЗУМЕМО ЧИСТО КАО ПОКРЕТ БЕСА ЛОШОМ СИТУАЦИЈОМ НАЈАМНЕ РАДНЕ СНАГЕ У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ, ШТО РАЗУМЕМО.

НЕ СЛАЖЕМО СЕ ОКО НАЧИНА СИНДИКАЛНЕ БОРБЕ, И ТУ ЈЕ СПОР ИЗМЕЂУ ВАС И НАС.

ВИ СТЕ БИЛИ У ЈАНУАРУ 2011. ГОДИНЕ ЗА СМЕНУ РУКОВОДСТВА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ, А МИ СМО БИЛИ ЗА ПОШТОВАЊЕ НАРОДНЕ ВОЉЕ, ЈЕР ЈЕ РУКОВОДСТВО ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ТУ ГДЕ ЈЕ, ВОЉОМ БОЖЈОМ И МИЛОШЋУ НАРОДА СРБИЈЕ.

И ДАЉЕ ТВРДИМО ДА НИСТЕ СМЕЛИ ОРГАНИЗОВАТИ ПОБУНУ ПРОТИВ ПРВОГ И ОСНОВНОГ ДРЖЕЋЕГ СТУБА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ, А ТО ЈЕ
ИНСТИТУЦИЈА

 ДИРЕКТОР ПОРЕСКЕ УПРАВЕ

КАКО СМО И РАНИЈЕ ОБЕЋАЛИ НАУЧНО -СОЦИОЛОШКОМ МЕТОДОМ ЋЕМО, АКО БОГ ДА, ДО КРАЈА АНАЛИЗИРАТИ ТУ ТЗВ. ''ШТРАЈКАЧКУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ ЈОС-А ИЗ ЈАНУАРА 2011. ГОДИНЕ'' ИЗ КОЈЕ ЋЕ ПРОИЗЋИ КРУПНИ ТЕОРИЈСКИ СТАВОВИ И ЗАКЉУЧЦИ, КОЈЕ ЋЕМО МИ -СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ НЕЗАВИСНОСТ И ТЕ КАКО ПРИМЕНИТИ У НАШОЈ СИНДИКАЛНОЈ БОРБИ КОЈА ЈЕ У ТОКУ.

МИ СЕ БОРИМО ДА ПРЕЖИВИМО.  МИ НЕМАМО НИ ЗА ''БУРЕК'', А ПОБУЊЕНИЦИ ПРОТИВ ПОРЕТКА У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ ИМАЈУ ПРАВО НА ГОЗБЕ И ЗАБАВЕ У СОКОБАЊИ.

ШТО ЈЕ АПСУРД АПСУРДА.!!!!

ПА СИГУРНО ЈЕ ДА ЋЕМО О ОВОМЕ ПИСАТИ…

ДАЉЕ СТУДИЈЕ СЛЕДЕ….

С поштовањем,
Главни повереник,
Зоран Писковић с.р.
Достава извршена Интернет везом
http://proglas.blogspot.com/

                                                           Е Д И Т О Р

Синдикат - Министарства финансија Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com/ или посредством линка http://www.gsupipnezavisnost.org.rs/

Наш Си./Бр. Сл. од 27.03.2011. ГОДИНЕ

Poverenik Sindikata Poreske uprave Nezavisnost Zoran Pisković

0 коментара:

Постави коментар