Најновији чланци на покретној траци:

понедељак, 29. април 2013.

Uplata poreza i doprinosa od 01.01.2014. će se vršiti samo na jedan državni račun




















УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД



 Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


НАСЛОВ: Uplata poreza i doprinosa od 01.01.2014. će se vršiti samo na jedan državni račun

ЗДРАВО!

Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет Јавност СрБије,
  


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић са медија преносе следећи сјајни чланак визије и напретка Пореске управе Србије и он гласи:
Održan radni ručak sa direktorom Poreske uprave – Ivanom Simičem
25. april 2013.
U četvrtak, 25. aprila 2013. godine u hotelu Falkensteiner u Beogradu, NALED je za članove i partnere organizovao radni ručak sa direktorom Poreske uprave Ivanom Simičem, na kojem se razgovaralo o reformi poreskog sistema koja očekuje Srbiju u budućnosti.
U uvodnom delu prisutne su pozdravili Bojan Žepinić iz kompanije TPA Horwath, Vladan Atanasijević član UO NALED-a (Asseco SEE) i direktor PU Ivan Simič.
Vladan Atanasijević je u govoru istakao da je misija NALED-a unapređenje privrednog ambijenta Srbije kroz institucionalne reforme, i da je sastanak između poreskih obveznika i lidera PU dobra prilika da se direktno prodiskutuje o problemima iz oblasti poreske politike i načinima njihovog rešavanja.

Nakon uvodnih obraćanja usledila je diskusija u okviru koje je direktor PU g. Simič podsetio da će se od početka naredne godine, porezi i doprinosi uplaćivati samo na jedan račun, što će značajno doprineti rasterećenju privrede. Kako je rekao od 1. jula sledeće godine biće uvedena i obaveza elektronske prijave poreza za sve. Prema njegovim rečima, od početka godine do sada podneto je oko 110 000 prijava poreza, od čega je 2,7% podnešeno elektronskim putem, sve ostalo je bilo preko šaltera. Efikasniju prijavu poreza privrednicima bi znatno omogućilo uvođenje digitalnog sertifikata zbog čega je g. Simič uputio poziv svima da ukoliko još uvek nisu prešli na ovakav način potpisivanja to urade što pre. Tim pre što je zakonom predviđeno da pečat više nije obavezan. Simič je posebno ukazao na to da prelazak prijave poreza sa šalterskog na elektronski način ne znači gubitak radnih mesta u filijalama Poreske uprave širom Srbije.

Govoreći o daljim reformskim procesima koji očekuju Srbiju u oblasti poreskog sistema i politike, g. Simič je rekao da PU u budućem periodu neće vršiti procenu vrednosti nekretnina jer to nije u njenoj nadležnosti. Na pitanje da li je moguće promeniti radno vreme Poreske uprave i uskladiti ga sa potrebama poreskih obveznika, g. Simič je rekao da je upravo takav problem postojao i u Sloveniji i da je bilo uvedeno duže radno vreme, čak i subotom, ali da se ta metoda pokazala kao neefikasna.

Prema rečima direktora Simiča jedan od mehanizama uspostavljanje bolje komunikacije između poreskih obveznika i PU jeste angažovanje poreskih savetnika koji mnogo brže i efikasnije pristupaju rešavanju određenih problema. Ono što je istaknuto kao važan zadatak u budućnosti jeste i međusobna saradnja i usklađivanje podataka kako između različitih državnih institucija kao što su MUP, APR, PIO, RFZO, NSZ, tako i između njih i Centralnog registra, kako bi se izbegla nepotrebna maltretiranja poreskih obveznika.
Na kraju diskusije direktor Poreske uprave Ivan Simič pozvao je sve poreske obveznike da ukažu na probleme sa kojima se suočavaju kako bi Poreska uprava mogla na sistemski način da pristupi rešavanju istih, jer samo takav način rešavanja problema može olakšati poslovanje u budućnosti i doneti rasterećenja privredi.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић напомињу да је извор ове вести на адреси:


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаилов Писковић скрећу пажњу да кликом на доњи наслов могу видети и преузети галерију слика са горе описаног скупа прогресивних реформиста јавних финансија:




С поштовањем, свако добро и здрави били,

БЕОГРАД, ДАНА 29.04.2013. godine


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
Београд, ул. Саве Машковића бр.3-5
Повереник-Justitiarius-Justicijar,

Зоран Михаилов Писковић -Београдски с.р.
Еxpert  za javne finansije

Контакт тел.011/3950-619
е-маил: zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs
Internet prezentacija na:http://www.proglas.blogspot.com















0 коментара:

Постави коментар