Најновији чланци на покретној траци:

четвртак, 14. јун 2012.

ŠTA DOBIJA POREZNIK SRBIJE UČLANJENJEM U SINDIKAT PORESKE UPRAVE-USS










 Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS 



USS



ЧЛАНСТВУ И СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА И СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ


Предмет: ŠTA DOBIJA POREZNIK SRBIJE UČLANJENJEM U SINDIKAT PORESKE UPRAVE-USS


Поштоване колеге и колегинице Пореске управе,

Данас 14.06.2012. године су ме колеге на једном промотивном састанку УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД ''засули'' гомилом питања која у наставку износим заједно са мојим одговорима и опсервацијама.

1. Прво питање је гласило: ''ДА ЛИ ЈЕ УОПШТЕ ПОТРЕБАН СИНДИКАТ порезницима Србије?''

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић су ОДГОВОРИЛИ присутним порезницима Србије СЛЕДЕЋЕ: ’’ ПОТРЕБАН ЈЕ СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ-УСС, ПОТРЕБАН ЈЕ СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ-УСС И ПОНОВО ПОНАВЉАМО ПОТРЕБАН ЈЕ СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ-УСС.''

''АЛИ ЗАШТО?'' Громогласно завикаху присутни запослени!

Зато што УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић требају да штите права порезника Србије, да преговарају са послодавцем- Министром финансија Србије и директором Пореске управе Србије, на тај начин што би :

- се покренули отворени и искрени преговори о платама, условима рада, са прецизирањем свих права и дужности порезника и послодавца-Државе Србије, једном речју да се постигне потписивање појединачног колективног уговора између УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и послодавца-Министарства финансија. У колико би се десило да дође до колективно-партикуларног спора између послодавца и порезника, УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД би се тада активно укључио у спорне конфликтне догађаје енергичним заступањем интереса порезника Србије. Уколико се не би евентуално постигао споразум у преговорима с послодавцем- Министром финансија Србије или Генералним Директором Пореске Управе Србије, упркос истрајном раду у поступку преговарања, УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД би тада цео случај предао у надлежност Жалбеној комисији владе Републике Србије и Управним судовима Србије као и свим постојећим арбитражама.

2. Друго питање је гласило: ''ШТА ДОБИЈАМО УЧЛАЊЕЊЕМ У УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД?''

Одговорио сам им следеће: Учлањењем у УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД остварујете сва права, а посебно правну заштиту која је у овим смутним, тешким временима и невременима, више је него потребна.

Када су присутни саговорници чули напред дато образложење коментарисали су отприлике овако:
МИ, НЕЋЕМО ДА БУДЕМО ЧЛАНОВИ НИ ЈЕДНОГ СИНДИКАТА, НЕЋЕМО ДА ПЛАЋАМО ЧЛАНАРИНУ, АКО ВЕЋ НЕКОГ ТРЕБАМО ДА ПЛАЋАМО, БИЋЕ ТО АДВОКАТИ И ОСТАЛИ НАШИ ПУНОМОЋНИЦИ, ОНИ ЋЕ НАС ЗАСТУПАТИ БОРЕЋИ СЕ ЗА НАШЕ ИНТЕРЕСЕ ПРЕД НАДЛЕЖНИМ ОРГАНИМА, А НЕ ЋЕ ТО РАДИТИ НЕКИ СИНДИКАЛНИ МЕЛАНХОЛИК И НЕРАДНИК!

У вези напред записаних опаски порезника Србије, УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић су одговорили ПРИСУТНИМА, да је све напред речено у једном делу и те како тачно. Међутим, одмах УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић су напоменули присутнима да ће њихова права без поменутог синдиката бити знатно мања. ''Неће помоћи радни ангажман тих имагинарних адвоката и осталих пуномоћника о коме говорите, не заваравајте се браћо и сестре порезници Србије!'', напоменуо је Зоран Михаилов Писковић. Поента и суштина ове ситуације и тематике, је у чињеници да само УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић као регистровани синдикат у заједници са осталим порезничким синдикатима могу да преговарају са државом, јер само синдикати могу да закључују колективне уговоре. Другим речима, порезницима Србије треба добар и веома јак синдикални савез у коме би требао да буде и УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић, што на жалост запослених није случај. Ова реална околност је управо и довела до тоталног банкротира и фијаска свих синдикалних идеја и покрета унутар Пореске управе Србије, што је трагедија за све запослене, а тријумф за све анти-синдикалне снаге и формације, којих нажалост има и у Пореској управи Србије и то у респектабилном броју…..

У наставку присутним порезницима Србије УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић дословно су рекли следеће: ''САМО ВАШИМ МАСОВНИМ УЧЕШЋЕМ У СИНДИКАТУ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ-УСС, МОЖЕТЕ ПОБОЉШАТИ СВОЈ РАДНО-ПРАВНИ СТАТУС. Стога се уосталом запослени и удружују у синдикате да би стали једни уз друге када су им колективна радна права угрожена.

''Стога се запитајте колико адвоката познајете, који познају област из радно- правних односа порезника Србије?!'' рекао је Зоран Михаилов Писковић, па је наставио: ''Мали број адвоката је специјализовао порезничко-радно-правну материју и ЗАТО УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић морају ИМАТИ предност у односу на СИНДИКАЛНО НЕАНГАЖОВАНА ЛИЦА. УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић НАЈБОЉЕ могу реализовати правну заштиту порезника Србије, јер поменути Синдикат најбоље познају материју везану за службеничко-радне односе порезника Србије.

4. ЧЕТВРТО ПИТАЊЕ ЈЕ БИЛО ОВАКО: ''ЗАШТО ДА УЧЕСТВУЈЕМ У РАДУ УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и помажем њиховом поверенику Зорану Михаиловом Писковићу, тим пре што уредно плаћам чланарину?, па то је доста од мене!'' напоменула је једна присутна службеница!

На ову констатацију УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић су одговорили: ''Колегинице имате крајње ПОГРЕШНО СТАНОВИШТЕ. УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД ЈЕСУ УПРАВО ВАША ЦЕЊЕНА ЛИЧНОСТ. ВИ СТЕ ЗАПРАВО УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД. Сваки појединац је кончић у калему. Што више кончића и конаца у калему, то је мања шанса да неко кончиће и конце покидати и прекинути. Једини Ваш задатак колегинице је да поштујете синдикалну дисциплину и да се одазивате на наше синдикалне акције. Када то схватите, схватићете да сте слободан порезник Србије!

5. ПЕТО ПИТАЊЕ ГЛАСИЛО ЈЕ: ''КАКО ДА ОДАБЕРЕМО ПРАВИ И АУТЕНТИЧНИ СИНДИКАТ? ПА ТОЛИКО ВАС ИМА ДА ВЕЋ НЕ ЗНАМО НИ КОЛИКО ВАС ЗАПРАВО ИМА?''

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић НА ОВО ПРОВОКАТИВНО ПИТАЊЕ једног нашег КОЛЕГЕ, КОЈИ ЈЕ ИНАЧЕ ЧЛАН ЈЕДНОГ ДРУГОГ СИНДИКАТА УНУТАР ПОРЕСКЕ УПРАВЕ, КРАТКО И ЛАКОНСКИ ЈЕ РЕКАО СЛЕДЕЋЕ:

''Пре него што попуните било чију приступницу једнога од легалних и постојећих синдиката Пореске управе Србије, обавезно погледајте и размотрите, шта је и колико тај синдикат урадио за Вас и своје чланство, погледајте његове активности…..

''Ако желите да живите живот достојан порезника Србије, онда сте
ДОБРОДОШЛИ У УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД - ВАШ СИНДИКАТ'' закључио је на крају предметног синдикалног скупа повереник Зоран Михаилов Писковић.


С поштовањем, свако добро и здрави били, с молбом искреном Читаоцу овога приказа да процени да ли су горе написани одговори УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД били кредибилни или не?

ДОБРО НАМ ДОШЛИ!
Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић с.р.


Е Д И Т О Р

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКА УПРАВА БЕОГРАД
СИНДИКАТ БУЏЕТСКИХ РАДНИКА СРБИЈЕ
РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ
ОДБОР ПОВЕРЕНИКА ПОРЕСКА УПРАВА-ЦЕНТРАЛА
Београд, ул. Трг Николе Пашића 3/5
е-mail:ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com
tel:011/2928-535, 011/3349-931 и 062/80-61115
fax:011/2928-535

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС (Скраћени назив)
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119 –Повереник Зоран Михаилов Писковић - тел. 011/3950619 факс: 011/3953429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com

Наш Си./Бр. Сл. од 14.06.2012. године

Достава извршена Интернетом: - http://proglas.blogspot.com
radmila.jugovic@poreskauprava.gov.rs
-press@poreskauprava.gov.rs







0 коментара:

Постави коментар