Најновији чланци на покретној траци:

петак, 27. јануар 2012.

BORBA IZMEĐU DVE KONCEPCIJE U PORESKA UPRAVA


Justitia regnorum fundamentum -Правда је темељ државe и власти народа'', "Правда држи земљу и градове".



ЧЛАНСТВУ И СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА И СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ

ОВДЕ

Предмет: СУКОБ ИЗМЕЂУ ДВЕ КОНЦЕПЦИЈЕ У ПОРЕСКА УПРАВА СРБИЈЕ


Поштоване колеге и колегинице Пореске управе,
ВРЕМЕНА СУ ХАОТИЧНА У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ СРБИЈЕ. ХАОС ЈЕ ОБЈЕКТИВАН ЈЕР СЕ РАДИ О УНИВЕРЗАЛНОМ ЗАКОНУ ВРЕМЕНА. ИСТОВРЕМЕНО ЧИТАОЧЕ У ОВОМ ТРЕНУ ЈЕ ИСТОВРЕМЕНО И ПРОШЛОСТ И БУДУЋНОСТ. АКО ОВО СХВАТИШ ЈАСНО ЈЕ ДА ЋЕ БУДУЋНОСТ СИГУРНО ДОЋИ И ПОБЕДИЋЕ ПРОШЛОСТ. НЕМА ТУ ПОБЕДЕ У КЛАСИЧНОМ СМИСЛУ, ТО ЈЕ ЈЕДНОСТАВНО КРЕТАЊЕ ВРЕМЕНА И НЕМИНОВНОСТ  СМЕНЕ НОЋИ ДАНОМ ПА ПОТОМ ДАНА НОЋИМА......
ИСТОВРЕМЕНО НА СЈАЈНОМ

ЧИТАМО О ЉУДИМА ПРОГРЕСА, ЗНАЊА, ВИЗИЈЕ И БУДУЋНОСТИ КОЈА ЈЕ ВЕЋ НАСТУПИЛА И КОЈА ЋЕ НАСТУПИТИ. ТИ ПРОТАГОНИСТИ БУДУЋНОСТИ И ЗНАЊА СУ ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ САОПШТИЛИ СЛЕДЕЋЕ:

Централни порески регистар од Нове године


Централни регистар пореских обвезника, корисника пензијског, инвалидског и здравственог осигурања у Србији, који ће олакшати посао државним институцијама, биће спреман за употребу од 1. јануара 2013. године
  • Снежана Лакићевић Стојачић
Снежана Лакићевић Стојачић

Централни регистар пореских обвезника, корисника  пензијског, инвалидског и здравственог осигурања у Србији, који ће олакшати посао државним институцијама, биће спреман за употребу од 1. јануара 2013. године, изјавила је данас државни секретар Министарства рада и социјалне политике Снежана Лакићевић Стојачић.
        Тај регистар биће олакшица за грађане, али и за државне институције, рекла је Лакићевић Стојачић непосредно пре потписивања уговора са око 200 незапослених лица, која ће, као представници регионалних центара Београд, Нови сад, Ниш и Крагујевац, уносити податке о грађанима у регистар.  
        Уписивање података о пореским обвезницима у регистар трајаће до краја ове године, али и током 2012. године, додала је она и истакла да оснивање Централног регистра означава велику државну реформу.
        Централни регистар је заједнички пројекат Министарства и Пореске управе, који се под називом "Парип" финансира из кредита Светске банке, а почео је 2005. године, подсетила је Лакићевић Стојачић.
        Директор Пореске управе Републике Србије Драгутин Радосављевић рекао је да ће највећу корист од пројекта имати грађани, али и да ће Централни регистар олакшати рад и размену података између државних институција.
        Са Централним регистром пореских обвезника Србија ће се сврстати међу модерне државе, а добиће и већи углед на међународној лествици, додао је Радосављевић.
        У централном регистру биће подаци свих пореских обвезника, а имаћемо и нови систем наплате доприноса, као и нове принципе контроле наплате, а цео тај систем биће у склопу електронске управе државе Србије, казао је помоћник директора Пореске управе Дејан Видојевић.
(Танјуг)''
ИСТОВРЕМЕНО ПОСТОЈИ И ДРУГА СТВАРНОСТ КОЈА  КОПНИ И ОЧАЈНИЧКИ ПОКУШАВА ДА ЗАДРЖИ ВРЕМЕ ПРОМЕНА И ПРОГРЕСА. ТО ЈЕ ГЛАС ПРОШЛОСТИ У САДАШЊОСТИ И ЧИЈИ ГЛАС БИВА СВЕ СЛАБИЈИ И СЛАБИЈИ ЈЕР ТО ЊИХОВО ВРЕМЕ ЗАЛАЗИ ПО СИЛИ НЕУМОЉИВОГ ЗАКОНА ВРЕМЕНА.
ОНИ ПИШУ НА ИЗВАНРЕДНОМ
http://www.sind-pu.rs/
СЛЕДЕЋЕ:

Počeli pritisci i manipulacije prema zaposlenima u PU

Pažnja, otvara u novom prozoru. 

Srbija, 27.01.2012.

Nakon usvajanja Odluke Odbora JOS o ŠTRAKJU u Poreskoj upravi Srbije, nije trebalo čekati duže od dana i već su, u pojedinim organizacionim jedinicama PU, pojedini direktori i njihovi “emisari” krenuli sa maltretiranjem zaposlenih i njihovih sindikalnih predstavnika, tražeći da se sačine spiskovi sa imenima zaposlenih koji će, od 02.02.2012. godine, štrajkovati.JOS Poreske uprave Srbije, upozorava te i takve bahate rukovodioce organizacionih jedinica u PU da je odredbama Zakona o štrajku propisano da “direktor PU i predsednik Sindikata, kao predsednik Štrajkačkog odbora i pregovaračkog tima UTVRĐUJU MINIMUM PROCESA RADA, koji se iskazuje u procentima onih koji će u svim organizacionim jedinicama uprave raditi u dane štrajka”, dok će ostali boravkom u službenim prostorijama i ostankom na radnim mestima izražavati protest. Sve osim toga je čista dezinformacija i manipulacija, o usmenim pritiscima kojima ste ili ćete biti izloženi, sačinite službene beleške u kojima ćete navesti imena onih koji vas na ovaj način maltretiraju i dostavite iste predsednicima oo sindikata u vašim ili najbližim organizacionim jedinicama PU. Imena onih koji su služe tim nečasnim sredstvima i maltretiraju svoje kolege biće javno saopštena i putem sajta sindikata ali i na predstojećoj Konferenciji za medije, koja će se održati 31.01.2012. godine u sedištu Sindikata u Beogradu.Iz ovog živog blata neće nas izvesti ONI zbog kojih smo u njemu i zbog njihovih slabosti. Redosled poteza Sindikata i zaposlenih u Poreskoj upravi nameće stanje u koje smo dovedeni i koje je za nas neprihvatljivo i više se ne sme i ne može tolerisati.
Sindikat traži da Poreska uprava bude deo pravne država - države socijalne pravde u kojoj će se primenjivati zakoni i kažnjavati oni koji ih krše, socijalni dijalog o svim pitanjima materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih, zaključivanje kolektivnih ugovora na svim nivoima i strogo sankcionisanje njihovog nepoštovanja.'' 
З А К Љ У Ч А К

 ПОТПИСНИК ОВОГА НАТПИСА НЕ ЖЕЛИ ДА САОПШТИ СВОЈЕ ВИЂЕЊЕ ИСХОДА ТРЕНУТНЕ СИТУАЦИЈЕ, АЛИ МОРА ПОСВЕДОЧИТИ, ДА АКО СМО У НОЋИ, ДАН МОРА СВАНУТИ. РАДИ СЕ О ЗАКОНУ ПРОГРЕСА НЕЗАДРЖИВЕ СНАГЕ И МОЋИ.

ИСКРЕНО САСТРАДАВАМ СА ОВОМ ДРУГОМ ОПЦИЈОМ И ЖАО МИ ЈЕ ШТО НЕ СХВАТАЈУ НЕМИНОВНОСТ КРЕТАЊА И ПРОМЕНА....

КАО ПОЗНАВАЛАЦ ЗАКОНА О ШТРАЈКУ ПОНОВО СВЕДОЧИМ ДА ШТРАЈК У ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА И САМИМ ТИМ У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ ЈЕ НЕЗАКОНИТА РАБОТА ШТО ИЗАЗИВА ТРЕНУТНИ ОТКАЗ ПО СИЛИ ЗАКОНА О ШТРАЈКУ. ДРУГО ЈЕ ПИТАЊЕ ДА ЛИ ЋЕ СЕ ПРИМЕНИТИ САНКЦИЈА ШТРАЈКАЧУ У ВИДУ ОТКАЗА ПО СИЛИ ЗАКОНА О ШТРАЈКУ. ТО ЈЕ ВЕЋ ХИПОТЕТИЧКО ПИТАЊЕ НА ГРАНИЦИ ''РУСКОГ РУЛЕТА'' ИЛИ КОЦКЕ СА РАДНИМ МЕСТОМ....КО ВОЛИ КОЦКУ НЕКА СЕ КОЦКА, АЛИ НИЈЕ ДОБРО СВОЈЕ КОЛЕГЕ УВЛАЧИТИ У ХАЗАРД СВЕТА МАШТЕ И ИЛУЗИЈЕ...

ТО ЈЕ ИСТИНА И НИЈЕ ФЕР ДА СЕ ЗАПОСЛЕНИ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ПО ОВОМ ПИТАЊУ ДЕЗИНФОРМИШУ И САМИМ ТИМ ДА ИХ СЕ ДОВОДИ У БЕЗПОТРЕБНУ КОНФЛИКНУ СИТУАЦИЈУ СА ПОРЕСКИМ ОБВЕЗНИЦИМА И ПОСЛОДАВЦЕМ-ДРЖАВОМ СРБИЈОМ И ЊЕНИМ ПРЕДСТАВНИКОМ ДИРЕКТОРОМ  ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ДОКТОРОМ ДРАГУТИНОМ РАДОСАВЉЕВИЋЕМ.

САМ ДРУГОЦИТИРАНИ АНОНИМНИ ПИСАЦ СВОЈИМ ПИСАЊЕМ ПОТВРДИО ЈЕ ДА У ЗАКОНУ О ШТРАЈКУ УОПШТЕ НЕ ПИШЕ ТО ШТО ЈЕ НАВЕО ДА НАВОДНО ПИШЕ. ТАКО ЧИМ НИЈЕ НАВЕО ЧЛАН ЗАКОНА О ШТРАЈКУ НА КОЈИ СЕ ИНАЧЕ ЗДУШНО ПОЗИВА, ТОГ МОМЕНТА ЈЕ ПОЧЕО ДА ПИШЕ СВОЈЕ ЖЕЉЕ КОЈЕ СУ ГА ДОТЛЕ ДОВЕЛЕ ДА ЈЕ ПОЧЕО ДА ТВРДИ ДА СЕ У ПОМЕНУТОМ ЗАКОНУ ЧАК ПОМИЊЕ НАВОДНО
''ДИРЕКТОР ПУ'', ШТО ЈЕ АПСОЛУТНО НЕТАЧНО.

ПРЕПОРУКА 

ДРАГИ ЧИТАОЦИ БЕЗ ИКАКВЕ СУГЕСТИЈЕ ОСТАВЉАМ ВАС ДА САМИ ДОНЕСЕТЕ СУД О ПРЕДМЕТНИМ ПИТАЊИМА И ИЗАБЕРЕТЕ ПРАВУ СТРАНУ КОЈА ЋЕ СИГУРНО ПОБЕДИТИ НА КРИЛИМА ЗАКОНА ПРОГРЕСА, НАУКЕ И ЗНАЊА.

 С поштовањем, свако добро и здрави били,

Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић с.р.


Е Д И Т О Р

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
СИНДИКАТ БУЏЕТСКИХ РАДНИКА СРБИЈЕ
РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ
ОДБОР ПОВЕРЕНИКА ПОРЕСКА УПРАВА-ЦЕНТРАЛА
Београд, ул. Трг Николе Пашића 3/5
е-mail:ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com
tel:011/2928-535, 011/3349-931 и 062/80-61115
fax:011/2928-535

СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТРАЛА БЕОГРАД-УСС (Скраћени назив)
Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 119 –Повереник Зоран Михаилов Писковић - тел. 011/3950619 факс: 011/3953429 е-мaile zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com

Наш Си./Бр. Сл. од 27.01.2012. ГОДИНЕ

Достава извршена Интернетом: - http://proglas.blogspot.com
dragutin.radosavljevic@poreskauprava.gov.rs
-press@poreskauprava.gov.rs
-ujedinjenisindikatisrbije@gmail.com


Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS poverenik Zoran Mihailov Pisković:
Obaveštava

*ВРЕМЕ ЈЕ НАЈБОЉИ СУДИЈА,
ВРЕМЕ ЈЕ НАЈВЕЋИ ПРОТИВНИК*
403917533_0e8ffa5187_o.jpg borislavpekic.com  - Svemu ima vreme, u svakom poslu pod nebom
 vreme. 






0 коментара:

Постави коментар