Најновији чланци на покретној траци:

уторак, 29. децембар 2015.

Ministarstvo finansija osnovano se i s pravom se odnosi rezervisano prema nelegitimnim samozvanim sindikalcima











Ministarstvo finansija osnovano se i s pravom se odnosi rezervisano prema nelegitimnim samozvanim sindikalcima


Sa Ministarstvo-finansija-ignorise-Socijalno-ekonomski-savet prenosimo sledeću informaciju:

Ministarstvo finansija ignoriše dopise Saveta

IZBOR CRS:| 29. decembra 2015. | centar
Pregleda:
Izvor: SSSS, Beta, 29. decembar 2015.-

Potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Duško Vuković rekao je da očekuje da će u procesu pregovora sa Evropskom unijom uloga Socijalno-ekonomskog saveta, kao i samih sindikata, morati da ojača.
On je na konferenciji za novinare, nakon sednice Socijalno-ekonomskog saveta, istakao da je nedopustivo donošenje zakona bez javnih rasprava i konsultacija sa sindikatima i potvrdio da se to više puta dogodilo.
„Prilikom donošenja 7-8 važnih zakona, takva procedura je izostala“, kazao je Vuković.
Socijalno-ekonomski savet na jučerašnjoj sednici, zbog izostanka predstavnika Ministarstva finasija, nije razmatrao neke od najbitnijih tema, poput budžeta za narednu godinu, rekao je potpredsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.
Tim povodom, vladi biti upućen i dopis, kako bi Ministarstvo finansija ozbiljnije razmotrilo zahteve sindikata i poslodavaca.
Atanacković je rekao i da Unija poslodavaca Srbije ima primedbu i na to što Ministarstvo finansija ignoriše njihove dopise i stavove.
„Vlada bi mogla da reaguje da se sindikati i poslodavci više uvažavaju“, kazao je Atanacković.
Socijalno-ekonomski savet juče nije razmatrao ni predlog da se povećaju dnevnica za odlazak u inostranstvo, a tu tačku povukao je njen predlagač – Unija poslodavaca.
„Smatramo da je za privatni sektor povećanje sa 15 evra na 50 evra neoporezovanog dela dnevnica granica koja bi mogla da bude prihvatljiva. Nismo se mešali u to koja bi granica mogla biti u javnom sektoru“, kazao je Atanacković.
Na sednici su razmatrane i mogućnosti za davanje proširenog dejstva za pojedine kolektivne ugovore. Kolektivni ugovor za estradne umetnike i muzičke izvođače je, kako je rečeno, problematičan zbog toga što se ne zna koje je ministarstvo za njih zaduženo, a Ministaravo kulture i informisanja ih ne smatra kulturnim poslenicima.
Komentar: Sindikat Poreske uprave-USS u svemu podržava napred opisani stav Ministarstva finansija Srbije, s obzirom da nepomenuti sindikalci koji su članovi Socijalno-ekonomskog Saveta nikoga ne predstavljaju do sami sebe i svoje lične interese. Mnogi napred svesno nepomenuti ''Sindikalci'' su odavno penzioneri sa dobrim penzijama, te se samim tim oni lažno predstavljaju kao vodje radništva Srbije. O radništvu mogu da govore samo aktivni zaposleni, a ne penzioneri u njihovo ime, a za svoj lični račun. Sindikat Poreske uprave-USS skreće pažnju radništvu da ''Reprezentativnost'' gore pomenutih i nepomenutih sindikata članova Socijalno-ekonomskog Saveta nije proverena 10 godina, a trebhalo je to da se uradi po Zakonu o radu joč davne 2009. godine. Prema tome, gore navedeni i svesno nenavedeni ''Sindikalci'' više nemaju nikakakv legitimitet da predstavljaju radništvo Srbije i njihove pojave u radu Socijalno-Ekonomskog Saveta samo nanose stetu interesima zaposlenih. Sindikat Poreske uprave-USS svo vreme svoga delovanja permanentno skreće pažnju zaposlenima na okolnost da ih predstavljaju nelegitimni samozvanci penzioneri, ali u tom smislu ''nikakve vajde''. Kakva setva takva i žetva.

0 коментара:

Постави коментар