Најновији чланци на покретној траци:

субота, 25. фебруар 2012.

GODINE DOK SI BIO VOJNIK I STUDENT PREDSTAVLJAJU GODINE ZA PENZIJU




PRAVDA
Justitia regnorum fundamentum -Правда је темељ државe и власти народа'', "Правда држи земљу и градове".

USS

Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS


ПРИМАЈУ:
РЕПУБЛИЧКИ ФОНД ЗА ПЕНЗИЈСКО И ИНВАЛИДСКО ОСИГУРАЊЕ-ЧЛАНСТВО И СИМПАТИЗЕРИ НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА И СВИ ЗАПОСЛЕНИ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ

БЕОГРАД

Предмет: ZAHTEV DA SE SLUŽENJE VOJNOG ROKA I VREME PROVEDENO NA REDOVNIM STUDIJAMA URAČUNA U PENZIJSKI STAŽ



Поштоване колеге и колегинице Пореске управе,
КАО И РЕПУБЛИЧКИ ФОНД ЗА ПЕНЗИЈСКО И ИНВАЛИДСКО ОСИГУРАЊЕ СРБИЈЕ

ПОДСЕЋА СЕ ДА ЈЕ,

ОВАЈ СИНДИКАТ РАНИЈЕ ПИСАО О ПРОБЛЕМУ УРАЧУНАВАЊА У ПЕНЗИЈСКИ СТАЖ ВРЕМЕНА ПРОВЕДЕНОГ У ВОЈСЦИ И НА ФАКУЛТЕТСКОМ ОБРАЗОВАЊУ И ТО НА СТРАНИ


ПОД НАЗИВОМ:

''ТРАЖИМО ПРАВО НА ПЕНЗИЈЕ САГЛАСНО ТАДА ВАЖЕЋИМ ПРОПИСИМА ПО КОЈИМА СМО ПЛАЋАЛИ ДОПРИНОСЕ-Sindikat Poreske uprave poverenik Zoran Pisković: Obaveštava''


ДО ДАНА 24.02.2012. ГОДИНЕ НИКАКВОГ ОДГОВОРА НЕМА.

СТОГА ОВИМ ПУТЕМ МОЛИМО СВЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ДА ПРЕДМЕТНО ПИТАЊЕ ПРОУЧЕ И ДА ПОДРЖЕ ОВУ ИНИЦИЈАТИВУ.

КАКО?

ТАКО ШТО ЋЕ СЕ НА


ИЗАБРАТИ ЛИНК И ЊЕМУ УПУТИТИ ПРЕДМЕТНО ТРАЖЕЊЕ.

ШТО СЕ ВИШЕ ЛИНКУЈЕ ОВАЈ ЗАХТЕВ УСПЕХ ЈЕ СВЕ ИЗВЕСНИЈИ!

ЗАИНТЕРЕСОВАНИ!

ЗАТРАЖИТЕ ДА ВАМ СЕ ПРИЗНА ПРАВО НА СТАЖ ПЕНЗИЈСКОГ ОСИГУРАЊА У СЛУЧАЈУ ДА СТЕ БИЛИ НЕПРОФЕСИОНАЛНО ВОЈНО ЛИЦЕ-РЕГРУТИ И ВОЈНИЦИ, РЕДОВНИ СТУДЕНТИ И ЛИЦА У РАДНОМ ОДНОСУ КОЈА СУ МОРАЛА ТОКОМ РАДНОГ ОДНОСА БИТИ НА ВОЈНОЈ СЛУЖБИ!

О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е   П Р Е Д М Е Т Н Е   И Н И Ц И Ј А Т И В Е

СИНДИКАЛНИ ПРЕДЛОГ

Војни рок и Време на редовном студирању ПОТРЕБНО ЈЕ урачунати у пензијски стаж

-1. УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД ће након прикупљене подршке у вези предметне иницијативе, Скупштини Србије, предложити да одговарајућим правним актом, омогући да сви војни обвезници који су служили и одслужили војни рок, као и сво време проведено на војним вежбама, да им се то укупно време ''СЛУЖЕЊА АРМИЈИ И НАРОДУ'' урачуна у пензијски стаж. Ова иницијатива ће се односи на све грађане Републике Србије, који су били војни обвезници, без обзира на то да ли су војни рок служили у оружаним снагама или у цивилној служби.

Наиме, према оцени - УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и стручне јавности која је упућена у ову проблематику, ради се о правичном захтеву, тим пре што је Мађарска држава признала свим својим војним обвезницима време служења војске као стаж пензијског осигурања. У питању је хумана идеја, тим пре што су многи људи провели у војсци по годину или чак годину и по дана. Људи би добили неку сатисфакцију за то и држава Србија би им се на предложени начин одужила, тако што би свим људима, који су одслужили војни рок инкорпорирало ТО ВРЕМЕ ПРОВЕДЕНО У УНИФОРМИ у пензијски стаж. Време проведено у оружаним снагама је по својој природи радни ангажман, с обзиром да је држава Послодавац, а припадник војске у служби Народа-Војној служби обезбеђења Државе-НЕПРОФЕСИОНАЛНО ВОЈНО ЛИЦЕ. Поменуто предложено решење би у предметном случају било правично, али при том, треба имати у виду и финансијске могућности државе, јер би у том случају требало много средстава уплатити у пензијски фонд.

 Стога УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД предлаже да уколико држава Србија не може обезбедити та средства, да бар омогући бившим војним обвезницима да они сами за себе да уплате допринос за ПИО и тако обезбеде увећање пензијског стажа за време проведено у Војсци.

2. Поменути предлог се односи и за лица која су током радног односа морала отићи на одслужење војног рока, да им се тај прекид у раду призна у пензијски стаж осигурања.

3. По истом принципу УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД предлаже и време утрошено за редовне студије да буде урачунато у радно-пензијски стаж.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД сматра да би држава Србија усвајањем горе наведена 3 (три) предлога показала да је на Европском путу.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД очекује да ће и угледни представници цивилног друштва као и неке политичке опције у Скупштини Србије подржати ову иницијативу.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД се обавезује да ће касније током акције у циљу реализације овога синдикалног циља бити разматрани сви детаљи.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД  нема дилему да предметна иницијатива треба да буде усвојена упркос томе што је евидентна економска криза. Ако држава у том случају, не може да уплати подношљиву количину новца у пензијски фонд, нека барем омогући да то учине сами војни обвезници и студенти редовних студија, самоиницијативно за себе на бази добровољног осигурања.

ПОНОВО МОЛИМО СВЕ ЧИТАОЦЕ ОВЕ ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ И СВА ОСТАЛА ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЛИЦА ДА УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКА УПРАВА БЕОГРАД
ПОДРЖЕ У ОВОЈ СИНДИКАЛНОЈ АКЦИЈИ

С поштовањем, свако добро и здрави били,

Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић с.р.


Е Д И Т О Р

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКА УПРАВА БЕОГРАД
СИНДИКАТ БУЏЕТСКИХ РАДНИКА СРБИЈЕ
РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ
ОДБОР ПОВЕРЕНИКА ПОРЕСКА УПРАВА-ЦЕНТРАЛА
Београд, ул. Трг Николе Пашића 3/5
е-mail:ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com
tel:011/2928-535, 011/3349-931 и 062/80-61115
fax:011/2928-535

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС (Скраћени назив)
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119 –Повереник Зоран Михаилов Писковић - тел. 011/3950619 факс: 011/3953429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com

Наш Си./Бр. Сл. од 25.02.2012. ГОДИНЕ

Достава извршена Интернетом: - http://proglas.blogspot.com
radmila.jugovic@poreskauprava.gov.rs
-press@poreskauprava.gov.rs
-ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com


Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS poverenik Zoran Mihailov Pisković:
Obaveštava

*ГРМЕЛО, СЕВАЛО-СВЕЈЕДНО*
svetlost_iz_neba.jpg forum.krstarica.com  - Podrazumevano



Sindikat Poreske uprave Centrala u Beogradu-USS




0 коментара:

Постави коментар