Најновији чланци на покретној траци:

субота, 3. септембар 2011.

ECDL KURS NIJE JEDINA GARANCIJA O KOPJUTER PISMENOSTI SINDIKAT PORESKE UPRAVE NEZAVISNOST

ПОШТОВАНИМ ПОРЕСКИМ СЛУЖБЕНИЦИМА !


Предмет: ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ ECDL ОПИСМЕЊАВАЊУ

Поштоване колеге и колегинице,



Недавно смо на Нашем сајту објавили два поста и то:

ZAŠTITA STARIH GENERACIJA OD PRISILOG TESTIRANJA NA POSLU SINDIKAT PORESKE UPRAVE NEZAVISNOST

И

синдикат пореске управе независност о тестирању старијих пореских службеника

До данас 02.09.2011. године нема никаквог одговора!

Чланови овога Синдиката су чврсто одлучили да се неће подврћи ECDL тестирању, али ће ићи на обуку!

У међувремену овај Синдикат се обратио Најважнијим представницима Државе и конкретно је питао шта да се ради у конкретном случају?

Док се не добије одговор поступићемо на горе описани начин!

По предметном питању у стручној литератури објављени су следећи текстови. Тако, нпр. у ДРАГОМ НАМ И еминентном:


објављен је следећи чланак који се управо индиректно тиче ECDL обуке и он гласи:

’’ MICROSOFTOV ОПЕРАТИВНИ СИСТЕМ Windows XP, који се врти на скоро половини свих рачунара у свету, напунио је у среду 24. августа 10 година од појављивања.


Тог дана 2001. године Microsoft је XP-u доделио ознаку RTM (release to manufacturing), односно означио га као “спремног за испоруку произвођачима рачунара”. Windows XP се у продаји појавио у октобру 2001.

Microsoft није ни на какав начин обележио годишњицу свог популарног оперативног система, у складу са прошломесечном одлуком према којој ће у априлу 2014. године бити стављена тачка на Windows XP, односно престаће пружање техничке подршке његовим корисницима.

Аналитичар Мајкл Чери, сматра да није имало шта ни да се слави. “Корисници који воле XP и кажу да не могу без њега, заправо не мисле на оригинални XP из 2001, већ на XP SP2, који је објављен у августу 2004.”, каже Чери.

То издање XP-a, за које је и сам Microsoft признао да је несвакидашње, додало је нове функционалности оперативном систему и значајно повећало његову безбедност. Од бројних важних измена треба поменути унапређени заштитни зид који је по покретању рачунара подразумевано био укључен, нову опцију Security Center која је надгледала рад других заштитних зидова и антивирусног софтвера, уколико их је корисник инсталирао на свом рачунару, као и опцију DEP која је превентивно штитила рачунар од самоизвршавајућих датотека.

Ипак 10 година је по Черијевом мишљењу дугачак период. “У овом послу то је права вечност”, каже овај аналитичар. Слично мисли и Мико Хипонен из безбедносне компаније F-Secure који је препоручио корисницима XP-a да његову годишњицу обележе тако што ће “учинити добро дело и деинсталирати га”, али и у Microsoftu који је средином јула поручио корисницима XP-a да је “време да крену даље”. 

Према подацима истраживачке компаније Net Applications, крајем јула XP се налазио на 49,8% свих рачунара са Windowsom, што је први пут од појављивања да је његов удео пао на мање од 50%. 

Истовремено, нови Microsoftov оперативни систем Windows 7 налази се на 29,7% свих рачунара са Windowsom. (М.Б.)
’’

П И Т А Њ А

С ОБЗИРОМ ДА СУ ГОРЕ ЦИТИРАНИ ПОДАЦИ ТАЧНИ, А ИМАЈУЋИ У ВИДУ ДА ЈЕ ECDL ОБУКА ИСКЉУЧИВО ЗА WINDOWS XP КОЈИ ЋЕ ЗА 3. (ТРИ) ГОДИНЕ БИТИ ПОТПУНО ПРЕВАЗИЂЕН, ТО ОВАЈ СИНДИКАТ ПРЕДЛАЖЕ И ЗАХТЕВА ДА СЕ ПРИСИЛНО ЗАПОСЛЕНИ НЕ ЕДУКУЈУ НА ПРОГРАМИМА КОЈИ СУ СТВАР ЗАЛАСКА И ПРОШЛОСТИ, ВЕЋ ДОБРОВОЉНО.

ЕДУКАЦИЈА ЕЦДЛ ЈЕ УЖАСНО СКУПА И СТОГА НЕ ТРЕБА ИНВЕСТИРАТИ У ОБУКУ ЗА ПРОГРАМЕ КОЈИ СУ ПРОШЛОСТ.

САМ ЕЦДЛ ЈЕ НЕБИТАН У СРБИЈИ ЈЕР СРБИЈА НИЈЕ ЧЛАНИЦА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ ТАКО ДА ТИ СЕРТИФИКАТИ НИСУ ОД ''ЖИВОТНОГ ЗНАЧАЈА ЗА БАЛКАНСКОГ СЛУЖБЕНИКА''.

О ЕКОНОМСКОЈ СТРАНИ ЦЕЛЕ ОВЕ ПРИЧЕ ЋЕМО ТЕК ПИСАТИ, О ТЕНДЕР АСПЕКТУ, РАЗЛОЗИМА ЗА БАШ ТАЈ ПАКЕТ….ТРОШКОВИМА И РЕАЛНО МОГУЋОЈ ШТЕДЊИ УПРАВО НА ОВОЈ ''ОГРОМНОЈ СТАВЦИ''

НЕОБЉАШЊИВО ЈЕ ДА ОВА ИНСТИТУЦИЈА НЕМА СРЕДСТВА ЗА ЕЛЕМЕНТАРНЕ ПОТРЕБЕ, нпр. ''ЦЕКОС-ПРОПИСЕ'', АЛИ ИМА пара ЗА  ''ОПИСМЕЊАВАЊЕ И ТО БАШ ПО ЕЦДЛ-ПРОГРАМУ''. ВЕЋ дуже време порески службеници су буквално ''разоружани'' јер немају алат у рукама-ажурну базу прописа у електронском виду, АЛИ зато бивају непрестано стављани на ''листе за ецдл-обуку'' што је несхватљиво. Истовремено небрига, али и фанатична брига у вези ''описмењавања по ецдл-у''….

КОНСТАТУЈЕ СЕ ДА СУ ЗАПОСЛЕНИ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ИТЕ КАКО КОМПЈУТЕРСКИ ПИСМЕНИ ЈЕР СУ БИЛИ ДО САДА НА ТРИ ОБУКЕ И О ТОМЕ ПОСЕДУЈУ ВАЖЕЋЕ СЕРТИФИКАТЕ.

КО ТО СМЕ И МОЖЕ ДА ТО СВЕ АНУЛИРА И ДА ТВРДИ ДА СМО КОМПЈУТЕРСКИ НЕПИСМЕНИ. ПА ГОСПОДО ТО СУ ТЕШКЕ УВРЕДЕ И ОМАЛОВАЖАВАЊА.

НЕ СУМЊАЈТЕ У НАШУ ПИСМЕНОСТ ЗА РАД СА КОМПЈУТЕРИМА, ЈЕР НАС ТАКВЕ СУМЊЕ ДУБОКО ВРЕЂАЈУ. Гледамо те компјутере цели радни дан на својим радним местима и то годинама и сада неко то наше знање подводи под сумњу.

ИЗ БОЈАЗНИ ДА ЋЕ ПОСЛЕ ОВЕ ПРИЧЕ ДОЋИ ДРУГЕ ПРИЧЕ И ЗАХТЕВИ нпр. Учење кинеског и јапанског језика и сл. Едукације, У СТАРТУ ОВУ СТВАР ТРЕБА СТАВИТИ НА ПРВО МЕСТО У ФОКУС СИНДИКАЛНЕ ПАЖЊЕ И СИНДИКАЛНО СЕ ОГОРЧЕНО БОРИТИ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ УПРАВО ''НАШИХ СЕРТИФИКАТА'', А НЕ НЕКИХ СТРАНИХ….

ИСТО ТАКО НЕ ЈАСНО ЈЕ ЗАШТО ФОРСИРАТИ ГОРЕ СПОМЕНУТИ ПРОГРАМ КАДА ПОСТОЈЕ МНОГО ПРИХВАТЉИВИЈИ ПРОГРАМИ КАО ШТО СУ  на пример, Андроид, Линакс И СЛ. ИксПе је ипак историја. ПРЕЂИМО на Убунту САВРШЕН ЈЕ И СВИМА РАЗУМЉИВ И БЕСПЛАТАН ЈЕ….ТЕШКА СУ ВРЕМЕНА И ШТЕДИМО НАРОДНИ НОВАЦ.

С поштовањем,

СЕЋАЈУЋИ СЕ САВЕТА:
PAULUS APOSTOLUS: ’’OMNIA VESTRA IN CARITATE FIANT.’’- I COR 16/14 и
-’’GRATIA DOMINI IESU CHRISTI ET CARITAS DEI ET COMMUNICATIO SANCTI SPIRITUS CUM OMNIBUS VOBIS.''- II COR 13/13

Главни повереник,
Зоран Михаилов Писковић с.р.

Достава извршена Интернет везом
press@poreskauprava.gov.rs


                                                           Е Д И Т О Р

Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com/ или посредством линка http://www.gsupipnezavisnost.org.rs/ TJ. www.sindikatporeske

Наш Си./Бр. Сл. од 02.09.2011. године

Poverenik Sindikata Poreske uprave Nezavisnost Zoran Pisković:
Ево и неколико фотографија У ВЕЗИ ове теме:
Запослени Пореске управе су о трошку Пореске управе већ били на 
 најмање 3 вишедневне интернет обуке, о чему поседују сертификате угледних едукатора!
Зато сматрамо да само добровољно треба ићи и на:


Јер су запослени Пореске управе преморени ужасним радом на послу и немају снаге за додатна ''усавршавања и потом обавезна тестирања''.

Стога обезбедимо добровољност за
а не обавезујућу тест обуку, поготову не за старије од 60. година јер је:



''Prosečan životni vek u Srbiji je 73,7 godine i u poređenju sa zemljama Evropske unije konstantno zaostaje, objavilo je ministarstvo finansija u Izveštaju o razvoju Srbije 2010.''

Молимо за разумевање истрошених генерација које су присиљене да буду на раду, а требале су да буду у пензији!





1 коментар:

  1. СЈАЈНИ САША СТЕФАНОВИЋ КОМПЈУТЕРСКИ ЕДУКАТОР ЕВРОПСКОГ НИВОА О ПРЕДМЕТНОЈ СТВАРИ ЈЕ НАПИСАНО СЛЕДЕЋЕ НА:
    http://www.baguje.com/2011/09/10-godina-windows-xp.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+kakoda+%28Baguje.com%29
    Microsoft-ov Windows XP je napunio svojih 10 godina, a prema navodima iz te kompanije uskoro bi mogao da ide i u penziju.
    Pre 10 godina Microsoft je XP programu dodelio oznaku RTM (Release to Manufacturing) , odnosno označio kao kao “spremnog za isporku proizvođačima računara”.
    Microsoft nije obeležio godišnjicu svog popularnog operativnog sistema, u skladu sa prošlomesečnom odlukom prema kojoj će u aprilu 2014. biti stavljena tačka na Windows XP, odnosno prestaće pružanje tehničke podrške njegovim korisnicima.
    Prema podacima istraživačke kompanije “Net Applications”, krajem jula XP se nalazio na 49,8 odsto svih računara sa Windowsom, što je prvi put od pojavljivanja da je njegov udeo pao na manje od 50 odsto.
    A korisnici za ovaj windows kažu da je jedan od najboljih windows-a koji postoji na tržištu. Uprkos svemu tome broj korisnika XP-a se polako smanjuje, a primat na tržištu polako odlazi u ruke njegovog kolege Windows Seven, koji prema istraživanju koristi 29.7% računara.
    Izvor: Mikro & Mondo

    ОдговориИзбриши