Најновији чланци на покретној траци:

недеља, 26. фебруар 2012.

NAŠ STRATEŠKI CILJ-AUTENTIČAN IZVORNI AUTONOMNI SINDIKAT




pravda
Justitia regnorum fundamentum -Правда је темељ државe и власти народа'', "Правда држи земљу и градове".
USS
 SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS


ЧЛАНСТВУ И СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА И СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ

ОВДЕ

Предмет: SINDIKAT PORESKE UPRAVE-USS ĆE UČINITI SVE DA POSTANE REPREZENTATIVAN


Поштоване колеге и колегинице Пореске управе,

Дана 24.02.2012. године у Повереништво - УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ - СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД, дошла је делегација запослених из једне велике Београдске филијале Пореске управе и том приликом су анализиране тренутне прилике и неприлике у радничком покрету Пореске управе Србије. Тада је констатовано да је увелико извршена политизација једне велике синдикалне фракције, односно код друге мале и минорне синдикалне фракције да је заведен ''Култ личности-Централног Синдикалног Лидера'' упражњавањем тзв. ''СИНДИКАЛНОГ ЦЕНТРАЛИЗМА апсолутне покорности Централном Синдикалном Вођи''.

''ОВЕ ДВЕ СИНДИКАЛНЕ ДЕВИЈАЦИЈЕ и ФРАКЦИЈЕ НИСУ ПРИХВАТЉИВЕ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ И СТРУКТУРУ ОВОГ ДРЖАВНОГ ОРГАНА-ПОРЕСКУ УПРАВУ СРБИЈЕ'' НАЈПРЕ ЈЕ ИСТАКАО ЗОРАН МИХАИЛОВ ПИСКОВИЋ.

Потом је, Председник Синдиката Пореске управе Централа у Београду-УСС Зоран Михаилов Писковић, изјавио поменутог- 24.02.2012. године-, да ће ова Синдикална опција учинити све да синдикално именује и детектује тренутну стварност у службеничко-радничком покрету унутар Пореске управе Србије, и то тако, што ће јавности разоткривати истину о реалном постојећем синдикалном животу И ДРАМАТИЧНУ АТРОФИЈУ СИНДИКАЛНОГ ПОКРЕТА.

Том приликом, Писковић је оценио да су постојеће синдикалне опције апсолутно "отуђене фракције радништва које служе за држање свих запослених у тоталном хаосу и безнађу".

Писковић је тада рекао, да остварење РЕПРЕЗЕНТАТИВНОСТИ УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ - СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД, као и синдикално демаскирање ''присутних фракција унутар радништва Пореске управе'', које је као циљеве ЗАЦРТАО овај Синдикат, нису нереални.

"Није овде говор о томе да ли је нешто у овом тренутку могуће или није МОГУЋЕ. Битан је циљ коме тежите. Па, Браћо и Сестре Синдикалци и порезници, Синдикат Републичке Управе Јавних прихода-Седиште у Београду је био некад апсолутни лидер унутар радништва, чији смо ми иначе следбеници и настављачи, па смо од 2000. Године, доживели страховиту осеку, а од 12.12. 2011. бележимо велики прилив симпатизера и то онда када смо одбацили ''култ личности и доминацију једне отуђене синдикалне централе над државом управом''. Дакле, ко може да каже да наш циљ остваривања РЕПРЕЗЕНТАТИВНОСТИ у једном моменту неће бити остварен и реализован?", упитао је на крају Зоран Михаилов Писковић.?

Он је тада објаснио да ће освајање РЕПРЕЗЕНТАТИВНОСТИ бити минимални циљ
УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ - СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД, како нико без овог синдиката не би могао да мења и промени постојећу Систематизацију радних места у Пореској управи као и остала општа акта која се тичу запослених у Пореској управи Србије.

ПОТОМ ЈЕ ПОЗВАО СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ ДА СА


ПРЕУЗМУ СПОРАЗУМ-ПРИСТУПНИЦУ ОВОГ СИНДИКАТА И ОДМАХ СЕ ЗАПОЧНЕ СА САМООРГАНИЗОВАЊЕМ РАДНИШТВА У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ, ''јер времена већ неће бити''.

ПРИСУТНИ ПРЕДСТАВНИЦИ БЕОГРАДСКЕ ВЕЛИКЕ ФИЛИЈАЛЕ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СУ СЕ ОДАЗВАЛИ ПОЗИВУ ЗОРАНА МИХАИЛОВОГ ПИСКОВИЋА И ПРИСТУПИЛИ СУ КОЛЕКТИВНО:
УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ - СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД

ДОБРО НАМ ДОШЛИ!

С поштовањем, свако добро и здрави били,

Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић с.р.


Е Д И Т О Р

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
СИНДИКАТ БУЏЕТСКИХ РАДНИКА СРБИЈЕ
РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ
ОДБОР ПОВЕРЕНИКА ПОРЕСКА УПРАВА-ЦЕНТРАЛА
Београд, ул. Трг Николе Пашића 3/5
е-mail:ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com
tel:011/2928-535, 011/3349-931 и 062/80-61115
fax:011/2928-535

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС (Скраћени назив)
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119 –Повереник Зоран Михаилов Писковић - тел. 011/3950619 факс: 011/3953429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com

Наш Си./Бр. Сл. од 26.02.2012. године

Достава извршена Интернетом: - http://proglas.blogspot.com
radmila.jugovic@poreskauprava.gov.rs
-aleksandar.dragojlovic@poreskauprava.gov.rs
-ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com


Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS poverenik Zoran Mihailov Pisković:
Obaveštava

’’СКИНУТИ МАСКУ С ЛИЦА’’
karike.com - Čovek uvek može navući masku na lice, a u sebi ostati onaj 1db01245592.jpg 




 Sindikat Poreska uprava Centrala Beograd-USS
SINDIKAT ISTINE


SINDIKAT POREZNIKA SRBIJE


1 коментар:

  1. Ujedinjeni Sindikati Srbije-Sindikat Poreske Uprave Beograd,
    -dana 12.05.2012. godine saopštava,
    -da je dana 11.05.2012. godine, izjavom jednog rukovodioca jedne od centralnih filijala Poreske uprave jednog Regionalnog centra Srbije da ’’će sindikalnu aktivnost ovog sindikata prijaviti Samo Njoj znanoj nekakvoj višoj Vlasti, te da će nas uništiti do iščeznuća’’ pokazao je ili da je potpuno neobavešten o sindikalnim slobodama u Poreskoj upravi Srbije ili da se stavio otvoreno na stranu jedne od sindikalnih opcija unutar Poreske uprave Srbije koja zagovara drukčije sindikalne vrednosti i vrednote, u odnosu na vrednosti Ujedinjeni Sindikati Srbije-Sindikat Poreske Uprave Beograd.

    "Moguće su samo dve stvari: ili je potpuno neobavešten o stvarima o kojima je agresivno i krajnje vulgarno i primitivno govorio sa Zoranom Mihailovim Piskovićem, oko čega mu Ujedinjeni Sindikati Srbije-Sindikat Poreske Uprave Beograd, zaista ne može pomoći, ili o izjavi koja ima čisto sindikalnu svrhu i to otvorenog stavljanja na stranu sindikalne opcije koja pokušava ’’ugušiti’’ Ujedinjeni Sindikati Srbije-Sindikat Poreske Uprave Beograd. Predmetnom izjavom jednog rukovodioca jedne od centralnih filijala Poreske uprave jednog Regionalnog centra Srbije na neki način, od njega je sačinjen agresivni i militantni saučesnik upravo onih za koje se opravdano sumnja da su svojevremeno sproveli varvarsko otimanje slobodno izraženih i saopštenih volja poreznika Srbije, da budu upravo članovi ovog -Ujedinjeni Sindikati Srbije-Sindikat Poreske Uprave Beograd, a ne Sindikata jednoumlja i monizma ", rekao je na kraju Zoran Mihailov Pisković na Sindikalnom Saboru 14.05.2012. godine.

    ОдговориИзбриши