Најновији чланци на покретној траци:

четвртак, 25. јул 2013.

Makro društveni odnosi su vidljivi u mikro društvenoj zajednici


















УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
 Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


НАСЛОВ: Makro društveni odnosi su vidljivi u mikro društvenoj zajednici

ЗДРАВО!

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет Јавност СрБије,

Дана 23.07.2013. године заседала је у Централи Пореске управе Радна група за израду општег акта о стимулацији и дестимулацији порезника Србије.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаило Писковић су присутним учесницима саопштили следећи синдикални став који гласи: ''Становишта смо да порезници не смеју имати мања права од права осталих запослених у Министарству финансија и привреде као и осталих државних службеника, нити веће обавезе у односу на њихове колеге из Министарства финансија и привреде и осталих запослених у државној управи. На основу ове премисе сагледавамо цели проблем стимулације и дестимулације у Пореској управи.'' Потом сам им рекао да само по основу Закона о платама државних службеника се могу плате исплаћивати и да ни једним прописом овај закон није укинут у односу на порезнике. Синдикат Пореске управе-УСС ће се залагати да се те и такве плате сагласно Закону о платама државних службеника ''неокрњене'' исплаћују запосленима, јер су оне поменутим Законом гарантоване....... 


Пошто се преседница и председавајуће Радне Групе није изјаснила о поверљивости података који су изречени на напред поменутом скупу, то УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаило Писковић не износе детаље са тог састанка.

Међутим, Колективни Дух је Један и у микрокосмосу и у макрокосмосу-макрозаједници и микрозаједници. То  УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаило Писковић добро знају. Стога је разумљиво што је готово истовремено са даном 23.07.2013. године на медијском простору Србије објављен сјајан чланак који у потпуности замењује несачињени опис догађаја који сам требао да дам а нисам га дао са напред датих разлога. Други то учинише својим текстом који преузимамо са 


 и он гласи:


Интерес синдиката пречи од радника


25. јул 2013. | Б. Стјеља / Новости
Београд – Радничка права у последње две деценије нису била мања, а синдикални лидери више разједињени. И док се заоштрава вербални рат два репрезентативна синдиката с једне стране (СССС и УГС „Независност“) и свих осталих, посао раде само послодавачке организације које у скупштинским одборима лобирају за усвајање спорних Закона о штрајку и Закона о раду.
Савез самосталних синдиката Србије и Уједињени грански синдикати „Независност“ оптужују „колеге“ из осталих удружења да саботирају социјални дијалог и ускратили су добродошлицу у преговорима око владиних мера штедње, расправама о Закону о штрајку, Закону о раду, безбедности и здрављу на раду, инспекцијским службама… јер од сваког састанка направе „циркус“.
„Многи међу њима су настали и финансирани по жељи и за потребе одређених странака“, оптужују председници Љубисав Орбовић (СССС) и Бранислав Чанак (УГС „Независност“).
„Они делују са једним јединим задатком, а то је да ометају друге синдикате у развијању социјалног дијалога и успостављања нових односа рада и капитала.“
Прозвани синдикати одбацују све оптужбе и тврде да су у позадини овог рата искључиво „интереси“, али не раднички, већ политичара и тајкуна:
„У Социјално-економском савету годинама уз послодавце и представнике владе седе СССС и „Независност“, а такву им позицију омогућава Министарво рада, јер је лакше контролисати два синдиката него десет њих „, сматра Милинко Поповић, потпредседник Асоцијације слободних и независних синдиката.
И у Синдикату „Слога“ кажу да се иза ових напада и крије намера доношења сета нових закона којима се у корист послодаваца смањују права радника.
„Нећемо подржати Нацрт закона о штрајку, који је у јавној расправи, јер ту нема говора о „развијању социјалног дијалога“ и очувању стечених права“, каже Жељко Веселиновић, председник „Слоге“.
„Истина је да се ради на успостављању нових односа између рада и капитала, али на штету радника! Оправдано сумњамо да је реч о још једној великој превари радника, какву смо видели и априла 2008. године, када је од истих синдикалних актера свечено и помпезно потписан Општи колективни уговор који никада није заживео.“
Европска „левица“
Веома смо поносни на левичарско опредељење и припадност синдикатима европске левице, која се ових дана једина у Европи масовно супротставља неолибералном капитализму и мерама штедње – каже Веселиновић из „Слоге“. – Овима у Србији, који тобож штите, критикују, осуђују, а спремају се да потпишу социјални пакт на штету радништва, поручујемо: „Свака влада је по природи противник синдиката.
Превише вођа, премало чланова
Колико који синдикат има чланова, готово је немогуће утврдити. Процењује да чланску карту има око 28 одсто радника. Ипак, судећи према изјава синдикалних лидера, у Србији има милион чланова иако има 1,7 милиона радника. У прошлој години је било 7.732 синдикалне организације у којим је запослено 803 радника.

Додатно Образложење

Сви напред наведени односи, учесници, фразе, ставови, контрадикције су били тако присутни и на горе поменутом скупу 23.07.2013. године, да се стварно потврђује тачност речи Латина:

Tertium non datur. - Трећега нема.

Неки су данас 25.07.2013. године од мене захтевали да ћутим о предметној ствари нашта сам им рекао да Вечна Мудрост каже: "ako ućutite i kamenje će progovoriti". Извесно је да ће ућутати многи од нас или ће нас ућуткати, али уместо нас Васељена Правде ће сигурно говорити. Истина се не може ућуткати. То доказује и ова данашња коинциденција, да не описавши садржај радног састанка од 23.07.2013. године, ТО УЧИНИ уместо мене ''мутавог и муцавог'' горњи НАСЛОВ ИЗ сасвим ДРУГОГ МЕДИЈА ,чији опис ''метафизичких трајних односа рада и капитала'' се у потпуности подударио догађају од 23.07.2013. године на коме сам био присутан.

Ко ме разуме-разуме, а ко не не, па то није ни важно.....   

С поштовањем, свако добро и здрави били,

БЕОГРАД, ДАНА 25.07.2013. године


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
Београд, ул. Саве Машковића бр.3-5
Повереник-Justitiarius-Justicijar,
Зоран Михаило Писковић -Београдски с.р.
Еxpert  za javne finansije

Контакт тел.011/3950-619
е-маил: zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs
Internet prezentacija na:http://www.proglas.blogspot.com


0 коментара:

Постави коментар