Најновији чланци на покретној траци:

недеља, 10. март 2013.

POSTUPAK PORESKE UPRAVE ĆE SE POJEDNOSTAVITI NAJKASNIJE ZAKLJUČNO 2015 GODINOM
















УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД




 SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS


ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


Предмет: POSTUPAK PORESKE UPRAVE ĆE SE POJEDNOSTAVITI NAJKASNIJE ZALLJUČNO SA 2015 GODINOM

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет јавност Србије,


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић КОНСТАТУЈУ да Пореска управа треба да запошљава у овом моменту 7.350 порезника, што није случај, тј. око 800. порезника тренутно нема. 


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић сматрају да треба утврдити који субјекти су перачи новца и од њих захтевати ултимативно да врате држави њене новце.

Ближе се обавестите кликом на следећи ред,


 у коме се поред осталог наводи:

DUG 1.025 MILIJARDI: Prinudna naplata poreza od aprila!

Od tog iznosa nenaplativo je 573,6 milijardi dinara duga jer su dužnici brisani iz registra ili su u stečaju, likvidaciji, fantomske su firme ili perači novca

BEOGRAD - Ukupni poreski dug privrede i građana u Srbiji na kraju 2012. godine iznosio je oko 1.025 milijardi dinara, od čega je 356,9 milijardi glavnica, a 667,9 milijardi su kamate, izjavio je vršilac dužnosti direktora Poreske uprave Srbije Ivan Simič.
"Od tog iznosa nenaplativo je 573,6 milijardi dinara duga jer su dužnici brisani iz registra ili su u stečaju, likvidaciji, u postupku privatizacije, a u nekim slučajevima se radi o fantomskim firmama ili peračima novca", rekao je Simič.
On je podsetio da je Poreska uprava dužnicima omogućila da do kraja marta ispune uslove za mirovanje poreskog duga i otpis kamata, a da su do sada pravo na tu olakšicu stekli obveznici čiji je glavni dug 190,1 milijardi, a dospela kamata 371,1 milijardi dinara.
Ближе кликни на следећи наставак
"Prinudna naplata duga počeće u aprilu", istakao je Simič i najavio da će početkom aprila, nakon isteka roka za sticanje prava za mirovanje duga i otpis kamata, Poreska uprava objaviti spisak najvećih poreskih dužnika.
 Kako je objasnio, objava spiska najvećih dužnika u Srbiji svaka tri meseca je obaveza Poreske uprave po osnovu Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, ali je u januaru izostala ta lista jer je tekao rok za izmirenje određenih poreskih obaveza, kako bi dužnici stekli pravo na mirovanje duga i otpis kamata.
Simič je rekao da je Poreska uprava u 2012. godini na osnovu opomena i donetih rešenja o prinudnoj naplati za dug od 67,9 milijardi dinara naplatila 33,5 milijarde, od čega 11,3 milijardi prinudno, a 22,2 milijarde je redovna naplata po izdatim opomenama.
Poreska uprava, po njegovoj proceni, biće modernizovana u naredne dve godine, što znači da će u potpunosti preći na elektronsko poslovanje s poreskim obveznicima i da će biti pojednostavljen rad poreskih službenika i poreske procedure, a biće i promenjen odnos prema poreskim obveznicima.
Da bi Poreska uprava optimalno poslovala, kako je rekao Simič, trebalo bi da zapošljava 7.350 ljudi, oko 800 više nego sada.
"Na osnovu Zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u republičkoj administraciji, koji je u primeni od decembra 2009. godine, u ovom trenutku mogući broj zaposlenih u Poreskoj upravi je 6. 549, koji je trenutno i sistematizovan, a sigurno je da se taj broj neće menjati u ovoj godini", kazao je Simič. 





С поштовањем, свако добро и здрави били,

Београд, Дана 10.03.2013. године
Повереник-Justitiarius-Justicijar,
Expert za javne finansije

Зоран Михаилов Писковић-
- Дорћолац - Београд

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119
тел. 011/3950-619 факс: 011/3953-429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com

0 коментара:

Постави коментар