Најновији чланци на покретној траци:

петак, 6. мај 2016.

Konkurs posao ministarstvo finansija



















Sa -Posao-nude-usred-Uskrsa prenosimo sledeći tekst:

Министарство финансија: Посао нуде усред Ускрса

С. БУЛАТОВИЋ - М. Л. ЈАНКОВИЋ | 05. мај 2016. 15:41 | 
У Министарству финансија одлучили да експресно запосле 30 радника током празничних нерадних дана. Кандидати имали само три дана за пријаву
НЕЗАПОСЛЕНИ су пропустили прилику за посао уколико конкурсе нису претраживали - и усред протеклог празника! Само дан пре спојених пет нерадних, Министарство финансија раписало је јавни позив за 30 радних места на неодређено време. Конкурс траје до данас у поноћ, а кандидати су за прикупљање бројне документације имали - три радна дана, уместо прописаних седам. Они који унапред нису имали спремну документацију - свеже изводе и оверене копије, тешко да су имали времена да их прибаве.
Слично су прошла и предузећа која се баве откупом отпадног гвожђа и челика, јер их је термоелектрана "Костолац" позвала да се пријаве на конкурс - који је истекао првог радног дана после празника, односно јуче.
Министарству финансија треба 30 нових службеника за извршилачка радна места, махом повезана за процес приступних преговора Европској унији или коришћења средстава развојне помоћи ЕУ, и то за стално. Највише се траже радници са завршеним друштвеним факултетом, којих је и највише на бироу рада, али и рачуновође, економисти специјализовани за ревизију... Њих су на конкурсу за државну установу усред празника тражили због - проблема објављивања огласа, кажу у ресорном министарству.
- Сходно одредбама Закона о државним службеницима, текст огласа о попуњавању слободних радних места се објављује у периодичном часопису "Послови" који издаје Национална служба за запошљавање - кажу у Министарству финансија. - Како 20. априла НЗС није издавала часопис, Министарство финансија је било у обавези да текст огласа објави у првом следећем издању, односно 27. априла. Рокови се рачунају почев од наредног дана од изласка "Послова", односно у овом случају од 28. априла, а кандидат је могао да се упозна са огласом 27. априла. Рок за конкурисање траје осам дана, а крајњи рок за пријаву је 5. мај у поноћ.
Из Министарства додају и да заинтересовани кандидати пријаву могу упутити и поштом 5. маја, а да се поред периодичног часописа "Послови", текст огласа објављује на њиховом сајту, на сајту Службе за управљање кадровима, као и на сајту Е-управе.
"ТЕЛЕКОМ" ТРАЖИ 40 ИНЖЕЊЕРА КОМПАНИЈА "Телеком Србија" у сарадњи са Центром за развој каријере Универзитета у Београду позвала је младе са стеченом дипломом основних академских студија у области информационих технологија да се пријаве за отворен конкурс. Примају се нови инжењери за реализацију развоја, имплементацију и одржавање софтверских и системских решења и ИТ сервиса у овој компанији. Кандидати морају имати диплому стечену на Електротехничком факултету, Факултету организационих наука, Математичком, Саобраћајном и сродним факултетима.
- Траже се млади људи са високим образовањем стеченим у области информационих система и технологија, који су спремни за рад у динамичном окружењу, отворени за нова искуства, за континуирано учење и усавршавање својих знања и вештина - наводи се у саопштењу "Телекома". - Конкурс је отворен до 13. маја 2016. године.
Позив фирмама за откуп отпада из "Костолца" био је отворен практично четири радна дана, јер је расписан 25. априла. На питање зашто су отворили конкурс који се завршава првог радног дана у 10 ујутру, из "Костолца" кажу да су "рачунали унапред и добро како би кандидати имали довољно времена да се пријаве". На јавни оглас пријавило се укупно седам фирми.

ОДЛУЧИВАЊЕ

РОК до којег ће најбољи кандидати у Министарству финансија бити и изабрани, у позиву не стоји. Ипак, за процену пријављених биографија, у Министарству имају 18 дана. Ради се само о првом кругу одабраних, јер од 23. маја почиње други круг провера стручних способности, знања и вештина, а они који и то заврше, ићи ће на контролу познавања рада на рачунару, као и других стручних вештина.

НЕМА ВРЕМЕНА ЗА ДОКУМЕНТА
НАЈВЕЋИ проблем у пријави није само чињеница да кандидати нису имали времена за састављање радне биографије или понуде за откуп отпада, већ што је уз пријаву потребно доставити - хрпу документације. Већина докумената треба да се сакупи из државних установа које током празника - нису радиле. У Министарство финансија кандидати су морали да пошаљу и уверење о држављанству, извод из матичне књиге рођених, као и доказе да су имали потребно радно искуство у струци. Сви докази морали су да буду оверени у општини, суду или код јавног бележника. Папири за "Костолац" још су "обимнији". На списку су четири документа које издају ресорно министарство и потврда из Народне банке Србије

0 коментара:

Постави коментар