Најновији чланци на покретној траци:

недеља, 13. јул 2014.

Sindikat Poreske uprave-USS uspešno prezentovao reformu poreske administracije














Sindikat Poreske uprave-USS uspešno prezentovao reformu poreske administracije


Поштовани порезници Србије и остали читаоци овога Синдикалног Блога,

Овим путем Вас обавештавамо да су,

На дводневној Генералној скупштини Интра-европске организације пореских администрација (IOTA) у Београду одржане 03.07.2014. године присутни чланови Синдиката Пореске управе-УСС, чули поред осталог и следеће:

1. Да ће Пореска управа бити прва институција државе Србије која ће бити деполитизована. Напомињемо да се овај Синдикат Пореске управе-УСС сво време борио управо за радикалну и дубинску деполитизацију Пореске управе, о чему се на овоме блогу можете детаљно информисати.

2. Потом је на напред поменутој Скупштини речено да ће Пореска управа бити реорганизована, а то ће обухватити промену законске регулативе и реформу саме организације Пореске администрације. Синдикат Пореске управе-УСС је сво време током свог дугог синдикалног рада управо тражио да се Пореска управа битно реорганизује, тако што ће се свеобухватно променити законска регулатива која уређује Пореску администрацију као и реформу саме пореске организације Србије доношењем нове Систематизације радних места, о чему се такође можете детаљно обавестити на овоме блогу. Синдикат Пореске управе-УСС и у овом погледу се борио да Пореска управа мора бити пре свега независна организација и заједничка служба како државе тако и пореских обвезника, а што смо детаљно писали и предлагали под следећим називом на овом блогу:



Драго нам је да је и у овом делу наша стручна перцепција и предлог у свему усвојен.

3. Исто тако на (IOTA) дана 03.07.2014. године на крају те Генералне скупштине закључено је поред осталог и то, да се организациона реформа Пореске управе мора засновати пре свега на њеном јачању проширењем њених основних друштвених и државних функција, знатним афирмисањем њеног кадровског јаког потенцијала и поштовањем већ донетих прописа на основу  којих требају да напредују порезници Србије. Са жаљењем констатујемо да се у овом делу Синдикат Пореске управе-УСС није показао као успешан мада смо се свом снагом борили управо за ову кључну ствар, што сви порезници и те како добро знају. Да би се овај циљ остварио Синдикат Пореске управе-УСС ће конкретно наступити пред Послодавца и својим предлозима ће помоћи дубинској деполитизацији Пореске управе која је нужна. Синдикат Пореске управе-УСС зна где су та ''кадровска политичка чворишта'' и спреман је да помогне да би се већ једанпут рашчистило са овом дилемом везаном за радикалном деполитизацијом акцијом увођења професионализма и неутралног односа према свим учесницима у пореско-правним односима.


Београд, 12.07.2014. године


                                                                                  Синдикат Пореске Управе-УСС
Повереник,
Зоран Михаило Писковић



Међутим, вероватно што смо Синдикат Истине овај Повереник жели да путем јавности подели следећи текст аутобиографског значења и он гласи:

Поштовани,

Наводим два непријатна догађаја који су ми се догодили протекле недеље на радном месту на коме радим у Пореској управи Централа у Београду. Протагонисти напада су два истакнута члана ''перјанице'' ЈОСПУ, а разлог је њихова очигледна нетрпељивост коју имају према овом поверенику и то само зато што не мислим исто као и они. Иначе оба протагониста су пореклом из Лепеничке нахије.

Опис догађаја:

1. Дана 09.07.2014. године истакнути члан ЈОСПУ М.Б. запослен у Пореској управи Централа у Београду трећи спрат, овога повереника је напао на улици и то вербално уз страшне погрдне псовке око 15.40 часова. После бујице највулгарнијих псовки које је изговорио и упутио овоме поверенику при том седећи у његовом аутомобилу тамно плаве боје, у највећој брзини одвезао се својим колима у правцу бензинске пумпе у улици Саве Машковића Бањица-Београд.

2. Дана 11.07.2014. године врло угледна активискиња ЈОСПУ Г-ђа Ј.К.К је овоме поверенику упутила ''шиканозно антиинтелектуално непрофесионално'' писмо које је имало нескривени смисао отворених претњи и уцена. Иначе ради се о Госпођи која такође ради на трећем спрату Пореске управе Централа у Београду, руководилац је у једном сектору ПУРС-а и једна је од ''учесника'' синдикалних спорских игара у Сокобањи.

Зашто ово пишем?

Пишем ради охрабрења чланства и симпатизера Синдиката Пореске управе-УСС да се не боје. Што јавније, отвореније, транспарентније и они су све слабији, слабији и слабији......

О оба догађаја обавестио сам усмено руководство Пореске управе.

Синдикат Пореске управе-УСС
Повереник,
Зоран Михаило Писковић
Београд, 14.07.2014. године 

0 коментара:

Постави коментар