Најновији чланци на покретној траци:

уторак, 26. фебруар 2013.

Poreska uprava Srbije saopštila je da nisu tačni podaci Agencije za borbu protiv korupcije da troje pomoćnika direktora Poreske uprave nisu prijavili ...


















УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД



 Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


НАСЛОВ: Пореска управа Србије саопштила је 26.02.2013. године да нису тачни подаци Агенције за борбу против корупције да троје помоћника директора Пореске управе нису пријавили ...

ЗДРАВО!

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет Јавност СрБије,




УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић са


преузимају следећи битан текст који гласи:

Poreska uprava: Podaci Agencije nisu tačni

25.02.2013. - 20:38 Komentara (0)
Poreska uprava Srbije saopštila je danas da nisu tačni podaci Agencije za borbu protiv korupcije da troje pomoćnika direktora Poreske uprave nisu prijavili svoju imovinu u skladu sa zakonom.
U saopštenju je istaknuto da je Agencija izrekla tvrdnju, a pojedini mediji preneli, da troje zaposlenih u Poreskoj upravi Srbije, koji rade kao pomoćnici direktora, nisu shodno zakonskoj obavezi prijavili svoju imovinu, što je prema Agenciji, osnov za pokretanje postupka protiv njih.

Na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije objavljeno je ranije danas da je to telo pokrenulo postupke protiv 21 funkcionera zbog toga što u Zakonom propisanom roku nisu dostavili izveštaje o imovini i prihodima po stupanju odnosno prestanku funkcije a među njima su i pomoćnici direktora u Poreskoj upravi Dejan Stojanović, Dragan Ristivojević i Olivere Premović.

U saopštenju Poreske uprave je ukazano da je Stojanović 15. januara izvršio redovno prijavljivanje imovine, koja je predata na pisarnici Agencije dan kasnije, te da nikada do sada nije prekršio ni svesno, ni iz nehata odredbe Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Navedeno je i da je Premović redovni izveštaj o imovini i prihodima dostavila Agenciji 16. januara elektronskim putem, a da je zatim prijavu poslala i poštom istog dana.

Poreska uprava ističe i da je Ristivojević 16. januara elektronskim putem dostavio Agenciji izveštaj o imovini i prihodima, a da je dan kasnije dostavio i izveštaj u štampanoj formi, dok je 31. januara, na zahtev Agencije, dostavljeno i njegovo izjašnjenje Agenciji povodom obaveze prijave imovine.

 Kako je objavljeno na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, postupci su pokrenuti i protiv savetnika predsednika Republike Radoslava Pavlovića, Jasmine Mitrović Marić, Predraga Mikića, Marka Đurića, direktora VOA Dragana Vladisavljevića i zamenika direktora VOA Radoslava Ilića.

Agencija je pokrenula postupke i protiv narodne poslanice po prestanku vršenja funkcije Jadranke Jovišić, narodne poslanice po prestanku vršenja funkcije i članice radne grupe u Republičkoj izbornoj komisiji Vjerice Radete, člana radne grupe u Republičkoj izbornoj komisiji Biljane Krasić, bivšeg predsednika GO Surčin Vojislava Janoševića, direktora Uprave za šume Perice Grbića, v.d. direktora Republičke direkcije za vode Miodraga Pješića, pomoćnika u Ministarstvu zdravlja Zorice Pavlović i Zorana Kovačevića.

Postupci su pokrenuti i protiv državnog sekretara u Ministarstvu omladine i sporta Predraga Peruničića, državnog sekretara u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Radivoja Mitrovića, državnog sekretara u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine Vladana Zdravkovića i državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja Miloša Jeftovića.


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић овим путем интервенишу ради објективног информисања порезника Србије о свим битним проблемима са којима се сусрећу у своме раду!



С поштовањем, свако добро и здрави били,

БЕОГРАД, ДАНА 26.02.2013. године


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
Београд, ул. Саве Машковића бр.3-5
Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић -Београдски с.р.
Еxpert  za javne finansije

Контакт тел.011/3950-619
е-маил: zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs
Internet prezentacija na:http://www.proglas.blogspot.com


0 коментара:

Постави коментар