Најновији чланци на покретној траци:

субота, 31. август 2013.

Stariji i stari poreznici Srbije moraju biti izuzeti iz režima destimulacija
















SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД

 SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS


ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


Предмет: Stariji i stari poreznici Srbije moraju biti izuzeti iz režima destimulacija

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет јавност Србије,


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаило Писковић, писали су о раду Радне групе за израду Правилника о стимулацији и дестимулацији порезника Србије и њеној другој седници, на


На том скупу овај Синдикат је поред осталог истакао да у Пореској управи раде углавном стари људи и да се то мора респектовати те смо истакли приговор старости живота и радног века.

Присутни представник другог Синдиката Пореске управе је тражио некакав такмичарски приступ целом проблему, без обзира на године живота и радно искуство. Био је подржан од његових присутних истомишљеника.

Пошто овај Синдикат наступа пре свега са аспекта Универзалног Морала и Антрополошке Етике истакли смо приговор старости порезника. Рекли смо да у Пореској управи раде порезници који су цео свој живот уградили у ту Институцију од и то од своје младости. Такмичили су се они и те како, али сада су остарили биолошком неминовношћу. Они више немају радну снагу коју су имали када су били млади.

По научним критеријумима старост између 56-68 година значи да се ради о ''старој'' особи. То је такозвана 6. лествица људског живота и биолошке доби, а има их укупно 7. лествица живота и оне су:

-          ''Од рођења до четврте године то је доба одојчади и беба''.-1 животна доб;
-          ''Детињство почиње од четврте и траје до четрнаесте године''.-2 животна доб;
-          ''Младост од четрнаесте до двадесетдруге''- 3 животна доб;
-          ''Млада радиност и одважност обухвата време од двадесетдруге до четрдесетдруге''-4. животна доб;
-          ''Пуна радиност и одважност настаје од четрдесетдруге и иде до педесети-шесте године живота''-5 животна доб;
-          ''Старост између педесетишесте и шестдесетиосме године живота''-6. животна доб
-          После шесдесетиосме је нејако, слабачко доба, и ко га преживи до осамдесетосме, враћа се у детињство-7. животна доб

Имајући у виду овај глас антрополошке науке овај Синдикат захтева да се сви ''стари радници'' изузму из суровог режима дестимулације и разних видова присилног дедуковања и дошколовања који се планира.

Речено ми је да све ово није битно, на шта сам им одговорио да мобинг подразумева и појаву ''пренатрпаног радног стола'' старог радника кога ''штопује'' млађи радник по правилу знатно млађи руководилац, биолошки свежији и снажнији од исхабаног и истрошеног радника пред пензијом……који га потом кињи, малтретира и злоставља, због његове наводне нефикасности и неспособности на раду.

Замолио сам Радну групу за израду Правилника о дестимулацији да овај проблем има у виду и Општи акт из области стимулација и дестимулацијама прилагоде старосним добима порезника Србије.

Без обзира да ли ће напред наведени предлог бити прихваћен, УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаило Писковић се припремају за нову стварност и сваки предстојећи мобинг по основу лажних оптужби за наводну неефикасност ''старог радника'' биће од овог Синдиката маркиран и потом процесиран сагласно важећим прописма.


С поштовањем, свако добро и здрави били,

Београд, Дана 31.08.2013. године
Повереник-Justitiarius-Justicijar,
Expert za javne finansije

Зоран Михаило Писковић-
- Дорћол - Београд

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119
тел. 011/3950-619 факс: 011/3953-429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com





0 коментара:

Постави коментар