Најновији чланци на покретној траци:

четвртак, 20. фебруар 2014.

I Poreznici zaposleni na odredjeno vreme ne smeju ostati bez posla-to je pravedno rešenje















I Poreznici zaposleni na odredjeno vreme ne smeju ostati bez posla-to je pravedno rešenje


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
 Sindikat Poreske uprave Centrala Beograd-USS

ЧЛАНСТВУ, СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА, СВИМ ЗАПОСЛЕНИМ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ И ИНТЕРНЕТ ЈАВНОСТИ СРБИЈЕ


НАСЛОВ: I Poreznici zaposleni na odredjeno vreme ne smeju ostati bez posla-to je pravdno rešenje


Поштоване колеге и колегинице Пореске управе и Интернет Јавност СрБије,

Телефон овог Синдиката је буквално усијан. Јављају нам се порезници Србије који нису запослени на неодређено време и очајнички моле за помоћ. Исто тако и менаџмент Пореске управе испољава забринутост тренутном ситуацијом, јер Пореска управа готово ''сутра'' више неће моћи да обавља редовне послове управо зато што нема потребан број запослених.

У овој тешкој ситуацији преносимо текст са јавних медија на основу кога се да очекивати да представници Народа тренутну ситуацију конструктивно превазилазе на опште добро.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаило Писковић ће покушати да се доле наведени принцип сагласно Уставном принципу једнакости и равноправности примени и на све порезнике Србије којима ''уговори истичу'', а који су на раду у Пореској управи и више од пет година.

УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаило Писковић цитирају тај текст основане наде који гласи:
   19.02.2014 11:01

Selaković: Neće biti otpušteni zaposleni na određeno vreme

BEOGRAD - Ministar pravde Nikola Selaković najavio je danas da niko od zaposlenih na određeno vreme u sudovima, tužilastu i lokalnoj samoupravi neće biti žrtva zakona o budžetskom sistemu.

"Ono što je bitno reći jeste da znaju zaposleni na određeno vreme u sudovima, u lokalnim samoupravama i tužilaštvu da neće ostati bez posla", kazao je on novinarima odgovarajući na konstataciju da trećini zaposlenih u Privrednom sudu od početka meseca ističe ugovor na određeno vreme.

Selaković je objasnio da su sa problemom suočeni ne samo Privredni, već i osnovni sudovi.

To je, kako je objasnio, problem sa kojim smo se suočili kada je usvojen zakon o budžetskom sistemu, koji je nastao neažurnošću sudova u protekle četiri godine kada sudovi nisu apsolutno nikoga primali na neodređeno vreme.
U razgovoru sa Ministarstvom finansija, članovima komisije koja određuju dodatna zapošljavanja mi gledamo kako da prevaziđemo ovaj problem, kazao je Selaković.
"Ako je neko radio preko pet godani na oređeno vreme i nije sproveden konkursni postupak kada je trebalo nikako ne sme da bude žrtva zakona o budžetskom sistemu. Oni će ostati na poslu, biće obezbeđen neometan rad sudova. U budžetu
Republike Srbije postoji novac za te plate, one su predviđene i u ovom budžetu", uverava ministar.

On je kazao da ne treba da postoji nikakva bojazan za bilo koji sud ili tužilaštvo da će doći do kolapsa ili blokade posla.

Foto Tanjug, S. Radovanović, arhiva




УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД и њихов повереник Зоран Михаило Писковић копије овог поста послали су надлежним Министарствима ради помоћи свим порезницима којима је рад био на одређено време и који се већ налазе у својим домовима очајни и у туробним осећањима тоталне остављености и заборављености.



С поштовањем, свако добро и здрави били, а запосленима на одређено време у Пореској управи порука охрабрења и наде, јер су задужили ово друштво вишегодишњим марљивим радом и савесним односом према послу. Доле потписани повереник то добро зна да је то тако и Синдикат Пореске управе-УСС, ће се борити свим синдикалним средствима за све горе споменуте наше колеге-Они не смеју да се осећају превареним нити запостављенима, то је морални принцип Српскога Синдикализма.

БЕОГРАД, ДАНА 20.02.2014. године


УЈЕДИЊЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ
-СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАД
Београд, ул. Саве Машковића бр.3-5
Повереник-Justitiarius-Justicijar,
Зоран Михаило Писковић с.р.
Еxpert  za javne finansije

Контакт тел.011/3950-619
е-маил: zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs
Internet prezentacija na:http://www.proglas.blogspot.com


0 коментара:

Постави коментар