Најновији чланци на покретној траци:

субота, 21. март 2015.

Zaštita uređenje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta














Zaštita uređenje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta




Покрет Слободних Синдиката Србије с обзиром на своје чланство из аграра и пољопривреде прекуцава са ''Службеног гласника РС'' бр. 27/2015 године објављен 20.03.2015. године следећи битни конкурс следеће садржине:
МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, УПРАВА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНО ЗЕМЉИШТЕ, Обилићев венац 9–11, Београд, на основу члана 14. став 2. Закона о пољопривредном земљишту („Службени гласник РС”, бр. 62/06, 65/08 – др. закон и 41/09), а у вези са чланом 7. Закона о буџету Републике Србије за 2015. годину („Службени гласник РС”, бр. 142/14) и Уредбe о утврђивању Програма извођења радова на заштити, уређењу и коришћењу пољопривредног земљишта за 2015. годину („Службени гласник РС”, број 22/15), расписује конкурс
– за доделу средстава на територији Републике Србије осим на територији аутономних покрајина у 2015. години.
I КОРИСНИЦИ СРЕДСТАВА
Корисник средстава за радове на новим инвестиционим и другим улагањима на заштити, уређењу и коришћењу пољопривредног земљишта по овом конкурсу може да буде:
1) јединица локалне самоуправе,
2) физичко лице,
3) пољопривредна саветодавна и стручна служба: привредно друштво и предузетник (у даљем тексту: Служба),
4) научноистраживачка организација: високошколска образовна установа у области пољопривреде и институт у области пољопривреде које је основала Република Србија (у даљем тексту: Научноистраживачка организација),
5) установа: средња стручна школа у подручју рада пољопривреде и висока школа струковних студија из области пољопривреде (у даљем тексту: Установа) и друго правно лице: манастир, црква и задужбина,
6) привредно друштво: микро, мало и средње правно лице разврстано у складу са законом којим се уређује рачуноводство и предузетник,
7) удружење водокорисника,
8) земљорадничка задруга.
II ВРСТЕ РАДОВА НА НОВИМ ИНВЕСТИЦИ-ОНИМ И ДРУГИМ УЛАГАЊИМА НА ЗАШТИТИ, УРЕЂЕЊУ И КОРИШЋЕЊУ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА
1) Контрола плодности обрадивог пољопривредног земљишта
Средства за реализацију ових радова се обезбеђују из буџета Републике Србије у укупном износу до 150.000.000 динара и у висини учешћа до 100%.
Право на средства за обављање контроле плодности обрадивог пољопривредног земљишта може да оствари Служба.
Пријаве на конкурс се подносе закључно са 15. септембром 2015. године.
2) Побољшање хемијских и биолошких својстава обрадивог пољопривредног земљишта
Средства за реализацију ових радова се обезбеђују из буџета Републике Србије у укупном износу до 40.000.000 динара и у висини учешћа до 50% са урачунатим порезом на додату вредност.
Право на средства за побољшање хемијских и биолошких својстава обрадивог пољопривредног земљишта може да оствари Служба.
Пријаве на конкурс се подносе закључно са 30. априлом 2015. године.
3) Уређење пољопривредног земљишта комасацијом
Средства за реализацију инвестиционих, геодетско-техничких радова и трошкова рада општинских комисија за спровођење комасације у 2015. години, обезбеђују се из буџета Републике Србије у укупном износу до 201.000.000 динара са учешћем до 70%.
Право да конкурише има јединица локалне самоуправе: општина, град и град Београд, ако је усвојила Годишњи програм за заштиту, уређење и коришћење пољопривредног земљишта за 2015. годину.
Пријава на конкурс се подноси закључно са 30. априлом 2015. године.
4) Уређење (ревитализација) пољских путева
Средства за реализацију ове активности обезбеђују се из буџета Републике Србије у укупном износу до 357.000.000 динара са учешћем до 60%, односно 70% за подручја са отежаним условима рада у пољопривреди.
Право да конкурише има јединица локалне самоуправе: општина, град и град Београд, ако је усвојила Годишњи програм за заштиту, уређење и коришћење пољопривредног земљишта за 2015. годину.
Јединица локалне самоуправе може да поднесе само једну пријаву на конкурс и то закључно са 30. априлом 2015. године.
5) Набавка нове опреме за наводњавање у 2015. години
Средства за реализацију ових радова се обезбеђују из буџета Републике Србије у укупном износу до 117.000.000 динара и у висини учешћа до 50% са урачунатим порезом на додату вредност.
Право на коришћење средстава за набавку нове опреме за наводњавање и то за опрему набављену у 2015. години може да оствари физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, Установа и друго правно лице: манастир, црква и задужбина, привредно друштво: микро, мало и средње правно лице разврстано у складу са законом којим се уређује рачуноводство, предузетник, удружење водокорисника и земљорадничка задруга.
Пријавa на конкурс подноси се закључно са 31. јулом 2015. године.
6) Привођење култури обрадивог пољопривредног земљишта
Средства за реализацију ових радова се обезбеђују из буџета Републике Србије у укупном износу до 16.000.000 динара.
Право и услове да конкурише има Служба.
Пријава на конкурс подноси се закључно са 15. мајем 2015. године.
7) Мелиорација ливада и пашњака
Средства за реализацију наведених активности обезбеђују се из буџета Републике Србије у укупном износу до 8.536.000 динара.
Право и услове да конкурише има Служба.
Пријава на конкурс подноси се закључно са 15. мајем 2015. године.
8) Давање у закуп обрадивог пољопривредног земљишта
Средства за реализацију наведених активности обезбеђују се из буџета Републике Србије у укупном износу до 2.500.000 динара.
Право учешћа на конкурсу имају физичка лица (пољопривредници), носиоци регистрованог пољопривредног газдинства, старија од 65 година, који су власници обрадивог пољопривредног земљишта.
Пријава на конкурс подноси се закључно са 1. септембром 2015. године.
9) Студијско-истраживачки радови, програми и пројекти у области заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта од значаја Републику Србију
Средства за реализацију ове активности обезбеђују се из буџета Републике Србије у укупном износу до 65.000.000 динара у висини од 100%.
Право да конкурише има научноистраживачка организација: високошколска образовна институција у области пољопривреде и институт у области пољопривреде које је основала Република Србија.
Пријава на конкурс подноси се закључно са 30. априлом 2015. године.
10) Студијско-истраживачки радови, програми и пројекти у области заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта од значаја за јединицу локалне самоуправе
Средства за реализацију ове активности обезбеђују се из буџета Републике Србије у укупном износу до 19.014.000 динара са учешћем до 75%, односно 85% за подручја са отежаним условима рада у пољопривреди.
Право да конкурише има јединица локалне самоуправе: општина, град и град Београд ако је усвојила Годишњи програм за заштиту, уређење и коришћење пољопривредног земљишта за 2015. годину.
Пријава на конкурс се подноси закључно са 30. априлом 2015. године.
ОПШТИ УСЛОВИ
Подносилац пријаве који има својство Корисника средстава по ранијим уредбама и конкурсима и закључен уговор о коришћењу средстава са Управом за пољопривредно земљиште, а који неоправдано није испунио обавезе преузете уговором, не може да оствари право на средства по Уредби и овом конкурсу.
У случају потребе, Управа за пољопривредно земљиште задржава право да од подносиоца пријаве затражи додатну документацију. Разматрање приспелих пријава вршиће комисија коју образује директор Управе за пољопривредно земљиште. Уколико два или више корисника средстава имају исти број бодова предност ће имати корисник који је раније поднео пријаву. Пријаве на конкурс које нису поднете на време или су поднете од стране подносиоца пријаве који нема својство Корисника средстава ће бити одбачене. Коначну одлуку о расподели средстава доноси директор Управе за пољопривредно земљиште. Права и обавезе између Управе за пољопривредно земљиште и Корисника средстава регулисаће се уговором. Исплата средстава ће се вршити у складу са приливом истих у буџет Републике Србије.
ИНФОРМАЦИЈЕ
Конкурс се објављује у скраћеној верзији у „Службеном гласнику Републике Србије” и дневном листу „Данас”, а потпуни текст конкурса биће објављен на званичној интернет страници Министарства пољопривреде и заштите животне средине.
Начин подношења пријаве на конкурс:
Пријава на конкурс се подноси на обрасцу који се може преузети у Управи за пољопривредно земљиште, Обилићев венац 9–11 III спрат канцеларија 30, односно IV спрат канцеларија 41, са сајта Министарства пољопривреде и заштите животне средине www.minpolj.gov.rs. Пријаве се шаљу на адресу: Министарство пољопривреде и заштите животне средине – Управа за пољопривредно земљиште, Немањина 22–26, Београд, са назнаком „за конкурс (навести намену улагања)”, и то за сваку намену појединачно.
Додатне информације могу се добити на телефон 011/3348-046, 011/3348-047 и 011/2026-587. 3199

0 коментара:

Постави коментар