Најновији чланци на покретној траци:

недеља, 8. мај 2011.

СИНДИКАЛНА ИСТИНА ЈЕ ЗАИСТА ИСТИНА- СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ

ПОШТОВАНЕ КОЛЕГЕ И КОЛЕГИНИЦЕ,

НА ОВОМ БЛОГУ ДАНА 13.03.2011. ГОДИНЕ САМ ОПШИРНО ПИСАО О СИНДИКАЛНОЈ ИСТИНИ КАО СПЕЦИФИЧНОЈ ИСТИНИ.

У НАСТАВКУ ДАЈЕМ ЦИТАТЕ СА :

http://www.naslovi.net/2011-03-15/s-media/istvudov-film-o-cunamiju-povucen-iz-japanskih-bioskopa-video/2401372

У КОМЕ СЕ НАВОДИ СЛЕДЕЋЕ:

''Јапански филмски дистрибутер одлучио је да престане да приказује филм 'Хереафтер' редитеља Клинта Иствуда након што је ту земљу задесио катастрофани земљотрес и цунами.
У филму 'Хереафтер' Клинта Иствуда приказан је цунами који је пре неколико година збрисао обалу Шри Ланке, због тога је одлука донесена од стране дистрибутера у складу моралног карактера и проблема с којима се бори данашњи Јапан.
Клинт Иствуд дао режисерске савете Анђелини Џоли
'Сцене разорног цунамија нису примерене у овом тренутку', изјавио је Сатору Отани, јапански заступник Ворнер Интертеинмента.
Траилер филма 'Хереафтер':
Морате скинути Фласх Player верзију 8+ да би сте погледали спотове.
(дневник.хр)''.

ИСТО ТАКО И НА СЛЕДЕЋЕМ САЈТУ СЕ НАВОДИ СЛЕДЕЋЕ:

http://www.naslovi.net/2011-03-16/story/klint-istvud-film-o-cunamiju-kao-pomoc-japanu/2405302

Приход од продаје ДВД и Блу-реј издања филма редитеља Клинта Иствуда Други живот, у којем је сцена цунамија, биће уплаћен како помоћ жртвама катастрофалног земљотреса у Јапану

Story пре 52 дана
Други живот у режији Клинта Иствуда говори о смрти, туговању и животу после смрти, али почиње импресивном сценом у којој се види какако цунами разара град на обали и оставље улице затрпане рушевинама и лешевима.
- Разарања и губици са којима је суочен Јапан су скоро незамисливи. Драго ми је да се придружим Ворнеру у овом напору да помогнемо јапанском народу - наводи се у саопштењу Клинта Иствуда.
Филм је иначе од понедељка повучен из јапанских биоскопа, управо због сцене катастрофалног цунамија, која би могла да потресе публику.
Из студијaWarner Брос није прецизирано колико ће новца бити уплаћено јапанском Црвеном крсту, али се претпоставља да се ради о суми од око милион долара.''

З А К Љ У Ч А К

ИЗ ГОРЕ ДАТИХ ИЗВОДА СА ИНТЕРНЕТ САЈТОВА ЈАСНО ЈЕ ДА УМЕТНИЧКА ИСТИНА МОЖЕ ПОСТАТИ И ФАКТОГРАФСКО-ФОТОГРАФСКА ИСТИНА. ДА ЛИ ЋЕ СЕ ТО ДЕСИТИ ИЛИ НЕЋЕ ТО ЈЕ СТВАР ПРОЦЕСА НЕМИНОВНОСТИ.

НИКО НЕ СМЕ ОСПОРАВАТИ УМЕТНИЧКУ ИСТИНУ СА АСПЕКТА ФОТОГРАФСКЕ ИСТИНЕ И ОБРНУТО.

''ОТАЦ ЛЕОНТИЈЕ'' ИЗ ''ПОРУШЕНИХ ИДЕАЛА'' СВЕТОЛИКА РАНКОВИЋА ПОСТОЈИ У СВЕТУ ЛИТЕРАТУРЕ, БЕЗ ОБЗИРА ДА ЛИ ЈЕ ПОСТОЈАО У РЕАЛНОЈ СТВАРНОСТИ...

ИСТО ТАКО СИНДИКАЛНА ИСТИНА ЈЕ УВЕК ИСТИНА, КОЈА МОЖЕ, А НЕ МОРА ПОСТАТИ ФАКТОГРАФСКА ИСТИНА.

ЗАШТО ОВО ГОВОРИМ?

СИНДИКАЛАЦ МОЖЕ ДА ГОВОРИ У ПУНОЈ СЛОБОДИ СИНДИКАЛНЕ ИМАГИНАЦИЈЕ И ПРОИЗВОЉНОСТИ, И ПРИ ТОМ ДА НЕ БУДЕ ОПТУЖЕН КАО НЕОДГОВОРНИ НАРАТОР, БУНЏИЈА И ''ЛАЖОВ''.

ЗАТО СУ СИНДИКАЛНИ СТВАРАОЦИ ОД ЗАКОНА ЗАШТИЋЕНИ КАО ЛИЦА БУДУЋНОСТИ У САДАШЊОСТИ ОДНОСНО ПРОШЛОСТИ У САДАШЊОСТИ. 

ЊЕГОВА ИСТИНА-ИСТИНА СИНДИКАЛНОГ ВОЂЕ -МОЖЕ БИТИ САМО ЊЕГОВА СИНДИКАЛНА ИСТИНА И КАО ТАКВА ЋЕ ВЕЧНО ОСТАТИ. ИСТО ТАКО ОНА ИЗ СВЕТА ''СИНДИКАЛНЕ ИМАГИНАЦИЈЕ И ВИЗИЈЕ'' МОЖЕ СЕ ВРЕМЕНОМ И МАТЕРИЈАЛИЗОВАТИ И ПОСТАТИ ''ФАКТОГРАФСКО-ФОТОГРАФСКО'' СТАЊЕ И РЕАЛНОСТ, ПА ПОТОМ ТА РЕАЛНОСТ ДА СЕ ПРЕСЕЛИ У ИМАГИНАЦИЈУ.

ДОКАЗ:

Евидентно је тренутна наша обавеза да се изборимо за адекватну цену рада наших радника, да се поново боримо за фамозне три осмице на којима је утемељен Празник рада, да за осмицу рада имамо адекватне плате, да од те плате можемо издржавати наше породице, образовно и културно се уздизати и мирно без стреса се одмарати између два радна дана. Наша је обавеза да вратимо достојанство радницима. Значи у моменту тражења Чикашких радника ''3 осмице'' су биле синдикалне истине за њих и свет око њих, потом историски постају стварност, а тренутно постају опет имагинација са гледишта фактографије, али са аспекта синдикалне истине то оне и даље остају као истине...и остаће вечне истине

СИНДИКАЛНА ИСТИНА КОЈА ГЛАСИЛА: ''Првог маја 1886 г. чикашки радници и раднице су ризикујући своје животе одлучили/е да храбро крену у борбу за осмочасовно радно време и право на достојанствен живот!'' ЈЕ У ТОМ МОМЕНТУ БИЛА САМО СИНДИКАЛНА ИСТИНА, ДА БИ ВРЕМЕНОМ ПОСТАЛА СТВАРНОСТ......а тренутно недавна прошлост у болној садашњости.

Народна мудрост о свему томе лепо каже:

Ми о вуку, а вук на врата
тј.


Lupus in fabula - (Вук у причи). Ми о вуку, а вук на врата.



С поштовањем,

СЕЋАЈУЋИ СЕ САВЕТА:
PAULUS APOSTOLUS:’’OMNIA VESTRA IN CARITATE FIANT.’’- I COR 16/14
-’’GRATIA DOMINI IESU CHRISTI ET CARITAS DEI ET COMMUNICATIO SANCTI SPIRITUS CUM OMNIBUS VOBIS.''- II COR 13/13
Главни повереник,
Зоран Писковић с.р.
Достава извршена Интернет везом
press@poreskauprava.gov.rs

                                                           Е Д И Т О Р

Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа -Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com/ или посредством линка  www.sindikatporeske

Наш Си./Бр. Сл. од 08.05.2011. године

Poverenik Sindikata Poreske uprave  Zoran Pisković





0 коментара:

Постави коментар