Најновији чланци на покретној траци:

уторак, 22. март 2011.

СИНДИКАТ ПОРЕСКА УПРАВА НЕЗАВИСНОСТ ПОКРЕТ ЗА СПАС СЛОБОДА СИНДИКАТА



ПОШТОВАНЕ КОЛЕГЕ И КОЛЕГИНИЦЕ,

ДАНА  21. mart 2011. ПОСРЕДСТВОМ

ИНТЕРНЕТ ПОШТЕ СА WEB АДРЕСЕ:


ОБАВЕШТЕНИ СМО О СЛЕДЕЋЕМ БИТНОМ ДОГАЂАЈУ, КОЈИ ГЛАСИ:
‘’POZIV NA PROTEST


Poštovane kolege, svima vam je poznato da je štrajk u obrazovanju počeo 24.01.2011. godine, a da je 05.02.2011. u režiji Sindikata obrazovanja Srbije potpisan ponižavajući Protokol kojim se nastavlja diskriminacija prosvetnih radnika. Iz tih razloga tri reprezentativna sindikata su ostala u štrajku sa zahtevom jasne dinamike povećanja plata u toku 2011. godine kroz korigovanje koeficijenata u toku ove godine u dva navrata, što bi iznosilo ukupno 10%.
Pored svega toga, ministar prosvete Žarko Obradović, kršeći sve pozitivne zakonske propise i Ustavom zagarantovano pravo na štrajk, primenjuje sve moguće pritiske na prosvetne radnike u štrajku, kako preko medija, tako i preko načelnika školskih uprava i direktora škola, do odmazde prema prosvetnim radnicima kroz smanjenje plata u iznosu i do 15.000 dinara. Na ovaj način Vlada Republike Srbije pokušava da uguši sindikalnu borbu u javnom sektoru jer je na delu obračun sa dobro organizovanim sindikatima u prosveti.
    Imajući sve ovo u vidu, molimo sve kolege članove UGS "Nezavisnost" da preko rukovodstava granskih sindikata uzmu učešća i pomognu planiranu akciju 25.3.2011. godine i pridruže nam se u organizovanju javnog protesta za spas sindikalnog pokreta i srpskog obrazovanja, ispred Vlade Republike Srbije. Detalji u organizovanju skupa biće poznati nakon odobrenja nadležnih organa Republike Srbije.
Branislav Čanak, predsednik UGS "Nezavisnost"
Tomislav Živanović, predsednik GS PRS "Nezavisnost" ‘’

П О Д Р Ш К А!!!!

ОВО ПОВЕРЕНИШТВО СИНДИКАТА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ‘’НЕЗАВИСНОСТ’’ У СВЕМУ ПОДРЖАВА ГОРЕ ИЗНЕТЕ СТАВОВЕ И СМАТРА ИХ АКТОМ САЗНАЊА ТРЕНУТНЕ СИНДИКАЛНЕ СЦЕНЕ И АМБИЈЕНТА У КОМЕ ЖИВИМО:

1. ОД ФУНДАМЕНТАЛНОГ ЗНАЧАЈА ЈЕ ДИЈАГНОЗА ДА ПОРЕД НАС ПОСТОЈИ ЈОШ ЈЕДНА ОПЦИЈА, КОЈА ЈЕ С ПРАВОМ ОПИСАНА РЕЧИМА ГОРЕ ПОТПИСАНИХ НАШИХ СИНДИКАЛНИХ ВОЂА И ПРЕДВОДНИКА НА СЛЕДЕЋИ НАЧИН:

‘’ У режији Синдиката образовања Србије потписан понижавајући Протокол којим се наставља дискриминација просветних радника.’’

КОМЕНТАР

СА ОВОМ СИНДИКАЛНОМ ГРУПАЦИЈОМ КОЈОЈ ПРИПАДА И СИНДИКАТ ОБРАЗОВАЊА СРБИЈЕ И МИ ТАКОЂЕ ИМАМО ВЕОМА НЕПРИЈАТНЕ КОНТАКТЕ И ДОБРО ЗНАМО ТЕ ЊИХОВЕ РЕЖИЈЕ КОЈЕ СУ НАМ ЈАКО ПОЗНАТЕ.
О ТОМЕ СМО У ВИШЕ НАВРАТА ПИСАЛИ.

2.’’ Покушава се да се угуши синдикална борба у јавном сектору јер је на делу обрачун са добро организованим синдикатима у просвети.’’

КОМЕНТАР
Овај феномен нам је јако познат и зато ово повереништво има велике проблеме јер се бори да преживи. О томе је такође на овом блогу и сајту опширно писано.
Свака наша иницијатива у циљу бољег организовања АУТЕНТИЧНОГ СИНДИКАЛИЗМА бива спречавана од ‘’самосталаца’’, те стога и не можемо да се омасовимо.
ОНИ обично иду на карту страха од отказа. Тај страх је невероватно присутан код пореских службеника, који  ‘’већински’’  Синдикат зналачки користи. Они то добро знају како се ради, јер су опција са дугим искуственим животом.

ОНИ ИМАЈУ ЈАКО ДОБРО ПАМЋЕЊЕ И ЗНАЈУ ДА БУДУ ОДАНИ СВАКОЈ НОМЕНКЛАТУРИ.

БИВАЈУ И СУРОВИ ДОТЛЕ ДА СЕ ПРЕДСТАВНИЦИ АУТЕНТИЧНОГ СИНДИКАЛИЗМА НАЛАЗЕ ГОТОВО У ИЛЕГАЛИ.

КОД НАС У НАШЕМ ПОВЕРЕНИШТВУ НЕ СМЕМО ДА ОДАМО НАШЕ ЧЛАНОВЕ ЈЕР БИ ТО ЗНАЧИО ЊИХОВ СУРОВ ПРОГОН.

ЈА ЗОРАН ПИСКОВИЋ СЕ ОТВОРЕНО ЕКСПОНИРАМ КАО ЧУВАР ТРАДИЦИЈЕ СИНДИКАЛНОГ ПОКРЕТА ту где јесам-’’Пореској управи’’, НЕ ЗАТО ШТО ТО ЖЕЛИМ, ВЕЋ ЗАТО ШТО МОРАМ. ТО ДУГУЈЕМ МОЈИМ ПРЕЦИМА КОЈИ СУ БИЛИ ИСТАКНУТИ ЧЛАНОВИ РАДНИЧКОГ ПОКРЕТА КРАЉЕВИНЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ, антифашисти, УЧЕСНИЦИ НОБ-А И САМОУПРАВНОГ СОЦИЈАЛИЗМА.
СТОГА У СВЕМУ КАО СВОЈ СТАВ ПОНАВЉМО ДОЛЕ ЦИТИРНИ ПОЗИВ НАШИХ СИНДИКАЛНИХ РУКОВОДИЛАЦА, И КОЛИКО НАМ СНАГЕ ДОПУШТАЈУ ОДАЗВАЋЕМО СЕ НА ЊИХОВ АПЕЛ:

Јер су с правом истакли да се тренутно ради О СПАСУ СИНДИКАЛНОГ ПОКРЕТА,
О БИТИ ИЛИ НЕ БИТИ!!!:

3.’’Имајући све ово у виду, молимо све колеге чланове УГС "Независност" да преко руководстава гранских синдиката узму учешћа и помогну планирану акцију 25.3.2011. године и придруже нам се у организовању јавног протеста за спас синдикалног покрета и српског образовања, испред Владе Републике Србије. Детаљи у организовању скупа биће познати након одобрења надлежних органа Републике Србије’’

МИСЛИМО НА ВАС ЈЕР ВАМ ВЕРУЈЕМО, С ВАМА ДО ПОБЕДЕ:

БРАНИСЛАВ ЧАНАК ПРЕДСЕДНИК УГС-А


И


ТОМИСЛАВ ЖИВАНОВИЋ ПРЕДСЕДИК ГРАНСКОГ СИНДИКАТА ПРОСВЕТЕ НЕЗАВИСНОСТ



СРДАЧАН ПОЗДРАВ ИЗ СИНДИКАЛНИХ КАТАКОМБИ И ЕГЗИЛА

ВАШ СЛЕДБЕНИК И ПОШТОВАЛАЦ

С поштовањем,
Главни повереник,
Зоран Писковић с.р.
Е Д И Т О Р
Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com –линк www. gsupipnezavisnost.org.rs
Наш Си./Бр. Сл. од 22.03.2011. године
Достава извршена Интернетом: - http://proglas.blogspot.com
Sindikat Poreske uprave Centrala ''Nezavisnost'' poverenik Zoran Pisković: Obaveštava




0 коментара:

Постави коментар