Најновији чланци на покретној траци:

четвртак, 1. мај 2014.

Uspostavljena je saradnja osnovnih sindikalnih organizacija Poreske uprave













Uspostavljena je saradnja osnovnih sindikalnih organizacija Poreske uprave


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД

 SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA Beograd-USS


ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


Предмет: Uspostavljena je saradnja osnovnih sindikalnih organizacija Poreske uprave

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет јавност Србије,


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаило Писковић данa 25.04.2014. године изјављују следеће:

Након недавно одржаних неформалних и необавезујућих сусрета између представника више основних организација синдиката Пореске управе разних Синдикалних Централа и представника УЈЕДИЊЕНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ-СИНДИКАТА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њиховог Повереника Зорана Михаила Писковића, закључено је, да се међусобна сарадња поменутих синдиката мора успоставити одмах и без одлагања. Дефинисани су правци у којима ће напред поменуте основне синдикалне организације Пореске управе заједнички деловати.

Заједнички став је, да се напред поменуте синдикалне организације требају да се пре свега међусобно уважавају и да једна другу поштују, по потреби да наступају заједно и да међусобно размењују стечена искуства. Све напред споменуте синдикалне организације требају да се међусобно подржавају у свим акцијама које су у интересу запослених.

Током сусрета између осталог покренут је предлог о уједињењу свих синдикалних организација унутар Пореске управе. Међутим, консултоване синдикалне организације Пореске управе сматрају да међусобна сарадња треба да буде на највишем могућем нивоу, али да до уједињења за сада не може доћи. Разлог томе лежи у основним организационим начелима  којима се руководи УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаило Писковић, а то је, да синдикални покрет треба да чине истовремено и јавни чланови, али и спољни чланови-симпатизери и остале присталице поменуте организације. Чланарина и потписивање приступнице овог синдиката је добровољна ствар и слободан чин запослених.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаило Писковић су подвукли да су они више покрет запослених, без чврстих организационих и хијерархијских стега и оквира.
Тренутно једино УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаило Писковић омогућавају овакав вид организовања и деловања.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов Повереник Зоран Михаило Писковић све напред објавише ради информисања запослених Пореске управе  да је дана 25.04.2014. године успостављена трајна сарадња консултованих основних организација синдиката Пореске управе, ради успешног остваривања заједничких интереса свих порезника Србије.

            На основу овог модела устројен је крајње неформални Савет-Савез –Социетас -Синдиката Јавног Сектора преко кога ће се покушати остварити контакт и координација осталих синдиката Јавног сектора Србије без нарушавања њиховог аутономног организационог бивствовања и деловања. Припадност разним синдикалним централама није разлог несарадње између њихових основних организација на ''терену'' закључили су учесници напред поменутог консултативног састанка дана 25.04.2014. године.


С поштовањем, свако добро и здрави били,


Београд, Дана 25.04.2014. године
Повереник-Justitiarius,
Expert za javne finansije
Зоран Михаило Писковић


0 коментара:

Постави коментар