Најновији чланци на покретној траци:

понедељак, 13. април 2015.

Konkurs posao konkursom i samo konkursom











Konkurs posao konkursom i samo konkursom

Расписан само 61 конкурс

Д. М. - С. С. Р. | 13. април 2015. 11:30 |
Не зна се докле ће стотине државних службеника у бројним институцијама радити у статусу в.д.
 Ministri Dušan Vujović i Kori Udovički
Министри Душан Вујовић и Кори Удовички
"Траже" се помоћници министара финансија, рада, грађевине...
ВИШЕ стотина директора канцеларија, помоћника министара и државних "ћата" су у статусу в. д., а за прелазак функционера у редован рад до сада је расписан само 61 конкурс - 38 интерних и 23 јавна!
Толико позива за радна места упућено је од средине септембра прошле године када су измене Закона о државним службеницима предвиделе да се и они морају бирати на конкурсима. Рок за избор је истекао, па им је Влада продужила "живот" дајући им титулу вршилаца дужности. Тиме је практично целу државну управу превела у в. д. статус.
Највише јавних и интерних конкурса до сада су расписали ресори финансија, рада, грађевине, пољопривреде и одбране, а траже се углавном помоћници министара.
Нико не може да прецизира када ће се расписати и завршити конкурси за сва места.
Директор Владине службе за управљање кадровима Милован Ивановић, који је и сам пре две недеље због истека мандата добио "титулу" в. д., каже за "Новости" да би "процес постављења на положај требало да се заврши најдуже у роковима трајања статуса вршиоца дужности постављених лица, а то је шест месеци плус још три".
- Цео поступак зависи од достављања захтева за расписивање конкурса, рада чланова конкурсних комисија, успеха интерног, па јавног конкурса, од предлагања кандидата Влади и на крају од њене одлуке - набраја Ивановић све кораке пре коначног избора.
У привременом стању су чак и директори канцеларија за Косово и Метохију и европске интеграције, Марко Ђурић и Ксенија Миленковић.
Само у два министарства - привреде и државне управе и локалне самоуправе урађено је све што закон предвиђа. Помоћници су прошли кроз конкурсе и постављени на пет година.

Preuzeto sa: novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno-Raspisan-samo-61-konkurs 

0 коментара:

Постави коментар