Најновији чланци на покретној траци:

четвртак, 5. јануар 2012.

IZVEŠTAJ O RADU ZA 2011 GODINU UJEDINJENI SINDIKATI SRBIJE





УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
СИНДИКАТ БУЏЕТСКИХ РАДНИКА СРБИЈЕ
РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ
ОДБОР ПОВЕРЕНИКА ПОРЕСКА УПРАВА-ЦЕНТРАЛА
СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС (Скраћени назив)

З А П И С Н И К

САСТАВЉЕН У ПОВЕРЕНИШТВУ УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ -СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС ДАНА 05.01.2012. ГОДИНЕ У ПРЕДМЕТУ САЧИЊАВАЊА ИЗВЕШТАЈА О РАДУ У 2011. ГОДИНЕ

Присутни: повереник Зоран Михаилов Писковић, чланови и симпатизери неки лично, а неки телефонским путем.

Ток и садржај извршених синдикалних радњи и датих изјава:

На предлог повереника Зорана Михаиловог Писковића једногласно је усвојен следећи:

ДНЕВНИ РЕД:

1. РЕТРОСПЕКТИВА РАДА И АКТИВНОСТИ СИНДИКАТА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС У ПОСЛОВНОЈ 2011. ГОДИНИ

2. Разно-текућа питања

ОПИС РАДА СИНДИКАЛНОГ САБОРА-СКУПА-ЗБОРА

Повереник синдикалне организације Пореске управе Централа Београд-УСС уједињене у синдикалну унију УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ Зоран Михаилов Писковић је изнео присутнима да је ред да се усвоји Извештај о раду поменуте организације у 2011. години.
Д И С К У С И Ј А

Присутни су саслушали горе наведени предлог. Први учесник је напоменуо да је Синдикат Пореске управе Централа Београд-УСС ''стара'' основна синдикална организација КОЈА СЕ ТЕМЕЉИ НА ТРАДИЦИЈИ СИНДИКАЛИЗМА СВЕТОЗАРА МАРКОВИЋА, НИКОЛЕ ПАШИЋА, ДИМИТРИЈА ТУЦОВИЋА, ДРАГИШЕ ЛАПЧЕВИЋА И ЖИВКА ТОПАЛОВИЋА. Током њеног постојања она је бивала у разним Синдикалним централама, ОД СЛУЧАЈА ДО СЛУЧАЈА, што је у реду С ИСТОРИЈСКЕ тачке гледишта. Други учесник је приметио да је Синдикат Пореске управе Централа Београд-УСС морао променити синдикалну Централу од 12.12.2011. године о чему је сачињен и записник о примопредаји печата и документације из чисто идеолошких разлога. Нисмо могли прихватити Одлуку 7. Конгреса УГС-а о ''демократском централизму'', а по сили важећих прописа. Више ценимо Нашег Послодавца него отуђену Синдикалну Централу. Такође нисмо могли прихватити да 20. година нема никаквих значајнијих персоналних промена у руководству организације, нити сујеверје поменутог Конгреса у нумером бројева, а што се такође тражило од ''поданика 7. конгреса''. НЕКА ИДУ С МИЛИМ БОГОМ, НЕЋЕМО ИХ ВИШЕ НИКАДА ПОМИЊАТИ….. Трећи учесник је констатовао да је Синдикат Пореске управе Централа Београд-УСС у свему остао веран својој основној философији која се тиче ''света рада и капитала'' и да задржава право у којој ће Синдикалној Централи бити организационо присутан. Четврти учесник је утврдио да сва синдикална борба Синдикат Пореске управе Централа Београд-УСС је заједничка тековина како овог Синдиката тако и Синдиката Пореске управе ''Независност'' што је и договорено приликом примопредаје ''синдикалних инсигнија''. Сви постови аутора Зорана Михаиловог Писковића објављени на PROGLAS.BLOGSPOT.COM су заједничко наслеђе обе синдикалне организације до 12.12.2011. године када је и дошло до ''неминовног разлаза ове две сестринске асоцијације и то само у организационом смислу-привремено. Обе Синдикалне организације су и даље у Духовном јединству, јер су истих идеолошких корена и истоветне традиције ИСТОГА ПОСЛОДАВЦА''.

Пошто је време паузе истицало, Зоран Михаилов Писковић је ову дискусију ''ретроспективе'' прекинуо речима: ''.Да резимирамо ствари!'', па су

Потом присутни једногласно донели следећи

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЗА 2011. ГОДИНУ

  1. КОНСТАТУЈЕ СЕ ДА ЈЕ Синдикат Пореске управе Централа Београд-УСС У 2011. ГОДИНИ ИЗБОРИО НАСТАНАК СИНДИКАЛНОГ ПЛУРАЛИЗМА У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД, ТАКО ДА САДА У ОВОЈ ОРГАНИЗАЦИОНОЈ ЈЕДИНИЦИ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ РАДЕ И ПОСТОЈЕ 3-ТРИ СИНДИКАЛНЕ ОПЦИЈЕ КАО И ''САВЕТ ЗАПОСЛЕНИХ У ОСНИВАЊУ''.
  2. УТВРЂУЈЕ СЕ ДА ЈЕ ПИТАЊЕ ''ПРИСИЛНОГ КОМПЈУТЕРСКОГ ЕДУКОВАЊА-ECDL-OVANJE'' ПОСТАВЉЕНО НА РЕАЛНЕ ТЕМЕЉЕ И ОСНОВЕ.
  3. СТАВОВИ Синдикат Пореске управе Централа Београд-УСС У ВЕЗИ СИСТЕМАТИЗАЦИЈЕ радних места су доживели пуну афирмацију и инкорпорацију.
  4. ПОКРЕНУТА ПИТАЊА ВЕЗАНА ЗА УСЛОВЕ РАДА И ПРИСТУП ИНТЕРНЕТУ СА РАДНОГ МЕСТА СУ РЕЗУЛТИРАЛА ЗНАЧАЈНИМ ПОМАКОМ НАПРЕД, О ЧЕМУ ЈЕ ДЕТАЉНО ПИСАНО НА PROGLAS.BLOGSPOT.COM.
  5. РАД НА ТОЛЕРАНЦИЈИ МЕЂУ ПОСТОЈЕЋИМ СИНДИКАЛНИМ ОПЦИЈАМА ДАО ЈЕ ВИДНЕ РЕЗУЛТАТЕ ТАКО ШТО СИНДИКАТИ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ КОЕГЗИСТИТИРАЈУ И МЕЂУСОБНО СЕ УВАЖАВАЈУ.
  6. ПРИПРЕМЕ ВЕЗАНЕ ЗА ТРАНСФОРМАЦИЈУ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ КОЈА ЈЕ НЕМИНОВНА НАСТАВИТИ И ДАЉЕ САГЛАСНО ФИЛОСОФИЈИ Синдикат Пореске управе Централа Београд-УСС.
  7. ПРИХВАТАЈУ СЕ КАО УСПЕШНО СПРОВЕДЕНЕ СИНДИКАЛНЕ АКЦИЈЕ Синдикат Пореске управе Централа Београд-УСС У МАТЕРИЈИ ДОДЕЛЕ И РАСПОДЕЛЕ СТАНОВА, СИНДИКАЛНИХ НАБАВКИ РАЗНИХ УСЛУГА И ОСТАЛИХ АКТИВНОСТИ ВЕЗАНИХ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ И ЗАШТИТЕ НА РАДУ.
8. НАСТАВИТИ НА КОНСТИТУИСАЊУ ''САВЕТА ЗАПОСЛЕНИХ У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ ЦЕНТРАЛА У БЕОГРАДУ'' КАО ЗАДАТАК СВИХ ЗАДАТАКА И ТАЈ ПРОЈЕКТ ЗАВРШИТИ РАДИ ДОБРОБИТИ СВИХ ЗАПОСЛЕНИХ.

Овај Записник је прочитан телефонским путем као и лично присутнима и на исти нема примедби.

С поштовањем, свако добро и здрави били,

СЕЋАЈУЋИ СЕ САВЕТА:

PAULUS APOSTOLUS: ’’OMNIA VESTRA IN CARITATE FIANT.’’- I COR 16/14 и
-’’GRATIA DOMINI IESU CHRISTI ET CARITAS DEI ET COMMUNICATIO SANCTI SPIRITUS CUM OMNIBUS VOBIS.''- II COR 13/13


Повереник,
ЗАПИСНИЧАР
Зоран Михаилов Писковић с.р.

Достава извршена Интернет везом

Proglas

dragutin.radosavljevic@poreskauprava.gov.rs
press@poreskauprava.gov.rs
milan.dumic@poreskauprava.gov.rs

Е Д И Т О Р

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
СИНДИКАТ БУЏЕТСКИХ РАДНИКА СРБИЈЕ
РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ
ОДБОР ПОВЕРЕНИКА ПОРЕСКА УПРАВА-ЦЕНТРАЛА
Београд, ул. Трг Николе Пашића 3/5
е-mail:ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com
tel:011/2928-535, 011/3349-931 и 062/80-61115
fax:011/2928-535
СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС (Скраћени назив)
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 –Повереник Зоран Михаилов Писковић - тел. 011/3950619 факс: 011/3953429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com

Наш Си./Бр. Сл. од 05.01.2012. године

Достава извршена Интернетом: - http://proglas.blogspot.com i
dragutin.radosavljevic@poreskauprava.gov.rs
-press@poreskauprava.gov.rs


Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS poverenik Zoran Mihailov Pisković:
Obaveštava
''УПЛОВИТИ У МИРНЕ ВОДЕ''
pticica.com - uploviti u luku




0 коментара:

Постави коментар