Најновији чланци на покретној траци:

петак, 28. јануар 2011.

ОТВОРИМО КАДРОВСКЕ ДОСИЈЕ ПОРЕЗНИКА захтева Синдикат Пореске управе Независност повереник Зоран Писковић


Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://sindikatpunezavisnost.blogspot.com/

Наш Си./Бр. Сл. од 28.01.2011. године


РУКОВОДСТВУ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ


ПОМАЖЕ БОГ!

Ми стари радници Пореске управе смо мало анализирали стање кадрова и опште узев кадровску ситуацију у Пореској управи.

Пошто се добро познајемо, констатовали смо, да се у истој налазе на релативно значајнијим положајима и даље људи који су у своје време били екстремни Јуловци који су наш Синдикат жестоко гонили и када смо се морали повући у катакомбе поменуте институције.

У следећим наставцима ћемо писати како су они по основу служења Јул-у сви добили станове и екстремно високе положаје, а и сада су на приближно истим звањима и положајима, а у тим становима и даље станују и бораве.

Ми следбеници ДОС-а нисмо после смене власти ни у ком погледу били од те власти подржани нити је наша опција у било ком погледу била потпомогнута. Без икакве критике износимо своје опсервације о тим прошлим и садашњим временима ради размишљања о евентуалним предстојећим синдикалним захтевима.

НАЈПРЕ

ОТВОРИМО КАДРОВСКЕ ДОСИЈЕ ПОРЕЗНИКА

ЗАШТО?

ЗБОГ ТОГА ШТО ЈЕ:

Прва ствар коју је Демократска власт могла и морала од 2000. године до сада да уради у Пореској управи, раније у РУЈП-у, јесте дословна примена Закона о лустрацији који и даље важи и постоји у нашој земљи Србији. Сама чињеница да опште узев у Србији, а ни у Пореској управи лустрација никада није извршена до краја, омогућила је, да на битним функцијама и дан данас седе људи за које је доказано да су се тешко огрешили о професију и морал пореских службеника у периоду од 1990-2000 године. Подсећамо да је лустрацијом  требало да се спречи да на битним функцијама и даље буду и да остану људи који су у време ауторитарног режима тешко кршили људска права и пореске законе. То се није догодило после демократских промена, а резултат је чудна коалиција која тренутно влада у Пореској управи. Констатује се, да је сваки покушај примене мера транзиционе правде у Пореској управи, у које спада и лустрација затечених кадрова, бивала спречавана од стране руководећих гарнитура постављених раније од ДОС-а, а после од владајућих демократских асоцијација и номенклатура.

Стога овај Синдикат коначно тражи отварање свих „старих биографија" запослених у Пореској управи који су били на раду пре пада репресивног режима.
Резигнирано констатујемо да су запослени Пореске управе све брзо заборавили, што је за последицу имало управо професионални суноврат њихових стручних способности. У њиховим бићима је само остао анимозитет према појединим личностима старог режима у виду несимпатија према њима, незнања због чега је све тако како је, бес против свега и свакога..

Овај Синдикат не верује у прање професионалних биографија. Иначе професионалне биографије су од давно опране управо од оних који су раније били гоњени од тих бивших јуловаца. Дозвољавамо свакоме да промени мишљење и приступ раду, али ако је човек у једном периоду имао истакнуто место у промоцији режима који је учинио сва она зла пореским обвезницима до 2000. године, он је са наше тачке гледишта трајно дисквалификован да се икада тим послом порезника и даље бави. Он може и треба да се покаје, извини искрено нацији и пореским обвезницима што је то радио што је радио, али дефинитивно за те људе нажалост и сада ''угледне'' пореске службенике са наше тачке гледишта нема места за распоређивање на руководећа радна места. Не верујемо у њихов заокрет, не може се избрисати њихово безакоње и патње људи и хаос који су толерисали. Не може им се веровати на реч''сад смо другачији, мајке ми!''. Нажалост, наше колеге о њима мисле другачије, што је и разумљиво јер се живи у земљи у којој цветају риалити програми, ''Фарме, Дворови и остали Замкови''. Сви имају некакву илузију о својој професионалној будућности, али ње нема са таквима који ни једном нису рекли:''Опростите нам порески обвезници што нисмо чували Закон, већ смо чували интересе појединих породица-Самодржаца у Земљи Србији од 1990-2000.године. Још увек није наступила застарелост ваших лоших чињења по овај народ. Ту су последице, сви их осећамо…


Нема прања биографија!!!!!




С поштовањем,
Главни повереник,
Зоран Писковић с.р.
Достава извршена Итернет везом
http://proglas.blogspot.com/

0 коментара:

Постави коментар