Најновији чланци на покретној траци:

четвртак, 24. децембар 2015.

Poreska uprava je u frontu antikoruptivnih i progresivnih snaga
















Poreska uprava je u frontu antikoruptivnih i progresivnih snaga

"Ne tolerišemo korupciju u svojim redovima"

Beograd -- Poreska uprava uporedo sa kontrolom privrednika po Srbiji kontroliše i svoje inspektore, rekao je direktorka Poreske uprave Dragana Marković.
Izvor: Tanjug 
Poreska uprava je u frontu antikoruptivnih i progresivnih snaga
Foto: Thinkstock.com
Kako je istakla, apsolutno neće tolerisati korupciju u sopstvenim redovima.
"Na terirtoriji cele Srbije, pojačane su terenske kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa i radnog statusa zaposlenih", rekla je Marković na na predstavljanja Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije u Palati Srbija.

Ona je poručila da Poreska uprava pralelno jača disciplinu i u sopstvenim redovima, kako bi se iskorenila korupcija.

"Jačamo disciplinu i u svojim redovima kako bi iskorenili korupciju, koju apsolutno nećemo tolerisati”, poručila je ona.

Marković je navela da Poreska uprava stalno unapređuje organizaciju rada, kao i sistem procene i metode analize rizika, koja pomaže da se usmeri kontrola na žarišna mesta.

Ona je rekla da poreznici gotovo svakodnevno imaju akcije na sprečavanju nelegalnog promteta duvana i duvanskih proizvoda kao i drugih akciznih proizvoda.

"Inspektori Poreske policije su samo u toku noćašnje akcije oduzeli dve tone nelegalnog duvana", kazala je Marković.

Za efikasnu borbu protiv sive ekonomije, potrebna su stabilna sistemska rešenja, navela je ona i podsetila da je junu ove godine usvojen program transformacije Poreske uprave sa jasno definisanim rokovima i ciljevima, kako bi se napravila savremena i efikasna poreska administracija.

Procenat naplate poreza za prvih 11 meseci, kako je navela, indeks je 103 što znači da Poreska uprava radi zadovoljavajuće.

"To ne znači da sledeće godine ne može i bolje. Nadam se da ćemo u 2016. biti makar na istom, ako ne i na višem nivou prema kriterijumu naplate poreza, kao i da ćemo da ostvatimo projektovane rezutate", rekla je direktorka Poreske uprave.
Preuzeto sa: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija

0 коментара:

Постави коментар