Најновији чланци на покретној траци:

среда, 2. март 2011.

ANALIZA PRIPREMA OBUSTAVE RADA U- PORESKA UPRAVA Sindikat Poreske uprave Nezavisnost poverenik Zoran Pisković: Obaveštava

Поштоване колеге и колегинице,

Како сам обећао раније наставља се анализа ''штрајкачке'' документације ''већинског''Синдиката Пореске управе.

Најпре цитирамо Документ бр. 2 који гласи:

''ЈЕДИНСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ СРБИЈЕ

Број: 2/2011
Београд, 11.1.2011. године

ПОЗИВ НА ШТРАЈК
На седници Одбора Јединствене организације Синдиката запослених у Пореској управи Србије
у Београду 11.01.2011. године донета је

ОДЛУКА
О ОРГАНИЗОВАЊУ И СТУПАЊУ У ШТРАЈК УПОЗОРЕЊА И ШТРАЈК
ЗАПОСЛЕНИХ У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ СРБИЈЕ

Штрајк упозорења почиње 19.јануара 2011. године у времену од 12 - 13 часова, организоваће се у свим просторијама Пореске управе Србије на територији Републике Србије ради испуњења Захтева Одбора Јединствене организације Синдиката од 11.1.2011. године.
Протестна шетња као штрајк упозорења организује се 19.јануара 2011. године на Тргу Николе Пашића са почетком у 12 часова, а наставља се шетњом до Владе Републике Србије. За време трајања Штрајка упозорења, Одбор ће у социјалном дијалогу са социјалним партнерима настојати да постигне договор о испуњењу синдикалних Захтева.

ОРГАНИЗАЦИЈА ШТРАЈКА


Председници организација Синдиката су обавезни да упознају запослене и старешине органа са организовањем ШТРАЈКА УПОЗОРЕЊА И ШТРАЈКА, да видно истакну Захтеве и Проглас Синдиката као и да изаберу штрајкачки одбор кога чине чланови Одбора организације Синдиката. Председник Синдиката је председник одбора. Свака организација мора донети Одлуку о ступању у штрајк упозорења и штрајк до 17. јануара 2011. године. Председник Јединствене организације Синдиката мора са послодавцем да утврди минимум процеса рада, за све запослене у Пореској управи Србије.
Јединствена организација Синдиката обавештава Министарство унутрашњих послова Србије о одржавању Штрајка упозорења - Протестне шетње и ШТРАЈКА.
Председници организација Синдиката морају да обавесте полицијске управе на територији где се организује Штрајк и бити у сталном контакту са Одбором Јединствене организације Синдиката.

У прилогу достављамо Проглас, позив на Штрајк, Одлуку о организовању Штрајка и
Захтеве Синдиката. 
Председник ЈОС-а
Милан Думић   с.р.
(отиснут је печат синдиката)
Достављено:
Запосленима Генералном директору Руководиоцима служби и филијалама Одборима организација Синдиката Председнику Владе Републике Србије Министру финансија
Министарству унутрашњих послова Србије  Синдикату управе Србије''

Р А С У Ђ И В А Њ Е

Као Главни повереник ГСУПиП- Пореске управе ''Независност'' представницима ''већинског'' Синдиката у вези горе цитираног ''Позива'' поред осталог сам рекао:

1. Нећете Ви смети да се појавите 19.01.2011. године на Тргу Николе Пашића са почетком у 12. часова, нити ћете смети да шетате до Владе Републике Србије. Исувише сте Ви слаби да се сусретнете са погледима гневног народа. Ако сте овде сигурни и према мени бедноме арогантни, тамо напољу сте ништа, јер сте ужасна мањина, па Ви то добро знате....

Питали су ме: ЗАШТО?

Одговорих им: Зато што сте толико ''омиљени'' у народу, да би побрали приликом Вашег протеста само гнев и негодовање незадовољног народа. Ко воли уопште порезнике? Па не мислите ваљда да ће Вас порески обвезници с љубављу и топлином дочекати. 

ГОСПОДО ВИ СТЕ У ОЗБИЉНОМ КОНФЛИКТУ ИНТЕРЕСА.

КАКО-ХИСТЕРИЧНО СУ ВИКАЛИ НА МЕНЕ?

ОДГОВОРИХ: ПА ТАКО ШТО ТРАЖИТЕ ПОДРШКУ ПОРЕСКИХ ОБВЕЗНИКА- СТРАНАКА КОЈЕ СУ НА ВАС БЕСНЕ.  ВИ СТЕ У ТЕШКОЈ ЗАБЛУДИ ДА ЋЕ ВАС ПОДРЖАТИ ПОРЕСКИ ОБВЕЗНИЦИ У ВАШИМ НЕРЕАЛНИМ ЗАХТЕВИМА.  ПА ДА СЕ ОНИ ПИТАЈУ, ОНИ ВАМ НЕ БИ ДАЛИ НИ 50% САДАШЊИХ ПЛАТА, А НАЈВИШЕ БИ ВОЛЕЛИ ДА ВАС НИКАД ВИШЕ НЕ ВИДЕ.

ДА ЛИ ТО ЗНАЧИ ДА ЋЕТЕ ВАШУ ''ОБЈЕКТИВНОСТ И НЕПРИСТРАСНОСТ У РАДУ'' НАПУСТИТИ И ПОСТАЋЕТЕ ''ПРИСТРАСНИ У РАДУ, НЕ БИ ЛИ СЕ НЕКАКО ДОПАЛИ ПОРЕСКИМ ОБВЕЗНИЦИМА''.

У СЛУЧАЈУ ДА ВАС ПОДРЖЕ ПРОЛАЗНИЦИ КОЈИ СУ СВИ ИСТОВРЕМЕНО И ПОРЕСКИ ОБВЕЗНИЦИ НА ДИРЕКТАН ИЛИ ИНДИРЕКТАН НАЧИН, ДА ЛИ ТО ЗНАЧИ ДА ЋЕТЕ ОКРЕНУТИ ЛЕЂА ПОСЛОДАВЦУ И ПРЕЋИ НА СТАНУ 
ПОРЕСКЕ ЕВАЗИЈЕ. КОГА И КОМЕ ВИ ЗАПРАВО СЛУЖИТЕ И ЧИЈУ ВИ ТО ПОДРШКУ ЗАПРАВО ТРАЖИТЕ???

РЕЗУЛТАТ ''ДИЈАЛОГА'':

КАДА СУ ЧУЛИ ОВА МОЈА ПИТАЊА ДОБРО СУ МЕ ИЗГРДИЛИ И ЉУТИТО СУ ОТИШЛИ ОД МЕНЕ, ТВРДЕЋИ ПРИ ТОМ ДА ИХ МИНИРАМ И ДА НЕ ЗНАМ ШТА ПРИЧАМ!

УПОЗОРЕЊЕ!

СВЕ НАПРЕД НАВЕДЕНО ЈЕ У ЦИЉУ ДОКАЗИВАЊА ДА ЈЕ ШТРАЈК ПОРЕСКИХ СЛУЖБЕНИКА ТОТАЛНИ АПСУРД ПО ЛОГИЦИ СТВАРИ.

САД ЈЕ ЈАСНА ЗАКОНСКА РЕГУЛАТИВА КОЈА ГЛАСИ:

ШТРАЈК ЈЕ ЗАБРАЊЕН У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ И УОПШТЕ У ЦЕЛОЈ УПРАВИ!

2. ТОКОМ ГОРЕ ОПИСАНОГ ''ИНСПИРАТИВНОГ РАЗГОВОРА'' ПИТАО САМ ИХ:''МОЈА МАЛЕНКОСТ НЕЋЕ ДА ШТРАЈКУЈЕ, ЈЕР ХОЋУ ДА РАДИМ ЗА СВОЈ НАРОД. ДА ЛИ ЋЕТЕ МЕ ПРИСИЛИТИ САГЛАСНО ВАШЕМ ПОЗИВУ НА ШТРАЈК, ДА СЕДИМ СА ВАМА У ПРОСТОРИЈАМА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ОД 12-13 ЧАСОВА И СЛУШАМ ВАШЕ ДОСАДНЕ МОНОЛОГЕ И ПРЕПРИЧАВАЊЕ ИСТИХ ДОСАДНИХ ПРИЧА И ОТРЦАНИХ ФРАЗА?

ОДГОВОРИЛИ СУ МИ:

ПА ТИ СИ ЈЕДАН БЕДНИ ОБЛИК ЖИВОТА, ЉИГАВИ ШТРАЈКБРЕХЕРУ.

ЧИМ САМ ОВО ЧУО СА ОЛАКШАЊЕМ САМ СЕ УДАЉИО ОД ЊИХ ОСЕЋАЈУЋИ СЕ ЗАДОВОЉНО ШТО НЕ МОРАМ ДА СЛУШАМ ТЕ ЊИХОВЕ ПАПАГАЈСКЕ ПЕСМЕ И КРЕШТАЊА...А ДА САМ БЕДНИ ОБЛИК ЖИВОТА ЈЕСАМ И НЕ ЗАМЕРАМ ИМ НА ТОЈ ИСТИНИТОЈ КОНСТАТАЦИЈИ...

ЗАКЉУЧАК

ГОРЕ НАВЕДЕНИ ОПИСИ СУ ПОСЛЕ МЕСЕЦ И НЕШТО ВИШЕ ДАНА, А ДАНАС ЈЕ 02.03.2011. ГОДИНЕ, ДАЛИ СУ ЗА ПРАВО ДА ЈЕ ОВО ПОВЕРЕНИШТВО СИНДИКАТА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ''НЕЗАВИСНОСТ'' БИЛО У ПРАВУ КАДА ЈЕ ПРОГНОЗИРАЛО ПРОПАСТ ШТРАЈКА ЈОШ И ПРЕ ЊЕГОВОГ ПОЧЕТКА.

ОВИ ДОГАЂАЈИ ДОКАЗУЈУ ДА ЈЕ ШТРАЈК У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ НЕМОГУЋЕ ОРГАНИЗОВАТИ И СПРОВЕСТИ.

''већински'' СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЈЕ УСТВАРИ МАЊИНСКА ОПЦИЈА, ЈЕР НЕ ПРЕДСТАВЉА СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ, ВЕЋ МАЛИ БРОЈ.

ЛИЧНО САМ ЧУО ПОДАТАК ДА НЕ БИ ИЗАШЛО НИ 50 ЉУДИ НА ТАЈ ЊИХОВ МИТИНГ, И ДА СУ БИЛИ У ПАНИЦИ ЗНАЈУЋИ ЗА СВОЈ ТОТАЛНИ ФИЈАСКО...СА ЧАШИЦОМ ЉУДИ СЕ НЕ МОЖЕ НИШТА ПОСТИЋИ...

С поштовањем,
Главни повереник,
Зоран Писковић с.р.
Достава извршена Интернет везом
http://proglas.blogspot.com/

                                                           Е Д И Т О Р

Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com/ или посредством линка http://www.gsupipnezavisnost.org.rs/

Наш Си./Бр. Сл. од 02.03.2011. Године

Poverenik Sindikata Poreske uprave Nezavisnost Zoran Pisković


ЕВО НЕКОЛИКО ФОТОГРАФИЈА И КАРИКАТУРА НА ШТРАЈКАЧКЕ ТЕМЕ:





СА ОВИМ КАРИКАТУРАМА У ОПТИМИЗМУ СВЕ ВАС ПОЗДРАВЉАМ!

СЕРИЈАЛ СЕ НАСТАВЉА....








0 коментара:

Постави коментар