Најновији чланци на покретној траци:

субота, 10. децембар 2011.

AUTONOMIJA SVIH KOMISIJA PORESKE UPRAVE SE MORA BRANITI OD ANARHOSINDIKALIZMA





З А П И С Н И К

САСТАВЉЕН У ПОВЕРЕНИШТВУ СИНДИКАТА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ''НЕЗАВИСНОСТ'' ДАНА 09.12.2011. ГОДИНЕ У ПРЕДМЕТУ СИНДИКАЛНЕ АКТИВНОСТИ ВЕЗАНЕ ОКО НАТПИСА ЈОС-ПУ ''Sastanak Odbora JOS'' - Beograd, 24.11.2011.godine''

Присутни: повереник Зоран Михаилов Писковић, чланови и симпатизери неки лично, а неки телефонским путем.

Ток и садржај извршених синдикалних радњи и датих изјава:

На предлог повереника Зорана Михаиловог Писковића једногласно је усвојен следећи:

ДНЕВНИ РЕД:

1. ПРИКАЗ НАТПИСА СА веб стране ЈОС-ПУ ''http://sindikat.it.pu/'' односно http://www.sind-pu.rs/ У КОМЕ ЈЕ ОБЈАВЉЕН СЛЕДЕЋИ НАТПИС ПОД НАСЛОВОМ:'' Sastanak Odbora JOS''
У Београду, 24.11.2011.године

2. Разно-текућа питања

ОПИС РАДА СИНДИКАЛНОГ САБОРА-СКУПА-ЗБОРА

Председник ове Синдикалне подружнице ''НЕЗАВИСНОСТ'' Зоран Михаилов Писковић је изнео присутнима да је у међувремену објављен најновији натпис Већинског синдиката о чему је овај Синдикат писао у следећем посту и то детаљно под називом:
''ODLUČNOST ZA ISTINU I POŠTENJE NA POSLU SINDIKAT PORESKE UPRAVE CENTRALA BEOGRAD-на http://proglas.blogspot.com/''
Д И С К У С И Ј А

Присутни су саслушали приказ горе цитираног натписа ЈОС-ПУ. Први учесник је напоменуо да мора да је величанствени осећај бити у таквој Јакој организацији СИНДИКАЛНОГ покрета. Скупити 21-ог учесника то је заиста предивно. ''Многе знам и могу Вам рећи да се ради о честитим и добрим људима!''. Други учесник је приметио да је грозан осећај када припадаш маргиналној Синдикалној групи која не значи ништа. Трећи учесник је констатовао да то баш и није тачно, јер Синдикат Пореске управе Централа Београд је увек потенцирао квалитет, а никад квантитет . Четврти учесник је утврдио да је ЈОС-ПУ изборио исплату јубиларних награда, те је честитао ЈОС-ПУ на овој значајној Синдикалној победи.

Пошто је време паузе истицало, Зоран Михаилов Писковић је ову дискусију ''искрености'' прекинуо речима: ''Да резимирамо ствари!'', па су

Потом присутни једногласно донели следеће

СИНДИКАЛНЕ ЗАКЉУЧКЕ

  1. Уважава се у свему борба ЈОС-ПУ да запослени треба да напредују у више платне разреде до 20% уз СУГЕСТИЈУ да се организује конкретна синдикална акција ради остварења овог циља.
  2. Сугерише се ЈОС-ПУ да када разговара са Послодавцем да увек обезбеди присуство ''сведока''. С обзиром да се не помињу сведоци везаних за битан догађај од 24.10.2011. године то се и изнете тврдње по питању тих догађаја ЈОС-ПУ не узимају као веродостојне. ''Свако може да има своје виђење стварности!''
  3. Што се тиче ''распоређивања дошколованих'' Синдикат Пореске управе Централа Београд је већ раније изнео резерве и предлаже да се то питање уреди Општим актом. Тренутно се врши страховити притисак ''дошколованих'' да ''муњевито напредују'' без обзира што на та иста радна места ''упражњена пензионирањем'' чекају већ веома дуго ''школовани'' и то са знатно већим искуством, квалитетом и знањем. Синдикат Пореске управе Централа Београд пружа пуну подршку Регионалним центрима Ниш и Крагујевац што ''дошколоване'' хоће да третирају на законит начин и самим тим се супротстављају ''диктату Покрета дошколованих anarhosindikalista''.
  4.  У име правне сигурности Синдикат Пореске управе ''Независност'' подржава све ''СНАГЕ ПОКРЕТА ОТПОРА'' у борби за Самосталност Конкурсних комисија, јер сваки ''мониторинг'' па био и од братског ЈОС-ПУ није целисходан нити праведан. Пустимо Све Комисије Пореске управе Србије из разних видова рада, да раде свој посао без икаквих оптерећења и притисака. Јавност Пореске управе добро зна које су Комисије Пореске управе већ ''окупиране мониторингом ЈОС-ПУ'' што намеће питање одговорности оних који су такве активности директно омогућили.
  5. Оправдано је ЈОС-ПУ одбацио да они раде у Стамбеним комисијама као Поглавари, зато што тих Комисија више и нема као озбиљних институција, тим пре што више станова нема за расподелу, нити има било каквих стамбених кредита ''на помолу''. ''Да има ту ‘леба ЈОС-ПУ га не би сигурно одбацио!''.Где има и ‘леба ту и ЈОС-ПУ воли да буде ради благоутробија и чревоугодија, што је и разумљиво с аспекта људске природе!!!
  6. Поздравља се борба ЈОС-ПУ за ''накнаду штете'', али би било од користи да се јавности каже колика је та штета, ко је штеточина, а ко оштећени. У овом делу се констатује тотална збрка у наводима и тврдњама ЈОС-ПУ, али се примећује да нам се ЈОС-ПУ по овом питању ''баш добро наљутио!!!?'' Стразбур је близу, могло би се мало и тамо отићи, зар не, о радничком зноју дакако…?
  7. Пуна подршка и честитка ЈОС-ПУ за лепу причу од 3000 динара по основу ''Новогодишње награде''. Кад је радничка рука и опипа, тад следи и искрена честитка ''Ударној снази радништва Пореске управе''.
  8. Позива се ЈОС-ПУ да буде прецизан у ком делу је толико незадовољан чланом 169. ЗППП-а да би се и остали запослени могли укључити у ''Синдикални фронт на челу са ЈОС-ПУ''.
  9. ПИТАЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ НА РАДУ ЈЕ ДРАМАТИЧНО ТАКО ДА СЕ У ОВОМ ДЕЛУ У ПОТПУНОСТИ ЈОСП-У ПОДРЖАВА!
  10. Подржавају се и остали ставови ЈОС-ПУ који се тичу штрајка, тако што треба од надлежних институција добити прецизан одговор на питање да ли је штрајк могућ у Пореској управи или није. На овом питању ЈОС-ПУ и Синдикат Пореске управе ''Независност'' су се ''идеолошки'' разишли негде у јануару 2011. године. Овај Синдикат и даље тврди да штрајк није допуштен порезницима, а утисак је да и ЈОС-ПУ то полако прихвата као исправан став, те да жели да то питање коначно расправи ''институционално'', што поздрављамо!

Овај Записник је прочитан телефонским путем као и лично присутнима и на исти нема примедби.

С поштовањем, свако добро и здрави били,

СЕЋАЈУЋИ СЕ САВЕТА:

PAULUS APOSTOLUS: ’’OMNIA VESTRA IN CARITATE FIANT.’’- I COR 16/14 и
-’’GRATIA DOMINI IESU CHRISTI ET CARITAS DEI ET COMMUNICATIO SANCTI SPIRITUS CUM OMNIBUS VOBIS.''- II COR 13/13


Повереник,
ЗАПИСНИЧАР
Зоран Михаилов Писковић с.р.

Достава извршена Интернет везом

Proglas

http://proglas.blogspot.com/

молба за услове рада

sindikatpunezavisnost.blogspot.com/

Синдикални повереник Зоран Писковић

sindikatpucenezavisnost.blogspot.com/
press@poreskauprava.gov.rs
milan.dumic@poreskauprava.gov.rs

Е Д И Т О Р

Синдикат ''Независност''- Министарства финансија - Пореска управа Централа -Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 (Скраћено: Синдикат Пореске управе Централа Београд) је уписан у ''Регистар синдиката'' на основу решења Министарства рада и социјалне политике Републике Србије бр: 110-00-750/2001-02 од 10.04.2009. године по коме је Зоран Писковић овлашћено лице за заступање и представљање поменутог Синдиката- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com
URL adresa http://proglas.blogspot.com ТЈ. www.sidikatporeske


Наш Си./Бр. Сл. од 09.12.2011. Године


Poverenik Sindikata Poreske uprave Nezavisnost Zoran Pisković:

Прижељкивано муњевито напредовање ''дошколованих''
Ће бити осујећено ГРОМОБРАНОМ ЛЕГАЛИЗМА И ЗАКОНИТОСТИ


АНАРХОСИНДИКАЛИЗАМ МОРА ПОШТОВАТИ СВАКИ РЕД ПА САМИМ ТИМ И РЕД ЗА ЧЕКАЊЕ БОЉЕГ РАДНОГ МЕСТА. СТАНИТЕ И ВИ У РЕД АНАРХОСИНДИКАЛЦИ
 
Синдикат Пореске управе ''Независност'' се заједно са ''smedia.rs'' пита:
 ''Da li vam „zaigra želudac“ kad vam se neko ubaci u red, iskoči ispred vas...''




0 коментара:

Постави коментар