Најновији чланци на покретној траци:

субота, 2. јануар 2016.

Svetska ekonomija 2018. godine predvidjanje














Predvidjanje ekonmija sveta za 2018. godinu

prenosimo sledeći komentar:

 КОМЕНТАР

  1. Дана 30.11.2015. године у 14:29:56 сам добио следећу поруку.
    “Од 30.11.2018. године наступа страшна економска криза у САД“.
Napred navedeno je predviđanje, a na die-welt-svet-je-paralizovan-strahom-od-recesije-u-sad 

čitamo i naučne procene:

Die Welt: Свет је парализован страхом од рецесије у САД

ЗВОНО ЗА УЗБУНУ: У СТРАХУ СУ И ВАШИНГТОН, И ПЕКИНГ, И МОСКВА, И БРИСЕЛ
  • Утицајни немачки лист упозорава: Сви светски капитали су парализовани страхом. Песимисти тврде да је рецесија у САД већ почела, а да Америку чека криза најкасније 2017-те. Стагнација камата у САД у посебно тежак положај довешће Европску централну банку. У Европској унији сада имамо економски раст, али он неће потрајати              
  • Die Welt посебно указује да 14 одсто инвеститора у својим калкулацијама већ полази од тога да ће током 2016-те бар једна земља напустити ЕУ. То може пре свих бити Финска, а можда и Велика Британија...
Dalje pogledajte u nastavku:  
      БРИСЕЛ, Пекинг и Москва са страхом очекују крах америчке суперекономије - тврди Die Welt.
        Немачки лист процењује да ЕУ, Кина и Русија никада нису биле у већој зависности од економије САД као сада када све више знакова говори да јој прети криза.
        „Свет је парализован страхом од рецесије у САД“ - наглашава утицајни немачки лист.
        Аутор текста у Die Welt, Холгер Цшепиц, подсећа да економско уздизање (неке земље) обично траје пет година, а да за њим долази пад. Америчка економија се опоравља и уздиже већ седам година и зато ће осма која почиње - уверен Цшепиц, донети проблеме.
        Die Welt указује да ће америчка суперекономија кренути надоле у време када је стање на светским тржиштима крхкије него икад и када ММФ упозорава да ће показатељи економског раста у свету бити разочаравајући.
        Исти лист прецизира: међународна трговина је у проблемима, економска будућност Кине нејасна, иако Пекинг покушава да поправи ствари девалвацијама јуана...
        „Осећање панике није, међутим, захватило само Кину, него и Вашингтон, Брисел, Токио и Москву. Сви светски капитали су парализовани страхом“ - подвлачи Die Welt.
        И додаје: „Песимисти тврде да је рецесија у САД већ почела, а да Америку чека криза најкасније 2017-те. Стагнација камата у САД у посебно тежак положај довешће Европску централну банку. Европској унији сада имамо економски раст, али он неће потрајати“.
        Die Welt посебно указује да 14 одсто инвеститора у својим калкулацијама већ полази од тога да ће током 2016-те бар једна земља напустити ЕУ. То може пре свих бити Финска, а можда и Велика Британија...
        Све веће проблеме правиће губици нафтних компанија и дугови земаља у развоју који су достигли 18 билиона долара и даље ће расти, угрожавајући тржишта сировина.

0 коментара:

Постави коментар