Најновији чланци на покретној траци:

недеља, 18. мај 2014.

Postoje čuda Božja na prirodan i nadprirodan način











Postoje čuda Božja na prirodan i nadprirodan način

Пратимо текуће догађаје који се дешавају ту око нас.

У протеклој недељи 11-18.05.2014. године пете недеље по Васкресенију недеље Самарјанке -''Пуног месеца'' Србију и свеколику територију живљења Српског народа задесиле су велике невоље у облику катастрофалних поплава. Пратили смо све ово, али сећамо се дана када је река Сава плавила све до Карађорђеве улице у Београду заједно са железничком пругом до Капетаније и готово када је сваког пролећа био плављен доњи Калемегдан са Небојшином кулом и капијом принца Еугена Савојског па све до некадашње војне фабрике конфекције ''Партизанка'', касније ''Беко'' Доњеградски булевар-Душанова улица. Ови догађаји су се дешавали раније и ми Дорћолци то све знамо, добро памтимо и ништа то није нама непознато. Али много се тога променило у међувремену и ова појава је постала катастрофална из више разлога, а то је нелогична изградња у приобаљу река, неодржавање сливова река те морално посрнуће народа.

На  2014/05/17/posle-kise-dolazi-sunce/ читамо следећи приказ:


POSLE KIŠE DOLAZI SUNCE


17.05.2014. GODINE MEDIJI SAMO GOVORE NA TEMU:“ POSLE TRI DANA, ŽENE, GOSTA I KIŠE JE DOSTA“…
Ne želimo da bilo šta govorimo o trenutnim događajima, ali pojedini znanci tvrde da su predmetne kiše u funkciji generalnog pranja zemljišta od pesticida, otrova i zagađenosti raznih vrsta, još od agresije 1999. godine.
Ciklon je bio poput dobro natopljenog “peškira“ koji je Univerzalni Logos “iscedio“ nad ovim kontamiranim područjima uglavnom gde žive SrBi i njihovi bliski saplemenici….
Posle ovog pranja, dolaze mnogo bolji dani.
Ove poplave su pokazale da Narod SrBski još uvek u sebi ima solidarnosti, saosećanja te se pokazalo ko nam je prijatelj “NA NJEGA SE MOŽEŠ OSLONITI“, a ko nije…….
Isto tako i Apostolska Crkva posle molitve “vo vremija bezvedrija“ biva potvrđena kao Jedna Jedina Sveta Saborna i Apostolska Crkva, jer posle molitve Njegove Svetosti da stane kiša, ista je počela da rosi i da postepeno staje sa padanjem. Apostolska Crkva je jasno posvedočila razlog ovog događaja, I To planirano Bezčašće se ne će odigrati na ulicama BEOgrada.
Primus Patriae mora slušati Prvosveštenika Eklezije ako misli da bude Primus Statui……Inače to veče-četvrtak posle molitve Njegove Svetosti kada je pljusak momentalno prestao pogledao sam na Nebo i video sam Svetlost na nebu iznad Beograda. Pogledajte sliku i obratite pažnju na svetlost na Nebu iznad Beograda. To je negde bilo oko 21 časa istočna strana Beograda iznad Save.
15052014
Postoje čuda Božja na prirodan i nadprirodan način
Kiša koja je padala bila je tako čista i kristalna da mi se činilo kao da sam išao po najčistijem potoku. A bilo je takvih potoka svuda u Beogradu i tada  mi je bilo jasno da se radi o “krštenju“ pogružavanjem u VODU…bez krštenja nema spasenja….
Ovako oprana SrBija ima šanse Božjom Pomoću, ali dalje se ne sme pisati ipak je ovo internet….Ko treba pročitaće ovaj tekst…
S molitvenim pozdravom svakom Čitaocu koji je “ slučajno naleteo“ na ovaj anonimni Post koji pišem pri zalasku Sunca Ljeta Gospodnjeg 17. Maja 2014. godine,
S poštovanjem, svako Dobro uz Božiju Pomoć!
Hristos Voskrese-Vaistinu Voskrese! Amin.
Чланак је сам по себи информативан, а моја маленкост би у вези са њиме додала и следеће:

1. Било је то негде око 1970-1973 године. Тада је падала иста страшна киша као и протекле недеље, али то је било непрестано данима. Десиле су се тада страшне поплаве и мислили смо да ће бити потоп. Тада као студент на Константинов дан 03.06. отишао сам на прославу храмовне Славе у Цркву Светог Константина и Свете Јелене Вождовац Београд. Ушао сам у Цркву по јакој киши која је трајала као сам већ рекао данима пре тога не престајући да пада. Служио је Патријарх Герман са свештенством. После литургије блаженоуснули Патријарх Герман је рекао да се у продужетку Црква и сав присутни народ моли да киша стане. Била је спроведена молитва ''ВО ВРЕМИЈА БЕЗВЕДРИЈА'' и потом када смо изашли из поменуте Цркве опазили смо да је киша само росила те да је убрзо почело Сунце да сија. Иначе на овим молитвама се обавезно чита:
Посланица апостола Светог Павла Римљанима гл. 8/22-27 и Евангелије по апостолу Светом Матеју гл. 7/7-11.

Тада сам схватио моћ Црквене Молитве у тим катастрофичним данима и невременима.

2. Богу хвала и Његова Светост Патријарх СрБски ту свету молитву је организовао, дана 15.05.2014. о чему су медији писали и сведоци смо да је управо Бог исту услишио и тако се Чудо догодило. Врховни Првосвештеник је и рекао разлог Упозорења Божјег и након Прихвата Покајања Првослужбеника СрБског који је то јавно рекао отприлике -Што смо могли учинили смо, даље је све у Рукама Божјим- те одустајање од Разлога Страданија који је Патријарх смело рекао тренутно је престала да пада слаба кишица, а данас у недељу 18.05.2014. године сазнајемо око 12 часова да реке Србије стагнирају и повлаче се.

3. Међутим, атеисти, антитеисти, агностици и остали скептици одбацују да се десило Чудо тврдњом да је то све нормално и да би киша стала те би стала по природи ствари. Долепотписани блогер не прихвата тачност тог и таквог безумља и подсећа на следеће речи великог апологете протојереја-ставрофора Лазара Милина духовника Цркве Свете Петке и Ружице Београдске који је о овој теми једном приликом верујућем народу отприлике следеће рекао на тему Чуда Божјих:

Постоје чуда Божја на природан и надприродан начин.

Чуда Божја која су могућна на природан начин ипак надмашују природне законе. Како, питао је тада прота Лазар Милин присутан народ и одмах је дао следећи одговор.
Позвао се при том на чувеног енглеског физичара из 19. века Џорџа Стокса који је најбоље обљаснио шта су чуда на природни начин. Најме Џорџ Стокс је показао зидни сат на зиду који је нормално радио на природни начин:

Postoje čuda Božja na prirodan i nadprirodan način
   
Потом је поменути физичар и математичар клатну принео јак магнет

Postoje čuda Božja na prirodan i nadprirodan način

и тада се клатно залепило за магнет и престало је да се клати.

Та нова слика сата на коме се клатно више не клати намеће питање зашто се не клати? Природни закони важе и даље, сат је исправан....али питање је шта се то десило. Одговор је у томе што се сила њихања клатна покорила јачој сили магнета. То је основни природни закон да се слабија сила покорава јачој сили. Све што се дешава има свој узрок и разлог. Нема случаја. ЧУДА БОЖЈА СЕ УВЕК ДЕШАВАЈУ ПО ЗАКОНУ УЗРОЧНОСТИ. Узрочник свих сила је СИЛА БОЖЈА. Сви други закони су закони слабијих сила и покоравају се безпоговорно Најачој Сили. БОГ ЈЕ НАЈАЧА СИЛА НА СВЕТУ У АПСОЛУТНОЈ СЛОБОДИ. Према томе када Бог Проговори онда сви природни закони ућуте. Једна црквена песма поје отприлике овако: ''Када Бог хоће, побеђује се сво дејство природних закона''.

Овај Блогер сматра да се горе наведена истина десила и у конкретном случају поплава Маја месеца 2014. године. Зашто?

Зато што Бог Својим Промислом и Својом Силом удешава ток свих природних закона управо тако да дејствују онако како то ОН ХОЋЕ У ПУНОЈ СЛОБОДИ ТВОРЦА НА СПАСЕЊЕ .

Потом је прота Лазар Милин изнео више догађаја из историје када је једна флота била потопљена од знато мање флоте на мору током једне поморске битке, када су се јаче војске повлачиле од знатно слабијих војски, када су ветрови атипично мењали правац дувања са напоменом да је у тим догађајима била присутна Молитва Цркве. Прота Лазар Милин приликом тумачења тих догађаја напоменуо је да су они сами по себи природни. Дешава се да слабија војска победи јачу, да ветар промени смер дувања у супротном правцу, да справа која није радила на молитву ''чудно'' проради, а говорио је о неком морепловцу који је освојио земљин пол али се смрзла радио станица и није могао контактирати са остатком света. Након молитве механичар је нешто чачнуо и прорадила је радио станица. ''Све је ово природно,  све је ово могућно и нормално, АЛИ КАДА СЕ УЗМЕ ЗАЈЕДНО И КАДА СЕ ДОВЕДЕ У ВЕЗУ СА МОЛИТВОМ УПУЋЕНОЈ БОГУ, ОНДА ЈЕ ТО ОЧИГЛЕДНО ЧУДО'' рекао је тада отац Лазар Милин Апологета Православља и духовник Цркве Ружице Калемегданске.  Потом је прота Лазар Милин говорио и о Надприродним чудима на надприродни начин. То су излечења неизлечивих болести Молитвом Богу и Пречистој Богородици када је поменуо три чуда о којима је тада у то време писао ''Православни Мисионар''.......

Све ово написах да би Констатовао да су се ове Пете недеље по Васкрсу 2014. Љета Господњег Десило Велико Чудо Божије када се на Молбу Православне Цркве управо престале катастрофе које су могле попримите Библиске размере, али на Преклињање Милости Божје, Покајање Народа и Обећање ПрвоСлужбеника СрБског Богу Отаца Наших, ова страхота бива заустављена повлачењем вода Божјих у своја корита уз цвркут Птица и у радости Недељног Сунца дана 18.05.2014. године.

С поштовањем,

Блогер,
Зоран Михаило Писковић 
18.05.2014. Београд
  

1 коментар:

  1. https://twitter.com/zorancicak/status/1108060380650266627
    ''Zoran Čičak 19.03.2019 na tviteru je objavio:


    @zorancicak

    Čudo

    1. Događaj koji se, bar na prvi pogled, ne može objasniti naučnim ili nekim drugim racionalnim pristupom.

    2. U deističkoj perspektivi: Božja intervencija u kojoj su uobičajeni zakoni prirode nadjačani, sprečeni ili promenjeni.

    "Tako ću moći da vidim sebe kakav postajem, to čudo koje ne poznajem, a čini mi se da je čudo što uvek nisam bio ono što sam sad."
    (Meša Selimović)

    Izmišljali smo čudna stvorenja - sirene, krilate lavove i sfinge - a najveće čudo na ovoj planeti je ipak - čovek.
    Borisav Pekić je 1965. napisao roman "Vreme čuda", po kojem je 1989. snimljen film u režiji Gorana Paskaljevića.

    A po scenariju Ljubomira Simovića, Mira Trailović je iste godine režirala "Čudo u Šarganu".

    1989. je, zaista, bila godina čuda u Evropi.''

    ОдговориИзбриши