Најновији чланци на покретној траци:

субота, 30. јун 2012.

POREZNIK OBUKA SE MORA PRILAGODITI STAROSNOM DOBU ZAPOSLENIH U PORESKA UPRAVA













SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS
је опредељен за
Монотеистички синдикализам-Синдикат хришћана и свих монотеиста Србије

SINDIKAT ISTINE
ЧЛАНСТВУ И СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА И СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ

Предмет: POREZNIK OBUKA SE MORA PRILAGODITI STAROSNOM DOBU ZAPOSLENIH U PORESKA UPRAVA SRBIJE

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе,

Скрећемо Вам пажњу да је на
 објављен натпис следећег САДРЖАЈА:

MMF i EU zadovoljni reformom poreskog sistema

BIZNIS,
Autor: 

EU će iz sredstava IPA 2011. finansirati još jedan projekat sa 7,6 miliona evra, a Srbija će izdvojiti 1,7 miliona evra za dalju IT modernizaciju Poreske uprave koja bi trebalo da počne u oktobru, najavio direktor Kancelarije za modernizaciju Poreske uprave Aleksandar Dragojlović

Srbija, poreska uprava, štrajk,
BEOGRAD - Međunarodni monetarni fond (MMF) i Evropska unija zadovoljni su reformom poreskog sistema u Srbiji, izjavili su predstavnici Poreske uprave i EU delegacije u našoj zemlji.
"MMF ima sa nama stalnu komunikaciju, čak je stalni konsultant MMF-a u Poreskoj upravi", rekao je direktor Kancelarije za modernizaciju Poreske uprave Aleksandar Dragojlović na skupu povodom uspešno završenog projekta "Dalji razvoj funkcije obrazovanja Poreske uprave Srbije kroz inicijalnu obuku zaposlenih", koji je EU finansirala sa milion evra.
On je rekao da je MMF u poslednjem izveštaju iz decembra 2011. naveo da je ostvaren napredak u modernizaciji i jačanju kapaciteta Poreske uprave, pre svega strateških kapaciteta.
Oni su tada, kako je rekao, dali određene preporuke u kojim segmentima bi trebalo da se unapredi efikasnost, na primer kod kontrole naplate.
Dragojlović je najavio da će EU iz sredstava IPA 2011. finansirati još jedan projekat sa 7,6 miliona evra, a Srbija će izdvojiti 1,7 miliona evra za dalju IT modernizaciju Poreske uprave koja bi trebalo da počne u oktobru.
Novi sistem naplate poreza će biti napravljen tokom realizacije tog projekta, novo poresko računovodstvo, novi sistem upravljanja ljudskim resursima i novi sistem finansijskog knjigovodstva, kazao je on.
EU je, prema njegovim rečima, do sada pomogla Poresku upravu Srbije sa oko 20 miliona evra.
Predstavnik EU delegacije u Srbiji Hoze Antonio Gomez je izjavio da je Srbija dosta napredovala u oblasti oporezivanja i da se stalno sprovode mere u okviru reforme poreskog sistema i restrukturiranju Poreske uprave.
Gomez je kazao da su, ipak, potrebni dalji napori za unapređivanje posrednog i neposrednog oporezivanja, na primer PDV - a i načina suzbijanja "sive ekonomije".
Predstavnik kompanije "Sofreko", koja je realizovala projekat "Dalji razvoj funkcije obrazovanja Poreske uprave Srbije kroz inicijalnu obuku zaposlenih", Antoni Jagušs je rekao da Srbija sada ima bolje obučene poreske funkcionere koji će poboljšati naplatu poreza.
Taj projekat je uveo novi nastavni plan osnovne obuke zaposlenih u skladu sa međunarodnim standardima, poboljšane predavačke veštine trenera i uvedeno elektronsko učenje kao isplativ metod sprovođenja obuke.

 

СИНДИКАЛНИ КОМЕНТАР

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић у напред цитираном тексту опет наслућују актуелизацију  ''едуковања'' порезника Србије. 


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић добро знају тај проблем и о томе је доста писано на овој интернет презентацији.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић ће позвати чланство и све порезнике Србије да се о овом проблему јавно и научно поведе напокон компетентна дискусија.

ЗАКЉУЧАК

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаилов Писковић ће затражити од здравствених и просветних служби званично мишљење колико су лица старија од 60. година способна за ''едуковање'' које је праћено накнадним обавезним ''оцењивањем''. У овом детаљу ће се повести енергична синдикална акција....
 С поштовањем, свако добро и здрави били,

Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић с.р.


Е Д И Т О Р

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
СИНДИКАТ БУЏЕТСКИХ РАДНИКА СРБИЈЕ
РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ
ОДБОР ПОВЕРЕНИКА ПОРЕСКА УПРАВА-ЦЕНТРАЛА
Београд, ул. Трг Николе Пашића 3/5
е-mail:ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com
tel:011/2928-535, 011/3349-931 и 062/80-61115
fax:011/2928-535

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС (Скраћени назив)
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119 –Повереник Зоран Михаилов Писковић - тел. 011/3950619  факс: 011/3953429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com 
URL adresa http://proglas.blogspot.com

Наш Си./Бр. Сл. од 30.06.2012. године



.

0 коментара:

Постави коментар