Најновији чланци на покретној траци:

петак, 1. март 2013.

O državnim službenicima, skečevi, šale i pošalice





















УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
 Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


НАСЛОВ: O državnim službenicima, skečevi, šale i pošalice

ЗДРАВО!

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет Јавност СрБије,



УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић од чланства су добили следеће духовите сентенце о порезницима и осталим државним службеницима и они гласе:

Ha,ha,ha.....

O drzavnim službenicima 

-Zašto službenici imaju naočare?-Da se kad zaspu za stolom ne ubodu olovkom u oko.


-Kakva je razlika je između radnika koji su ostali bez posla i državnih službenika?-  Nezaposleni su nekad radili.

-Službeniku se ukazala dobra vila i ponudila mu ispunjenje dve želje. -" Moja prva želja je da živim na nekom ostrvu u južnim morima"- istog trena se tamo i našao.
"Moja druga želja je da nikad više u životu ništa ne radim"- Ponovno se našao u svojoj kancelariji!

-Službenici se sretnu na hodniku opštine, upita jedan drugoga:- Zar ni ti ne možeš spavati?

-Službenik koji je zaspao za stolom u kancelariji se odjednom probudi, pogleda na sat i veselo povika: Oh, danas sam radio dva sata prekovremeno!

-Neke kancelarije u državnoj upravi su kao grobovi- Moglo bi na vratima pisati: tu počiva taj i taj.

-Mislim da se Milutin sprema na godišnji odmor, kaže drugi kolega trećem u kancelariji. Po čemu to zaključuješ? -Vidi ga kako nemirno spava za stolom!

-Zašto državni službenici ne znaju plesati? -jer ne postoji sastav koji bi mogao svirati tako polako.
 УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић наравно не слажу се са оваквим опаскама, али где има дима ту има и ватре.......


Inače danas je ozbiljan sajt objavio interesantan članak koji vredi pročitati, a tiče se unapređenja rada Poreske uprave i njega možete pogledati ovde:

http://www.gdeinvestirati.com/ostale-teme-124/politika-i-drustvo/srbija/12004-ivan-simic-poreznik-koji-cuva-tajne-bogatasa. преузимају веома ...се озбиљне мере заштите дискреције свих странака сагласно закону.

Bliže u nastavku:



Ivan Simič - poreznik koji čuva tajne bogataša

BEOGRAD - Građani čija je imovina u zemlji i inostranstvu vrednija od 350.000 evra moraće poreznike detaljno da informišu o svemu što poseduju. Moraju da saopšte koliko u kući imaju keša, vrednih slika i drugih dragocenosti. Ivan Simič, v.d. direktora Poreske uprave, tvrdi da ti podaci predstavljaju službenu tajnu i da nema mogućnosti da ikada budu zloupotrebljeni.


Imućni građani će na ovaj način poreskim organima dati puni uvid u imovinu koju poseduju, uključujući i vrednosti koje drže u svojim domovima, poput gotovine, vrednijih umetničkih dela, nakita i slično, zbog čega mnogi od njih već postavljaju pitanje - ko sve može imati uvid u ove podatke. 
Kako objašnjava Ivan Simič, direktor Poreske uprave, prijem ovih prijava obavljao je posebno zadužen radnik pisarnice i tvrdi da se u čitavom postupku poštuje načelo službene tajne. 
"Primljene prijave se nakon evidentiranja privremeno odlažu u posebnu prostoriju koja je van domašaja drugih lica. Pristup pristiglim prijavama ima samo službenik koji je ovlašćen da prima i vrši obradu informativnih poreskih prijava", objašnjava Simič. 
Na spisku imovinskih podataka koje srpski “bogataši” treba da dostave jesu i informacije o kućama i stanovima, zemljištu, garažama, bazenima, automobilima, jahtama i avionima. Prijavljuju se i akcije, odnosno udeli u firmama, kao i visina štednih uloga u bankama u zemlji i inostranstvu zajedno sa brojem računa. 
Posebna kolona rezervisana je za keš u devizama i dinarima, dok se u rubriku “druga imovinska prava” upisuju najrazličitije licence i autorska prava, registrovani patenti ili žigovi, kao i pokretna imovina nad pokretnim dobrima čija pojedinačna vrednost prelazi 100.000 dinara. 
Poseban deo poreske prijave posvećen je imovini povezanih lica - supružnika, roditelja, dece, usvojenika i usvojilaca.

С поштовањем, свако добро и здрави били,

БЕОГРАД, ДАНА 01.03.2013. године


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
Београд, ул. Саве Машковића бр.3-5
Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић -Београдски с.р.
Еxpert  za javne finansije

Контакт тел.011/3950-619
е-маил: zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs
Internet prezentacija na:http://www.proglas.blogspot.com


0 коментара:

Постави коментар