Најновији чланци на покретној траци:

четвртак, 10. децембар 2015.

Poreznici osudjeni kućnim zatvorom zbog primanja mita















Са http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/  преносимо следећи текст:

Пореским службеницима по годину дана кућног затвора за мито

четвртак, 10. дец 2015, 13:59 -> 14:21
Извор: Танјуг
Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на по годину дана кућног затвора двојицу пореских службеника из филијале Пореске управе на Звездари Зорана Живојновића и Велимира Поповића због примања мита.
Том пресудом, која је обајвљена на сајту суда, потврђена је првостепена пресуда Вишег суда у Београду из маја ове године.
Живојновић и Поповић су осуђени јер су у августу 2009. године захтевали и примили 1.500 евра да у оквиру свог службеног овлашћења изврше службену радњу коју би морали извршити.
Поклоне у техничкој роби коју су такође захтевали од оштећеног - један фрижидер и два ЛЦД телевизора, нису стигли да узму јер су ухапшени.
Оштећеног А. А. је поднео захтев ради утврдивања пореза на пренос апсолутних права у Пореској управи на Звездари и контактирао са Живојновићем у вези процене вредности земљишта, наводи се у пресуди.
Говорећи оштећеном да је парцела вредна и да ће износ пореза бити висок, понудили су му да плати један део држави, а други део њима и тражили 4.000 евра, а након његовог негодовања, Живојновић је смањио износ на 3.000 евра.
Пошто је оштећени, како се наводи у пресуди, рекао да нема толико новац, постигнут је договор да им да 1.500 евра у новцу, а остатак у техничкој роби из предузећа оштећеног, при чему су порески службеници инсистирали да се примопредаја што пре обави, говорећи оштећеном да неће добити записник док им не да новац.
Потом су се нашли у једном кафићу 24. августа 2009. године, ради примопредаје, и донели оштећеном копију записника о процени тржишне вредности непокретности на терену у сврху утврђивања пореза на пренос апсолутних права.
За узврарт је Поповић тражио фрижидер, а Живојновић је одабрао два ЛЦД телевизора.
Потом су напустили кафић и упутили се низ улицу, где је у близини оштећени Живојновићу предао коверат у коме се налазило 1.500 евра, а после тога инспектори су ухапшени.


0 коментара:

Постави коментар