Најновији чланци на покретној траци:

уторак, 21. јул 2015.

Sistem penzionisanja u prosveti моrа da bude isti i u državnoj upravi















Sistem penzionisanja u prosveti treba da bude isti i u državnoj upravi

Поштовани,



Министар просвете Срђан Вербић истиче да је Влада Србије усвојила Предлог измена закона о основама система образовања и васпитања и да ће просветни радници који иду у пензију сада моћи да оду када испуне један од услова, или године стажа или године старости.
Влада Србије усвојила је, пре два дана, Предлог измена закона о основама система образовања и васпитања, а министар просвете Срђан Вербић рекао је у Дневнику РТС-а да статус просветних радника који иду у пензију никако није могао да чека.

"Према важећем закону, они би морали да иду у пензију кад испуне један од услова – 65 година старости или 40 година радног стажа, а због тога би им била умањена пензија за 0,34 одсто. Сада су у могућности да бирају да ли ће у пензију отићи са једним или са два услова", каже министар просвете Срђан Вербић.
Имајући у виду да је одредба члана 131. став 1. тачка 1) Закон о државним службеницима неусаглашен са новим решењима из Закона о раду и најновијим законодавним интенцијама унутар јавних служби- просвети и образовању у материји пензионисања по сили закона, то Синдикат Пореске управе-УСС од данас 21.07.2015. године покреће иницијативу да се и члан  131. став 1. тачка 1) Закон о државним службеницима усагласи сагласно напред поменутој нормативној најновијој пракси државе Србије која се тиче пензионисања.

С поштовањем,

Председник Синдиката Пореске управе-УСС
Зоран Михаило Писковић

0 коментара:

Постави коментар