Најновији чланци на покретној траци:

понедељак, 13. август 2012.

POMOĆ I ZAŠTITA PRESVETE BOGORODICE
















Здраво,

Предмет овог поста је: POMOĆ I ZAŠTITA PRESVETE BOGORODICE      

Данас  13.08.2012. године сам констатовао како медији нису у потпуности информисали јавност Србије о догађају коме се ДАНАС цео Анђелски Свет диви и прославља Приснодјеву. На овом блогу сам писао о значају молитве Апостолске цркве у време суше.  Писао сам и о истинитим догађајима у време суше. Ближе Погледајте овде:

Но народ то не занима. Веселе се, играју, певају...Гуче, бирфестови..... егзити, гитаријаде.... 
Да не дужим, на 

ОБЈАВЉЕНА ЈЕ СЛЕДЕЋА ИСТИНА КОЈУ МОРАМО И ТРЕБАМО СВИ ДОБРО ДА УПАМТИМО И ОНА ГЛАСИ:

Угашен пожар - киша пала после литије и молебана

  • ПДФ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ: Недеља, 12. август 2012. (8 часова) - УГАШЕН ПОЖАР НА СВЕТОЈ ГОРИ. СПАШЕН МАНАСТИР ХИЛАНДАР.
Синоћ у 22.48 по локалном времену на Светој Гори је почела киша веома јаког интензитета, како очевици кажу, права провала облака. Главни пожар је угашен.
Пресвета Богородица Утешитељка туге, несагорела у великом пожару 1722. својим молитвеним заступништвом угасила је ватрену буктињу која је 5 дана гутала све пред собом и дошла на 1300 м до Хиландара.
У суботу је манастирско братство одржало литију и молебан на самој линији пожара, уздајући се у заштиту Пресвете Богородице којој је посвећена цела Света Гора или "Богородичиним врт", како се још назива. Монаси су носили икону Богородице "Утешитељку туге", копију иконе Богородице Тројеручице и део Часног Крста. Чудотворна икона је, благословом Божијим, још једном била јача од разарујуће ватрене стихије.
Јуче, у поподневним часовима, водила се одлучујућа битка за спас Хиландара. У сектору одбране који је најближи Хиландару, на око 1500 м ваздушном линијом од манастира, српски ватрогасци су покушавали да зауставе ватру. Због непогодног терена на том месту није било могуће толико проширити пут као што је учињено, рецимо на самој висоравни Прото Неро, нешто јужније. Док су ватрогасци гасили ватру која је дошла до пута, радници и монаси су скупљали горуће делове дрвећа и шишарке који су прелетали баријеру, како би спречили да пожар крене даље ка Хиландару. После вишесатне грчевите борбе људи против стихије, након прве грмљавине око 22.45, три минута касније излила се огромна количина воде на цело подручје захваћено пожаром. Пожар је дефинитивно заустављен и његов главни део је угашен. Преостаје да се пажљиво прате могућа жаришта како би се потпуно уклонила могућност од поновног паљења.
Процењује се да је изгорело 4000 хектара шуме од којих је највећи део на поседу Хиландара. Процена материјалне штете тек треба да уследи.
Извор: hilandar.org
     С поштовањем, свако добро и здрави били!

Београд 13.08.2012. године      


Блогер,
Зоран Михаилов Писковић-
Београдски

Потврда тачности информације о којој ми је Мића управо малопре писао:
Bogorodica Marija prokrvarila!

Na stotine vernika svakodnevno hrli u dom Haidža Ngujena koji živi u Baton Ružu u Luizijani samo da bi videli statuu Bogorodice Marije koja je, kako tvrde, počela da krvari.

Slika

Sveštenici uzeli uzorke crvene tečnosti i čekaju rezultate analize

Vernici tvrde da je posredi čudo, ali sveštenici se zasad ne oglašavaju - uzeli su uzorke crvene tečnosti koja je potekla Bogorodici iz glave i čekaju rezultate analize, prenose američki mediji.


3 коментара:

  1. ''Statua Bogorodice u Luzijani SAD, krvari iz očiju. Dolaze stotine hrišćana....Počeli su zemljotresi, suša je. Čekam da svakog dana Jevreji napadnu Iran''.

    Mića poslao 15:08:14
    14/08/2012

    ОдговориИзбриши
  2. ''Po SAD besne pozari,zemljotresi, a suša je po svetu.....Ne bi kise za Preobraženje! Siguran sam da će biti kiše oko Uspenija Presvete Bogorodice, ona je milostiva. Nek smo zdravi i živeli!...

    Mića
    20/08/2012
    15:56:47

    ОдговориИзбриши
  3. Брат Мића је био у праву, јер коначно је Света Црква ''феномен'' протумачила и потом позвала народ Србије на следећи начин-http://www.eparhijavaljevska.rs/index.php?id=vesti/2012/2012-08-22-001v
    Молебан за кишу

    22.08.2012



    "Приђите људи и заплачите к Богу сви, са сузама вапијући: Опрости наша сагрешења Човекољупче, и пошаљи са неба воду жедној земљи".

    Епископ ваљевски Господин Милутин, у љубави наређује свим црквеним јединицама и свештеницима Епархије ваљевске, да у недељу 26. августа, окупе верни народ и да након Свете Литургије заједно упуте молбе за кишу жедној земљи, Свеблагом Господу и пророку Божијем Илији, коме се Срби традиционално моле за време оваквих несрећа.

    Епископ позива сва верна чеда Богомчуване Епархије ваљевске да се уједине у молитви и да се на нашу земљу, која страда од суше и безкишних облака, пошаље киша, да дођу у Недељу 26. августа у своје храмове и помоле се за кишу.

    Епископ ће у недељу 26. августа, Свету Архијерејску литургију служити у Храму Христовог Васкрсења у Ваљеву и у продужетку исте служити молебан.

    Многи се сада питају, зашто је Господ дозволио да се таква несрећа сручи на земљу? Зашто таква казна? Наравно, људски греси и небрига за природни поредак од Бога дат творевини, разлог су оваквих несрећа на земљи. Али ми не смемо да окривљујемо друге, да код других тражимо разлог за несрећу која нас је спопала. Она се сада тиче свих и нека свако обрати пажњу на себе и нека се свако покаје за своје грехе, и као што Илија речју задржа кишу од земље, и опет речју низведе је са неба, и ми да се молимо за Илијине молитве Богу да пошаље са неба кишу жедној земљи овој.

    Канцеларија Епископа ваљевског

    ОдговориИзбриши