Најновији чланци на покретној траци:

петак, 27. децембар 2013.

Obaveštenje vršioca dužnosti direktora Poreske uprave 27.12.2013.


















 Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
 Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


НАСЛОВ: Saopštenje direktora Poreske uprave Srbije

ЗДРАВО!

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет Јавност СрБије,

Данас 27.12.2013. године овај Синдикат је добио следеће саопштење:


Obaveštenje
Ivan Simič
Послато:27. децембар 2013 12:54
За:
zaposleni pu

Poštovani!
Obaveštavam vas da sam danas, nakon dugotrajnog razmišljanja i analize svih činjenica, koje su dovele do toga, ministru finansija podneo ostavku sa funkcije v.d. direktora Poreske uprave Republike Srbije.
Iza nas je gotovo jedanest meseci zajedničkog rada i zato vam se želim na ovaj način zahvaliti za vaš doprinos poboljšanju rada poreske uprave. Ovogodišnji rezultati su, s obzirom na krizu, mnogobrojne blokade računa poreskih obaveznika, pad potrošnje, nedostataka finasijskih sredstava, više nego dobri. Uspeli smo da naplatimo više nego bilo koje godine do sada i svega toga ne bi bilo bez vas poštovani kolege i kolegenice. Rastanak je uvek mnogo teži nego dolazak, iako onda kada dolaziš neznaš nikog i neznaš kome da veruješ. Bez obzira na sve, bez obzira i na ponekad težke trenutke koje smo proveli, bez obzira na to da nisma mogao svima da ispunim, ponekad i nemoguće želje, smatram da ste odlična ekipa. Kod ovako velikog broja zaposlenim ima uvek i onih koji su nezadovoljni i zato se raduju odlasku svakog direktora, što je verovatno slućaj i danas. Na rastanku želim da vam saopštim da ste mi svi bili podjednako dragi.
Sretan sam da sam mogao da radim sa vama i da zajedno sa vam izvedemo promene, koje će mnogi pamtiti još godinama. Ostanite takvi kakvi jeste i pre svega poštujete svoje saradnike, jer ipak na poslu provedete najviše vremena.
 Božične i novogodišnje praznike provedite u krugu porodice, svojih najdražih i na posao se vratite puni pozitivne energije.
 Sa poštovanjem.
 Ivan Simič

С поштовањем, свако добро и здрави били,

БЕОГРАД, ДАНА 27.12.2013. године


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
Београд, ул. Саве Машковића бр.3-5
Повереник-Justitiarius-Justicijar,
Зоран Михаило Писковић с.р.
Еxpert  za javne finansije

Контакт тел.011/3950-619
е-маил: zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs
Internet prezentacija na:http://www.proglas.blogspot.com
Nastavak događanja u nastavku:

IVAN SIMIČ: Ostavku sam podneo usmeno ministru Krstiću

DRUŠTVO
Autor: 


Tom prilikom sam sa ministrom razgovarao oko tri do četiri minuta i sav razgovor se odnosio isključivo na pitanje zašto podnosim ostavku kada sam predhodni dan (četvrtak, 26.decembra) rekao da ću ostati i nastaviti sa radom, naveo je Simič
Ivan Simič, foto Beta
BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora Poreske uprave Srbije u ostavci Ivan Simič izjavio je da je ostavku ministru finansija Lazaru Krstiću usmeno podneo 27. decembra i demantovao da je u razgovoru sa ministrom dogovoreno da podnese ostavku.
Simič je u pisanoj izjavi naveo da su mnogi mediji 27. i 28. decembra objavili i saopštenje za javnost koje je poslalo Ministarstvo finansija.
"U toj izjavi za javnost je bilo, kako navode mediji, između ostalog napisano: nakon dugotrajne i detaljne analize poslovanja Poreske uprave i razgovora ministra finansija Lazara Krstića sa v.d. direktora Poreske uprave, Ivanom Simičem, dogovoreno je da Ivan Simič podnese ostavku“, kaže Simič tvrdeći da je taj deo izjave neistinit.
Simič je precizirao da je ostavku ministru Krstiću usmeno podneo u petak, 27. decembra oko deset sati pre podne.
"Tom prilikom sam sa ministrom razgovarao oko tri do četiri minuta i sav razgovor se odnosio isključivo na pitanje zašto podnosim ostavku kada sam predhodni dan (četvrtak, 26.decembra) rekao da ću ostati i nastaviti sa radom", kaže Simič koji je naveo i da je ministru odgovorio da ipak ne može da nastavi rad pod datim okolnostima i da želi da se sve okonča na civilizovan i miran način.
"Tom prilikom sam mu uručio primerak moje izjave za javnost, potpuno isti tekst su dobili i mediji, u kojem je između ostalog navedeno da se zahvaljujem bivšem i sadašnjem ministru finasija, te vladi Srbije za poverenje koje su mi iskazali sa imenovanjem.Ministar me je samo zamolio da sačekam sa slanjem moje izjave dok ministarstvo ne spremi svoju. To sam i uradio", rekao je Simič.
On je kazao i da je zatim u kabinetu ministra finansija podneo i pismeni primerak ostavke i da su mu prijem potvdili. Simič je ponovio da je sa Krstićem o budućem, a ne proteklom, radu Poreske uprave razgovarao dan pre, u četvrtak 26. decembra i poručio da je činjenica "da je ova godina bila za Poresku upravu najuspešnija, jer smo naplatili najviše poreza do sada i velika zasluga za to ide pre svega vrednim radnicima Poreske uprave".
Ministarstvo finansija saopštilo je, pre dva dana, da je odluka o ostavci dogovorena posle "dugotrajne i detaljne analize poslovanja Poreske uprave i razgovora ministra finansija Lazara Krstića sa Simičem".

0 коментара:

Постави коментар