Најновији чланци на покретној траци:

недеља, 28. септембар 2014.

Državi Srbiji se mora platiti porez koji joj pripada














Državi Srbiji se mora platiti porez koji joj pripada

Порезници "чешљају" Фармаком

БЕОГРАД -
Око 20 порезника тренутно контролише концерн Фармаком чији је власник бизнисмен Мирослав Богићевић, а први порезник Србије Марко Маринковић изјавио је тим поводом да сви, без изузетка, пре или касније, морају држави да плате порез.
“У интензивираним контролама које спроводимо, контролисали смо и поједина предузећа, која упркос томе што су била под сумњом да не плаћају порезе ревносно, претходна руководства нису контролисала. Тренутно се у Фармакому налази око 20 порезника, који контролишу сва повезана предузећа овог концерна”, рекао за Тањугу Маринковић, који је заменик директора Пореске управе Србије.
...
Državi Srbiji se mora platiti porez koji joj pripada
За "видљиве" резултате наплате дугова, Маринковић каже да је Пореској управи потребно време, јер је наплата немогућа без контроле.
“У идеалним околностима и кад би радни дан трајао 18 сати за веће предузеће је потребно око два и по месеца, да би све било транспарентно и да би инспектори прикупили све адекватне чињенице о пословању те фирме. Потребно је време да би се резултат осликао на буџет”, навео је он.
Неопходно је, објашњава, време да би се извршила контрола, као и време за дефинисање “правних радњи од пореских инспектора”, а након контроле порески обвезник има право и на жалбу. Тек кад се тај процеш заврши, може да се донесе решење за наплату, каже Маринковић.
Preneto sa ekonomija/poreznici-cesljaju-farmakom

Уједињени Синдикати Србије-Синдикат Пореске Управе Централа у Београду у свему изражавају оптимизам који се темељи на разумевању да нема наплате без контроле.


Главни повереник
Синдиката Пореске управе-УСС
Зоран Михаило Писковић
28.09.2014. године
Београд

0 коментара:

Постави коментар