Најновији чланци на покретној траци:

понедељак, 7. септембар 2015.

Poreska uprava vrši poslove svoje nadležnosti izvanredno stručno i operativno











Poreska uprava vrši poslove svoje nadležnosti izvanredno stručno i operativno

НЕПОШТОВАЊЕ ПРОПИСА Пореске контроле у 50 објеката, за 20 привремена забрана!

Аутор: Тањуг | 07.09.2015. 16:39
Пореска управа је у контроли 50 малопродајних објеката широм Србије утврдила неправилности код половине, од којих ће за 20 бити изречена мера привремене забране обављања делатности.
KASIRKA. kasa, šoping, prodavnica, market
Фото: профимедиа
У саопштењу Пореске управе се прецизира да су инспектори регионалног одељења Београд, Нови Сад и Ниш од 4. до 6. септембра извршили контролу 50 малопродајних објеката који су у обавези да евидентирају промет преко фискалне касе у циљу сузбијању сиве економије.
У укупно 50 контрола неправилности су утврђене код половине обвезника, односно у 25 објеката.
"Због непоштовања прописа, Пореска управа покренуће против тих привредних субјеката прекршајни поступак, при чему ће за 20 пореских обвезника бити изречена мера привремене забране обављања делатности", наведено је у саопштењу.
Теренска контрола на роштиљијади у Лесковцу је, како је наведено, обављена код 21 угоститеља, при чему су неправилности утврђене у 10 контрола.
"Код свих 10 обвезника код којих су утврдјене неправилности биће покренут поступак за утврђивање прекршајне одговорности и изречена мера привремене забране обављања делатности", истакнуто је у саопштењу.
Прецизирано је и да су приликом контроле у 10 малопродајних објеката око Економског факултета, аутобуске и железничке станице у Београду утврђене неправилности у половини случајева.
Поступак за утврђивање прекршајне одговорности биће покренут за укупно пет обвезника, а мера привременог затварања објеката биће изречена према три објекта.
Инспектори Регионалног одељења Нови Сад извршили су контролу у 16 малопродајних објеката у Хоргошу и Кањижи, од којих су утврђене неправилности у половини објеката.
Поступак за утврдјивање прекршајне одговорности биће поктенут за укупно осам обвезника, а мера привременог затварања биће изречена према пет објеката.
Инспектори Пореске полиције у координацији са Министарством унутрашњих послова Републике Србије извршили су у Јакову три контроле угоститељских објеката, а неправилности су утврђене код два обвезника која нису евидентирала промет преко фискалне касе, а у једном од тих објеката ангажовани су и непријављени радници.
Поступак за утврђивање прекршајне одговорности биће покренут код оба обвезника према којима ће бити изречена мера привременог затварања објеката.

0 коментара:

Постави коментар