Најновији чланци на покретној траци:

четвртак, 6. август 2015.

Unakrsna provera imovine i prihoda je osnovni metod rada Poreske uprave













Unakrsna provera imovine i prihoda je osnovni metod rada Poreske uprave

Пореска управа нема довољно теренских инспектора

четвртак, 06. авг 2015, 15:22 -> 15:36
Директорка Пореске управе Србије Драгана Марковић најавила је да ће до почетка 2017. године бити реогранизована та службе која тренутно нема довољно теренских инспектора, пре свега оних који су оспособљени за обављају унакрсну проверу имовине и прихода пореских обвезника.
"Циљ трансформације Пореске управе је унапређење ефикасности и ефективности, подизање квалитета услуга, смањење трошкова и успостављање модерне инфраструктуре", рекла је Драгана Марковић, преноси Бета.
Драгана Марковић
Драгана Марковић
Указује да неће бити заштићених од контрола пословања и уплате пореза, али да она неће ићи у теренске контроле, као што је радио њен претходник Марко Маринковић.
Драгана Марковић је за директора Пореске управе именована у јулу ове године, а од фебруара је била вршилац дужности директора.
На питање да ли очекује да ће окончати петогодишњи мандат на том месту, где су биле честе смене претходних година, одговорила је да ће то зависити од резултата њеног рада, али да се нада да ће они бити добри.
Пореска управа је за седам месеци ове године наплатила порезе и акцизе у износу од 427 милијарди динара, што је 1,4 одсто више од плана, а за 1,2 одсто више него у истом периоду прошле године.
Наплата пореза на доходак била је 23,8 милијарди динара, два одсто више од плана, а пореза на добит предузећа 39 милијарди динара, што је 14,5 одсто мање од плана.
Порез на додату вредност из увоза је наплаћен у износу од 176,9 милијарди динара, што је 4,7 одсто више од планираног, док је ПДВ у домаћој трговини наплаћен у износу 59 милијарди, 0,6 одсто више од планираног.
По основу наплате акциза приход буџета за седам месеци ове године, плиниран у износу од 124,3 милијарде, био је 128,2 милијарде динара.
Пореска полиција је од јанура до краја јула поднела 973 кривичне пријаве, од чега је 438 против 659 учесника у сивој економији који су избегли плаћење пореза у вредности 2,6 милијарде динара и остварили противправну имовинску корист од 489,3 милиона динара.
У акцији сузбијања нелегалног промета резаног дувана и акцизних производа, порезници су одузели девет тона резаног дувана, 42,4 тоне дувана у листу, 105.000 паклица цигарета, 14 моторних возила, 1.800 килограма кафе и 648 флаша вина.
Порески инпектори су за седам месеци ове године обавили 5.935 контрола евидентирања промета преко фискалне касе и пријаве радника и утврдили неправилности у 1.724, односно 29,05 одсто контрола и донели 1.280 решења о привременој забрани делатности.
Preuzeto sa http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124

0 коментара:

Постави коментар