Најновији чланци на покретној траци:

субота, 26. март 2011.

ПОРЕСКА УПРАВА ДИРЕКТОР- СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ НЕЗАВИСНОСТ


ПОШТОВАНЕ КОЛЕГЕ И КОЛЕГИНИЦЕ,

Дана 06.01.2011. године ЈОС је на свом сајту http://www.sind-pu.rs/ објавио следеће тврдње:

''da direktor Poreske uprave dr.Dragutin Radosavljević i državni sekretar Miodrag Đidić, kao relevantni faktori, podnesu neopozive ostavke, jer mi nikada ne tražimo nešto što je u suprotnosti sa pozitivnim zakonskim propisima. Ovaj državni organ ima svoj godišnji budžet i sva zahvatanja idu samo i isključivo iz njega. Svako onemogućavanje u tom smislu, smatramo vidom političke manipulacije i grubim kršenjem zakonskih propisa, a to je sasvim dovoljno da pomenuti dvojac debelo razmisli o daljem angažmanu u Poreskoj upravi Srbije.''

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ НЕЗАВИСНОСТ СЕ УОПШТЕ НЕ СЛАЖЕ СА ОВКВИМ АГРЕСИВНИМ ОДНОСОМ ПРЕМА НАШЕМ ДИРЕКТОРУ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ДР ДРАГУТИНУ РАДОСАВЉЕВИЋУ.

ВЕЋ СМО ПИСАЛИ ДА СЕ РАДИ О ЈЕДНОМ ОД 4. СТУБА НА КОЈИМА ПОЧИВА ПОРЕСКА УПРАВА, И ДА СТОГА НЕМА ОПАСНОСТИ ПО ИСТУ ДА ЋЕ ДОЋИ ДО ЕВЕНТУАЛНОГ СМАЊЕЊА ЗАПОСЛЕНИХ НА БОЛАН И НЕХУМАН НАЧИН.

КАДА СМО ТО ПИСАЛИ МИСЛИЛИ СМО ТАДА И САДА МИСЛИМО НА ИНСТИТУЦИЈУ ДИРЕКТОРА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ. СВИ ДИРЕКТОРИ ДО САД СУ БИЛИ НА ВИСИНИ ЗАДАТКА, А САДАШЊИ ДИРЕКТОР ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ДР ДРАГУТИН РАДОСАВЉЕВИЋ ИЗВАНРЕДНО НАСТАВЉА ДА РАЗВИЈА ДЕЛО СВОЈИХ ПРЕДХОДНИКА НА КРЕАТИВАН И ВИЗИОНАРСКИ НАЧИН.

ПОРУКА ЈОС-у

НЕ КРИТИКУЈТЕ БЕЗ ОСНОВА НАШЕГ ДИРЕКТОРА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ДР ДРАГУТИНА РАДОСАВЉЕВИЋА,

ЈЕР ЈЕ ОН НАШ ДИРЕКТОР ПО МИЛОСТИ БОЖЈОЈ И ВОЉИ НАРОДА.

НЕ УЗИМАЈТЕ ВИ ОД ЊЕГА ЊЕГОВО ПРАВО ДА СА НАМА ДА МУДРО РУКОВОДИ И ДАЉЕ...

О КАКВОМ ВИ ТО ЗАХТЕВУ ГОВОРИТЕ, У ЧИЈЕ ИМЕ ВИ ТО, ТРАЖИТЕ:

''da pomenuti dvojac debelo razmisli o daljem angažmanu u Poreskoj upravi Srbije.''

НАЈЕНЕРГИЧНИЈЕ ОДБИЈАМО ОВАКВУ БЛАСФЕМИЈУ И ДРСКУ ПРИДИКУ НАРОДНОЈ ВОЉИ.

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

''СКУПШТИНА ИСТИНСКИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ'' ЈЕ ПРЕСУДНОГ ДАНА 25.03.2011. ГОДИНЕ ЗАТРАЖИЛА ПОРЕД ОСТАЛОГ И СЛЕДЕЋЕ:

ЦИТАТ СА ВЕБА:

''Nešto ranije, sindikalni predstavnici poručili su da su ispred zgrade Vlade hiljade onih na koje se ne obraća pažnja, a od kojih zavisi budućnost i bezbednost Srbije.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao je da je narod, za policiju, i parlament i vlada.

Policija je spremna da se angažuje da bi bili uhapšeni svi koji rade protiv države i da se sredstva koja su na taj način stekli ulože u bolji položaj zaposlenih, rekao je Mijailović.

Predsednik Novog sindikata zdravstva Srbije Živorad Mrkić poručio je Vladi da ne ponavlja mantru kako nema para. "Novca ima. Samo ga treba uzeti od tajkuna i lopova".''

ДА БИ СЕ ОВАЈ ЗАХТЕВ СКУПШТИНЕ ИСТИНСКИХ СИДИКАТА СРБИЈЕ ОСТВАРИО, А ТУ ЈЕ И ОВО ПОВЕРЕНИШТВО,

УКАЗУЈЕМО ДА ЈЕ

УПРАВО НАШ ДИРЕКТОР ДР ДРАГУТИН РАДОСАВЉЕВИЋ НЕШТО МАЛО РАНИЈЕ ЦЕЛУ СИТУАЦИЈУ КАО ДОКТОР НАУКА ВИЗИОНАРСКИ САГЛЕДАО И САОПШТИО ЈЕ НАУЧНОЈ И СИНДИКАЛНОЈ ЈАВНОСТИ ЈЕДАН ИЗУЗЕТАН ПРЕДЛОГ КОЈИ МИ ПРЕУЗИМАМО СА СЛЕДЕЋЕГ САЈТА:

И ОН ГЛАСИ:

Нема плата – без доприноса

Политика уторак, 14. септембар 2010.

Пореска управа сматра да би пословне банке најефикасније могле да спрече послодавце да исплаћују зараде запосленима, а да претходно нису уплатили доприносе за здравствено и пензијско осигурање, изјавио је њен директор др Драгутин Радосављевић у разговору за „Политику”. Банке су независне институције и сада немају обавезу да претходном уплатом доприноса својим клијентима, пословним субјектима, условљавају исплату новца са њихових рачуна намењеног подмиривању зарада запослених. Али, у државном је интересу да их Народна банка Србије на то обавеже, јер им је издала дозволу за рад и контролише њихово пословање, каже нам саговорник.
Он указује на неопходност да држава поново стекне увид у токове новца и рад сваког привредног субјекта какав је имала до 2004, када је укинута Служба друштвеног књиговодства (СДК), а платни промет су преузеле банке.
– Ових дана о томе треба да разговарам са гувернером Дејаном Шошкићем – додаје Радосављевић. – Наш став је да је боље на једноставан и ефикасан начин спречити послодавце да избегну обавезу плаћања доприноса, него то очекивати од 800 инспектора у Пореској управи, кад је штета већ направљена, што је „немогућа мисија”.
На опаску да је и исплата дела или целе зарада „на руке”, чиме се избегава плаћање пореза и доприноса, такође веома раширена појава, Радосављевић каже да Пореска управа управо почиње да је сузбија.
– Тога нарочито има у грађевинарству, поготову у сезони, али и у другим делатностима, саобраћају, трговини, угоститељству…Она може ефикасно да се сузбија само заједничким деловањем Инспекције рада и инспекција других министарстава. Али, ми ћемо почети сами. Од контроле исплата зарада градитеља капиталних објеката – мостова, путева, а стићи ћемо и до сваке стамбене зграде широм Србије. Контролисаћемо уговоре извођача радова са инвеститорима, рачуне које испостављају на наплату за изведене радове, па ћемо укрштати те податке са њиховим књигама. Зна се колико је потребно радних сати да се изгради одређени број квадратних метара стамбеног или пословног простора и колико то кошта.”
Директор Пореске управе подсећа да је ова државна служба почела да успоставља електронску комуникацију са обвезницима, док велики порески обвезници још одраније електронски комуницирају са Пореском управом.
– Радимо на томе да од јула 2011. године сви порески обвезници своје обавезе извршавају са свог рачунара – истиче Радосављевић. – Ако у неком делу Србије нема Интернета или је човеку страно баратање рачунаром, своју обавезу плаћања пореза моћи ће да обави у најближој пошти. Пореска управа добро сарађује са Поштом, која има више од 1.500 пословница у земљи. У сваком већем селу постоји пошта и у сарадњи с њом биће омогућено да на посебном шалтеру порески обвезници обаве све из надлежности Пореске управе. Електронском поштом ПДВ се већ плаћа у нашој филијали у београдској општини Стари град, затим Лесковцу, Нишу, Крагујевцу и Новом Саду. Омогућићемо онима који желе да извршавају своје пореске обавезе да то чине на лакши начин, али ћемо бити немилосрдни према онима који их избегавају.
Од почетка године до 25. августа Сектор пореске полиције је надлежним јавним тужилаштвима поднео 1.313 кривичних пријава и 16 допуна кривичних пријава против 1.762 особе због извршена 1.822 кривична дела. Извршењем ових кривичних дела избегнуто је обрачунавање и плаћање пореза у износу од око 9,6 милијарди динара и прибављена је противправна имовинска корист у износу од 2,77 милијарди динара за извршена кривична дела злоупотребе службеног положаја и злоупотребе овлашћења у привреди.
Радосављевић не крије да су до пре две године кривичне пријаве Пореске управе предуго чекале на ред у судовима.
– Разговарао сам са специјалним тужиоцем, републичким јавним тужиоцем, републичким правобраниоцем и захтевао да наше кривичне пријаве имају приоритет. Утаја пореза је тешко кривично дело, подривање државе и завлачење руке у џеп сваком грађанину. Оне се сада брзо процесуирају и мали је проценат одбијених.
Криза сигурно има утицаја на јавне приходе и токове јавних финансија. Иако је вредност увоза у 2009. години била за око 32 одсто нижа него у претходној, Пореска управа је у државни буџет у 2009. години прикупила за око пет милијарди динара више од планираног износа, односно око један одсто више од плана. Од почетка 2010. до краја августа, од планираних око 357,49 милијарди динара, наплаћено је 355,29 милијарди динара, или 99,4 одсто. Овај проценат наплате пореских прихода нема ни једна пореска управа у региону, тврди њен директор.
– По налазима експерата MMF-а, остварили смо најбоље резултате у овом делу Европе – тврди Радосављевић.
Пореска управа је завршила регистар пореских обвезника, у коме су имена око 4,5 милиона грађана и привредних субјеката. До утајивача пореза стизаће и посредним путем, укрштањем података више државних институција које имају своје регистре. Пре свега пореза на имовину.
– Очекујем да ће до средине наредне године бити готов катастар непокретности, којим ће се одредити положај, величина и адреса сваке зграде, са уписаним носиоцем права својине. Тако ће порезници лакше стизати до власника и, ако затреба, питаће га да објасни којим је правним послом стекао имовину – каже директор Пореске управе.
Александар Микавица
објављено: 14.09.2010.

З А К Љ У Ч А К

У СВЕМУ ПОДРЖАВАМО НАШЕГ ДИРЕКТОРА ДР ДРАГУТИНА РАДОСАВЉЕВИЋА, ЖЕЛЕЋИ МУ ДА НА МНОГАЈА ЉЕТА НАСТАВИ ДА РУКОВОДИ ИНСТИТУЦИЈОМ КОЈА ЈЕ НАЈСТАРИЈА ОД НАСТАНКА ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ А ЗОВЕ СЕ

ПОРЕСКА СЛУЖБА.

ДОЛЕ ПОТПИСАНИ ДОБРО ЗНА КАО БИВШИ ВИШИ ИНСПЕКТОР СДК-А СРБИЈА РАДИО САМ ТАДА У ЦЕНТРАЛИ У БЕОГРАДУ, УЛ 7.ЈУЛА БР.12, САДА КРАЉА ПЕТРА,
 О КАКВОМ СЕ ИЗВАНРЕДНОМ ПРЕДЛОГУ РАДИ ЈЕР ЈЕ ТАЈ МОДЕЛ О КОМЕ ДР ДРАГУТИН РАДОСАВЉЕВИЋ НАУЧНО ЕЛАБОРИРА БИО ВЕОМА УСПЕШАН.

СВЕДОК САМ ДОГАЂАЈА КАДА СУ ТАЈКУНИ УНИШТИЛИ СДК-А ЈЕР ТО НЕ БИ НИКАД ПОСТАЛИ ДА ТУ ИНСТИТУЦИЈУ НИСУ УНИШТИЛИ.

И ТАДА САМ СЕ КАО СИНДИКАЛАЦ ЕНЕРГИЧНО БОРИО ДА ТА НАЦИОНАЛНА ИНСТИТУЦИЈА ОПСТАНЕ, АЛИ ТАЈКУНИ СУ БИЛИ МОЋНИЈИ, И ПРВА ЖРТВА ТАЈКУНИЗАЦИЈЕ СРБИЈЕ ЈЕ УПРАВО БИЛА СДК-А.

ТОГ МОМЕНТА ЈЕ КРЕНУЛА НЕ ЗАБЕЛЕЖЕНА ИНФЛАЦИЈА…….

ЗНАМО ДА СЕ БАНКЕ ОПИРУ ПРЕДЛОГУ ДР ДРАГУТИНА РАДОСАВЉЕВИЋА, АЛИ НИСУ У ПРАВУ.

ПОЧЕВ ОД ПИЉАРА ПА ДО КОМПАНИЈА СВИ ОБРАЧУНАВАЈУ И НАПЛАЋУЈУ ПОРЕЗЕ И ДРУГЕ ЈАВНЕ ПРИХОДЕ, ПА ИХ ПОТОМ УПЛАЋУЈУ ДРЖАВИ.

ДЕЛАТНОСТ ФИРМИ И ЖИВОТ ГРАЂАНСТВА НА ОДРЕЂЕНОЈ ТЕРИТОРИЈИ УПРАВО ПОДРАЗУМЕВА И ЊИХОВУ ОБАВЕЗУ ПЛАЋАЊА ПОРЕЗА.

ЗАШТО БИ ОД ОВЕ ОБАВЕЗЕ БИЛИ ИЗУЗЕТИ БАНКАРИ? ПА СВИ СМО ЈЕДНАКИ ПРЕД ЗАКОНОМ. АКО ХОЋЕШ ДА РАДИШ МОРАШ ДРЖАВИ УЗВРАТИТИ ЗА ТО ЊЕНО ДОПУШТЕЊЕ.

ТО ЈЕ БОЖЈА ИНСТИТУЦИЈА, КАДА ЈЕ ГОСПОД НАШ ИСУС ХРИСТОС НЕБОЗЕМНИ НАМ ЗАКОН ОСТАВИО ВА ВЈЕКИ ВЈЕКОВ:

СВЕТИ АПОСТОЛ МАТЕЈ ЕВАНГЕЛИЈЕ ГЛ 22:

''  15 Тада отидоше фарисеји и начинише веће како би Га ухватили у речи. 16 И послаше к Њему ученике своје с Иродовцима, те рекоше: Учитељу! Знамо да си истинит, и путу Божјем заиста учиш, и не мариш ни за кога, јер не гледаш ко је ко. 17 Кажи нам дакле шта мислиш ти? Треба ли дати харач ћесару или не?

18 Разумевши Исус лукавство њихово рече: Што ме кушате, лицемери? 19 Покажите ми новац харачки. А они донесоше Му новац. 20 И рече им: Чији је образ овај и натпис? 21 И рекоше Му: Ћесарев. Тада рече им: Подајте дакле ћесарево ћесару, и Божје Богу.

22 И чувши дивише се, и оставивши Га отидоше.
''

СЛАВЈА ТЕБЈЕ БОЖЕ НАШ, СЛАВЈА ТЕБИ!

СТОГА МОЛИМО СВОЈЕ КОЛЕГЕ ИЗ ЈОС-А ДА ЗАЈЕДНИЧКИ ПОДРЖИМО НАШЕГ ДИРЕКТОРА ДР ДРАГУТИНА РАДОСАВЉЕВИЋА, ЈЕР ЈЕ ТО ПРВИ ДОКТОР НАУКА КОЈИ ЈЕ ДОШАО НА ТО ОДГОВОРНО РАДНО МЕСТО И КОЈИ СЕ СВОЈИМ ПОСЛОМ И АКТИВНОШЋУ ПОТВРДИО КАО ИЗУЗЕТАН РУКОВОДИЛАЦ И КАО НАШ КОЛЕГА КОЈИ О СВАКОМ ОД НАС ОЧИНСКИ БРИНЕ.

ЦЕНИМО ТО!

С поштовањем,
Главни повереник,
Зоран Писковић с.р.
Достава извршена Интернет везом
http://proglas.blogspot.com/

                                                           Е Д И Т О Р

Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com/ или посредством линка http://www.gsupipnezavisnost.org.rs/

Наш Си./Бр. Сл. од 26.03.2011. ГОДИНЕ

Poverenik Sindikata Poreske uprave Nezavisnost Zoran Pisković

0 коментара:

Постави коментар