Најновији чланци на покретној траци:

петак, 1. јул 2016.

Sindikalizam i interesi sindikalnih vođa















Sindikalac prodao policajce za viši čin

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije (PSS) podneće krivičnu prijavu protiv Velimira Lukića, predsedavajućeg Nezavisnog sindikata policije, zbog krivičnog dela trgovine uticajem.





 Veljko Mijailović, predsednik PSS-a, kaže da je Lukić dva dana nakon odluke o otpuštanju 1.500 kolega iz MUP Srbije, preuzeo 4. decembra 2015. godine rešenje o napredovanju u čin majora i postavljenju na mesto zamenika načelnika Komandno-operativnog centra Žandarmerije Srbije.
- Princip sindikalizma u celom svetu jeste da sindikalni lideri ne avanzuju u karijeri, ali je Lukić od početka imao jedno od najbržih napredovanja u istoriji. Pošto je za godinu dana završio fakultet na Megatrendu i od fudbalskog trenera postao pravnik, nakon postavljenja na sindikalnu funkciju u NSP 2012, za tri godine napredovao je od mlađeg vodnika do majora Žandarmerije - kaže Mijailović i navodi da je zbog toga PSS dužan da obavesti zaposlene u MUP-u i javnost o suštinskom problemu u borbi za zaposlene, odnosno da godinama nekolicina lažnih sindikalaca svoju kooperativnost prema poslodavcu naplaćuje visokim policijskim funkcijama.

0 коментара:

Постави коментар