Најновији чланци на покретној траци:

четвртак, 16. фебруар 2012.

ZNAČENJE BROJA 2 DVA TEORIJA BINARIZMA



FILOSOF PLATON U CRKVI BOGORODICE LJEVIŠKE


 Здраво,

ПИТАГОРА-'' У БРОЈЕВИМА СЕ КРИЈЕ ИСТИНА О СВЕТУ''

Предмет овог поста је: Значење ''Броја 2-ДВА''

СИМБОЛИЗАМ-БИНАРИУСА

Данас 15.02.2012. године одлучио сам да напишем према својим сећањима и белешкама тезе које сам примио од својих професора Философског факултета у Београду 1970-1974. године. Били су то велики Философи којих се готово данас нико и не сећа. Али ето ја их се сетих, узех своје белешке са тих њихових величанствених предавања и одлучих да ту њихову предају саопштим Интернет јавности.  

Повод зашто сада пишем о ''феноменологији и трансцедентности броја 2'' јесу догађаји који су се десили у Пореска управа Србије када је радништво започело и окончало штрајк 02.02.2012.-03.02.2012. године.

Лидери тог штрајка су вероватно веровали у ''магију броја 2'' и започели су АКТИВНИ ШТРАЈКАЧКИ процес УПРАВО У ''ЗНАКУ БРОЈА 2'' који се завршио управо сагласно ''ТЕОРИЈИ БР 2''

КАДА СУ ШТРАЈКАЧИ РЕКЛИ ДА ШТРАЈКУЈУ 02.02.2012. ИСПОВЕДИЛИ СУ ВЕЛИКУ ИСТИНУ, А ОНА ГЛАСИ:
ДА СУ ОНИ ЗАПРАВО САМО ДРУГИ-ДРУГОГ-ДРУГЕ ХИЉАДЕ-НА ДЕСЕТИНИ ПРВИХ ОПЕТ ДРУГИ!

И ЗАИСТА СЕ РАДИ О ''ДРУГИМ ПОБЕЂЕНИМ ДРУГОРАЗРЕДНИМ ИГРАЧИМА'' ЈЕР СУ ХТЕЛИ ДА СТАЛНО ОСТАНУ НА БРОЈУ ''2'', ДА ТАПКАЈУ У МЕСТУ, ШТО ЈЕ ДИЈАЛЕКТИЧКИ БИЛО НЕМОГУЋЕ.

ЊИХОВ ШТРАЈК ЈЕ ЗАВРШИО У ЗНАКУ ''3'', И ТО МУЊЕВИТОМ ТРАНСФОРМАЦИЈОМ 02.02.2012.ГОДИНЕ У 03.02.2012., ТАКО  ДА ЈЕ, ПОРЕСКА УПРАВА СРБИЈЕ ИЗАШЛА ОЈАЧАНА И КОНСОЛИДОВАНА. ТО ЈЕ УПРАВО РЕЗУЛТАТ БОРБЕ УНУТАР АМБИВАЛЕНТНОСТИ ''02.02.2012''.

ШТА ЈЕ БРОЈ 2?

СИМБОЛИЗАМ БИНАРИЗМА:

-ТО ЈЕ РАСТАВЉАЊЕ ЦЕЛИНЕ; ДУАЛНОСТ, ДУАЛИТЕТ, ПРИНЦИП ДИЈАЛЕКТИЧКОГ НАПОРА, НЕПРЕСТАНА БОРБА И КРЕТАЊЕ.

-УНУТАР ТОГ БРОЈА 2 ''АНТИТЕЗЕ'' ЈЕ И ИСТОВРЕМЕНО И ТЕЗА ''1'' И СИНТЕЗА ''3'', ШТО ЗНАЧИ БОРБУ КА ПРЕВЛАДАВАЊУ ДУАЛИЗМА УНУТАР БРОЈА ''2'', БИЛО КА ТЕЗИ ''1''(РЕСТАУРАЦИЈИ-РЕКОНСТУКЦИЈИ) БИЛО КА СИНТЕЗИ ''3'' (ПРОГРЕСУ-КОНСТРУКЦИЈИ)-ФИЛОСОФ ХЕГЕЛ;

-ВРЛО ЈЕ БИТНО УТВРДИТИ ДА ЛИ ПОСТОЈИ БИЛО КОЈИ ''ПРЕДЗНАК ДЕЛОВАЊА БРОЈА 2'', А ТО ЗНАЧИ, ДА АКО ИМА ЗНАК ''X'' ЗНАЧИ ДУПЛИРАЊЕ И МУЊЕВИТИ ПРОГРЕС, ОДНОСНО АКО ИМА (:) ЗНАЧИ ДЕЗИНТЕГРАЦИЈУ МУЊЕВИТОГ ДРОБЉЕЊА КА РЕСТАУРАЦИЈИ. МЕЂУТИМ, АКО НЕМА НИКАКАВ ПРЕДЗНАК ДЕЛОВАЊА ИСПРЕД БРОЈА ''2'', ТО ЈЕ СТАЊЕ ''НЕПРОМЕНЉИВЕ И СТАЛНЕ БОРБЕ, АЛИ НЕ ВЕЧИТЕ''.

- БРОЈ ''2'' НЕ МОЖЕ СТАЛНО ''ТРАЈАТИ'' ОН ЈЕ БРОЈ ТРАНЗИЦИЈЕ БИЛО КА ''1'' ИЛИ ''3''. БРОЈ ''2'' ЗНАЧИ СМЕНУ И СУКОБ .

-БРОЈ ''2'' ЈЕ ДУБЛЕР И ДВОЈНИК ''1''. ''1'' СТОЈИ НАСПРАМ ''ОГЛЕДАЛА'' И ВИДИ СЕБЕ И ТО ЈЕ ''2''. ''ОДРАЗ У ОГЛЕДАЛУ-2'' ПОКУШАВА ДА ИЗВРШИ СМЕНУ ''СУБЈЕКТА 1'' И ПОЧИЊЕ СТРАВИЧНА БОРБА. ТЕЖАК ЈЕ ТО ПРОБЛЕМ, ЈЕР ''1'' ВОЛИ СВОЈ ЛИК ''2'', А ''2-ЛИК-ОДРАЗ'' ХОЋЕ УКИДАЊЕ ''ПРВОГА 1'' И ПРЕРАСТАЊЕ У ПРВОЛИК. ОВА БОРБА ТРАЈЕ СВЕ ДОК СЕ ИЛИ НЕ УНИШТИ ОГЛЕДАЛО И ТАКО НЕСТАНЕ ''2-ОДРАЗА'' ИЛИ ''2-ЛИК-ОДРАЗ'' ИПАК ЗАВОЛИ ''1-СУБЈЕКТА'' И НАСТАНЕ СКЛАД У ЈЕДИНСТВУ БРОЈА ''3''. ''1'' ЈЕ ''ТАЧКА- .'', ''2'' ЈЕ ''ЛИНИЈА КОЈА СЕ КРЕЋЕ У ДУЖИНУ -----------------------'', ОНА СЕ ПОСТЕПЕНО У БЕСКОНАЧНОСТИ ВРАЋА У ПОЧЕТНО СТАЊЕ И ТАКО НАСТАЈЕ: ''КРУГ-О''. ''КРУГ ЈЕ 3,14=Arhimedova konstanta  ili Ludolfov broj. ПИ'' И ТАКО У ''3'' ПОЧИЊЕ НОВА ''ЈЕДИНИЦА'' И ПОТОМ НОВА ''2'' ……

''2-БИНАР'' ЈЕ ПРВИ БРОЈ КОЈИ ИСТУПА ИЗ ЈЕДИНСТВА, ШТО ЈЕ УНИВЕРЗАЛНИ ПРИНЦИП ОДСТУПАЊА И ОПОНЕНЦИЈЕ ПРВОТНОМ ДОБРУ И СТОГА ЈЕ ТА ФАЗА ПРОЛАЗНА И КВАРЉИВА. СТОГА ФИЛОСОФ ПЛАТОН ЗА ''2-БИНАР'' ЈЕ ДОБРО УТВРДИО ДА ЈЕ ТО БРОЈ БЕЗ ЗНАЧАЈА, ЈЕР ПОДРАЗУМЕВА ОДНОС, КОЈИМ СЕ УВОДИ ТРЕЋИ КЉУЧНИ СТВАРАЛАЧКИ ЧИНИЛАЦ''. РАДИ СЕ О ''СЛАБОМ БРОЈУ 2'' КОЈИ НЕМА СРЕДИШТЕ, ОН ЈЕ НЕПРЕСТАНА ЖУДЊА, ТОТАЛНА АМБИВАЛЕНТНОСТ И СТАЛНО УДВАЈАЊЕ.

У РАДНО-ПРАВНИМ ОДНОСИМА БРОЈ ''2'' ПРЕДСТАВЉА НАЈРАДИКАЛНИЈУ ДЕОБУ ИЗМЕЂУ ''ЈЕДАН-ПРВОГ-РУКОВОДИОЦА'' И ''ДВА-ДРУГОГ ДВОЈЦА- НАЈАМНИКА, СЛУГЕ..''. ОВА АМБИВАЛЕНЦИЈА ОМОГУЋАВА НОВЕ И НОВЕ ДЕОБЕ ДО НЕПОЗНАТОГ ФИНАЛА…-КОБНЕ ПРОПАСТИ. ИСТО ТАКО ОВО ПОДВАЈАЊЕ МОЖЕ БИТИ И ''ЗАЧЕТАК'' НОВОГ СТВАРАЛАЧКОГ РАЗВОЈА.

З А К Љ У Ч А К

ПОВЕСТ О ''bini'' по два, ''binarius'' који садржи два, од два, ЛАТИНСКИМ ПИСМОМ: binaran двојни, од два дела, који се састоји од две јединице, двојединичностима и осталим бинераностима И БИНАРИТЕТИМА нема краја и ствар је созерцанија сваког појединца на универзалну тему броја ''2''.

С поштовањем, свако добро и здрави били!

Београд 16.02.2012. ГОДИНЕ


 Блогер,

Зоран Михаилов Писковић

’’ ДВЕ ВРАНЕ НА ЈЕДАН КОЛАЦ НЕ МОГУ ’’

rit.jpg todoraskoro.blogspot.com  Ploveće jato vrana nad nepreglednim blatnjavim utrinama





1 коментар:

  1. Dokazi o boljitku posle broja 2 jeste:
    -02.02.962. — Немачки краљ Отон I у Риму крунисан за римског цара од стране папе Јована XII чиме је основано Свето римско царство немачке народности које ће формално постојати до 1806. године.
    -02.02.1536. — Шпански истраживач Педро де Мендоса на ушћу реке Ла Плата основао град Буенос Ајрес, главни град Аргентине од 1880.
    -02.02.1834. — Српски кнез Милош Обреновић објавио трећи хатишериф турског султана Махмуда II, којим су уобличени политички статус и правни карактер Кнежевине Србије. Тим документом Србији припојено шест нахија, а посебним бератом кнез Милош добио достојанство српског и наследног кнеза.
    -02.02.1848. — Миром у граду Гваделупе Идалго окончан двогодишњи рат Мексика и САД. Поражени Мексико уступио САД Тексас, Нови Мексико, Аризону и Калифорнију. ЗНАЧИ РАТ И СУКОБ У ''2'' ЈЕ ПРЕШАО У ФАЗУ МИРА ''3''.

    ОдговориИзбриши