Најновији чланци на покретној траци:

уторак, 25. децембар 2012.

KONKURS ZA DIREKTORE FILIJALA PORESKE UPRAVE-TEORIJSKO-PRAKTIČNA PITANJA

















УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД

 SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS


ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


Предмет: KONKURS ZA DIREKTORE FILIJALA PORESKE UPRAVE-TEORIJSKO-PRAKTIČNA PITANJA

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет јавност Србије,


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић већ дуже времена бивају запиткивани о конкурсу за јерархију у Пореској управи који је увелико у току. Писали смо о томе на овом синдикалном блогу у више наврата, али тајац и даље занемелост и страх.

Пошто смо и ми ''преплашени'' нећемо писати о овој теми ништа, али преносимо са једног ''комшијског'' сајта 


једну њихову свежу објаву која гласи:

Интервјуи


Информације за конкурс: Министарство финансија


26 Децембар 2012

Број:23.03/120-1213/12
Датум: 20.12.2012. године

            На основу члана 35. став 2. Закона о државним службеницима ("Службени гласник Републике Српске", број:118/08, 117/11 и 37/12) и члана 15. став 1. Правилника о јединственим правилима и процедури јавне конкуренције за запошљавање и постављење државних службеника («Службени гласник   Републике   Српске» број:  68/09 и 31/12), Агенција за државну управу у вези са јавним конкурсом за попуну упражњених радних мјеста„Помоћник министра за Ресор за управљање инвестицијама"; „Помоћник министра за Ресор за управљање дугом" и „Помоћник министра за Ресор за трезор" у Министарству финансија, објављеним дана 30.10.2012. године, објављује састав Конкурсне комисије и списак кандидата који испуњавају услове јавног конкурса:

                                    Састав Конкурсне комисије за избор кандидата:
Списак кандидата који испуњавају услове јавног конкурса за радно мјесто„Помоћник министра за Ресор за управљање инвестицијама" како слиједи:
 II Списак кандидата који испуњавају услове јавног конкурса за радно мјесто„Помоћник министра за Ресор за управљање дугом" како слиједи:

III Списак кандидата који испуњавају услове јавног конкурса за радно мјесто„Помоћник министра за Ресор за трезор" како слиједи:
 (следе имена и презимена)
Интервју са кандидатима који испуњавају опште и посебне услове ће се обавити 26.12.2012. године (сриједа) у просторијама Агенције за државну управу, са почетком у 09:00 часова, о чему ће исти бити обавјештени и писменим путем.''



                                                                                                       
  УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић НАЈПРЕ КОНСТАТУЈУ ДА ЈЕ ПРЕДМЕТНИ КОНКУРС АПСОЛУТНО ЗАКОНИТ ЈЕР СЕ ТЕМЕЉИ НА LEX SPECIALIS - ЗАДЊИМ ИЗМЕНАМА ЗАКОНА О ПОРЕСКОМ ПОСТУПКУ И ПОРЕСКОЈ АДМИНИСРАЦИЈИ. Ово је наш начелни став.

 У наставку овога чланка,  УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић моле посетиоце овог блога да сами себи одговоре на следећа питања везана за актуелни конкурс у Пореској управи Србије, која се намећу из напред цитираног чланка, а то су следећих пет кључних питања:

1. Да ли и у нашем случају постоји било какав Правилник о јединственим правилима и процедури јавне конкуренције за запошљавање и постављење државних службеника, или било који други општи акт којим се уређује конкурсна материја у Министарству финансија и привреде односно у Пореској управи Србије! ? Ако не постоји, онда тренутни конкурс је на ''климавим ногама''.

2. Да ли постоји у Пореској управ Србије и да ли се примењује у предметном случају например општи акт под тематским називом
PRAVILA
O OBLIKU I NAČINU PROVERE SPOSOBNOSTI KANDIDATA ZA VRŠENJE POSLOVA U DRŽAVNIM ORGANIMA'',

па ако не постоје, легитимно је спекулисати о кредибилитету целокупног Конкурсног процеса који је у току! 

3. Пореска управа Законом о пореском поступку и пореској администрацији добила је извесну општу нормативну аутономност уређивања појединих питања. У вези предметног конкурса да ли Пореска управа има предходно донете опште акте којима уређује конкурсну материју и ако их има да ли су исти објављени на Законом прописани начин у Јавном гласилу! Ако свега овога нема основано се може размишљати о исправности Конкурсног поступка који је у току!  

4. Да ли предметни конкурс спроводи уз сазнање и логистичку подршку СУК-а? Ако га СУК не спроводи и не надгледа, актуелни конкурс је крајње споран са стручне тачке гледишта!

5. Да ли се зна састав Конкурсне комисије и списак кандидата који испуњавају услове конкурса? Ако смо у ''сфери '' нејасних претпоставки и по о овом питању легалитет и легитимитет Кокурса Пореске управе Србије је веома дискутабилан......

 Исходом Конкурсног процеса биће огроман број кандидата незадовољан. Не требају да су очајни већ да своје разочарење преточе у метод борбе по методима које су раније користиле  ''неизабране судије, прекршајци, запослени Народне банке......''. Сви су они успели то трба да храбри све незадовољне кандидате.

Али сва ова писанија ништа не вреде, јер ако конкуренти на Конкурсној трци која је у току и даље ''потуљено'' ћуте, значи да су свесно из калкулантских разлога прихватили правила игре у којој нема правила, а то је њихов проблем и избор, а не  УЈЕДИЊЕНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ-СИНДИКАТА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њиховог Повереника Зорана Михаиловог Писковића. Наше чланство углавном, не учествује у предметном конкурсу............управо из горе наведених стручно датих разлога и перспективе.

 С поштовањем, свако добро и здрави били,

Београд, Дана 25.12.2012. године
Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић-
- Београдско-Краљевачки с.р.


PRILOG 1.- PISMO KOJE JE OVAJ SINDIKAT DOBIO 29.12.2012. GODINE I KOJE U INTEGRALNOM TEKSTU PRENOSIMO BEZ SINDIKALNOG KOMENTARA NITI BILO KAKVOG NAŠEG LIČNOG STRUČNOG STAVA O DILEMAMA O KOJIMA SE RASPRAVLJA NA DOLE CITIRANI NAČIN:
од: sava dunavski <savadunavski@mail.com>
коме:: zpiskovic@gmail.com
датум: 29. децембар 2012. 13.26
наслов: Pitanja
послато преко: mail.com

Zajednica kandidata za Direktore filijala
I šefove ekspozitura Poreske uprave Srbije-
Koji su i poreznici Srbije

Postovani Gospodine Piskoviću,

Pratimo Vaše pisanje o Konkursu koji je u toku za izbor rukovodeće Nomenklature u Poreskoj upravi Srbije.

Kao autora tih pisanja molimo da objavite javno sledeća naša pitanja i ako znate odgovor na ista da nam ih javno date!

1. Gde možemo tačno pročitati Spisak prijavljenih kandidata za direktore filijala i šefove ekspozitura Poreske uprave?

2. Kako su formirane i ko je formirao Konkursne komisije? Ko su ti zapravo ljudi, hoćemo uvid u njihov ‘’profil’’. Da li su ti članovi Konkursnih komisija profesionalci i poreznici sa dugim stažom ili su to trabanti i sateliti anonimno-otudjenih struktura? Na osnovu kog opšeg akta se uopšte ceo ovaj izborni proces sprovodi u Poreskoj upravi?

3. Da li je Jedinstvena organizacija sindikata-JOSPU uključena u proces izbora direktora filijala i šefova ekspozitura Poreske uprave, zašto taj Sindikat o ovoj temi upadljivo ćuti?

4. Kako Sindikati Poreske uprave u kome je i vaš sindikat, misli da obezbedi izjašnjenje zaposlenih o potencijalnim Rukovodiocima po konkursu koji će im zasesti uskoro ‘’na grbaču’’!. Zaposleni su životno zainteresovani da im direktori filijala i šefovi ekspozitura budu pre svega normalni i pošteni ljudi, profesionalci sa dugogodišnjim porezničkim radnim iskustvom, a ne korumpirane psihopate i moberi!!!.

5. Da li su Sindikati Poreske uprave prisutni u radu Konkursnih komisija i u procesu izbora kandidata ili to rade ‘’ anonimno-otudjene strukture iz senke’’ po čijem precizno sačinjenom scenariju rade takozvane Izborne komisije?

6. Da li i Sindikat Poreske uprave-USS smatra da trenutni Kadrovski konkurs nije od značaja za zaposlene i da stoga ‘’pere ruke od svih provokativnih pitanja’’.

Zabrinuti Poreznici Srbije



СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119
тел. 011/3950-619 факс: 011/3953-429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com


0 коментара:

Постави коментар