Најновији чланци на покретној траци:

уторак, 15. децембар 2015.

Sindikat Poreske uprave-USS predlaže zaštitu radnih mesta














 
Sindikat Poreske uprave-USS predlaže zaštitu radnih mesta
                Представници Синдиката пореске Управе-УСС имали су недавно неформалне контакте са легалним представницима друштвенo-политичке заједнице, којом приликом су исти упознати са предлозима овог Синдиката на тему рационализације и ефикасности рада Пореске управе.
Према тада јавно саопштеном мишљењу Зорана Михаила Писковића, председника Синдиката Пореске управе-УСС, Пореска управа није спремна на нови евентуални удар у циљу смањења броја запослених у Пореској управи, с обзиром на то да су и до сада код ње били велики проблеми приликом доношења разних пореских решења везаних за вршења послова контроле, утврђивања и наплате јавних прихода. Чињеница је да су странке и остали комитенти предуго чекали на многе акте који су тражили да се донесу од стране Пореске управе, што није европски стандард!
- ''То значи да ће Пореска управа бити у обавези да прими на одређено време нове запослене, који ће појачати њен рад ''- казао је том приликом Писковић. – ''Међутим, код Пореске управе већ постоји велики проблем, а то је упосленост довољног броја запослених, али евидентно је, да су ти запослени веома лоше распоређени. Према анкетама наших активиста и ''снимања ствари на терену'' евидентно је да су поједине атрактивне ''организационе јединице Пореске управе'' пребукиране, а друге истовремено у стању ''преживљавања'', што је нерационално и веома тужно. Зарад боље продуктивности требало би те ''салонске стерилне порезнике'' преквалификовати, тако што би били ''прекомандовани'' из света ''имагинације и стерилне апстракције'', њиховим пребацивањем на места обраде захтева пореских обвезника и на тај начин увести мало више производно-оперативног рада и морала у Пореској управи. Наравно ове ''салонске порезнике'' треба приликом ''прекоманде'' наградити на тај начин што би ''оперативац'' требао и морао да добије 30% већу плату у односу на ''елитисту'', навео је на крају презентационог разговора председник Синдиката Пореске управе-УСС Зоран Михаило Писковић.
За наше сабеседнике финансијски проблем је стално присутан у раду Пореске управе, због чега се она дотира значајним средствима из буџета Републике. То је, према мишљењу Писковића, проблем целе државе, која финансирање Пореске управе може ефикасно решти само институтом самофинансирања кроз наплату накнаде-провизије за рад пореског органа уређену Законом.
На крају ових консултативних контакта представници шире друштвено-политичке заједнице су изразили спремност да даље наставе контакте са Синдикатом Пореске управе-УСС ради изналажења модела унапређења рада Пореске управе као заједничке службе свих субјеката наше Државе уз очување радних места.

            Извештај саставио Председник Синдиката Пореске управе-УСС
                                               Зоран Михаило Писковић


Београд, 15.12.2015. године

0 коментара:

Постави коментар