Најновији чланци на покретној траци:

субота, 1. фебруар 2014.

Pravilnik o osnivanju i organizovanju Sindikalne Kase uzajamne beskamatne pomoći, USS-Sindikata Poreske uprave-Centrala u Beogradu















Pravilnik
o osnivanju i organizovanju
Sindikalne Kase uzajamne beskamatne pomoći,
USS-Sindikata Poreske uprave-Centrala u Beogradu

Правилник
о оснивању и организовању
Синдикалне Касе узајамне бескаматне помоћи,
УСС-Синдиката Пореске управе-Централа у Београду

Београд
Члан 1.

Повереништво Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС, установљава Касу узајамне бескаматне помоћи и оно контролише њено функционисање сагласно начелу солидарности и узајамности.

Члан 2.

Уколико је потребно, повереништво Синдикалне организације Пореске управе- Централа у Београду-УСС, може да промени овај Правилник о чему ће благовремено известити чланство, тако што ће о том догађају писати на Блогу овог Синдиката http://proglas.blogspot.com, објавиће се на огласној табли Пореске управе-Централе, службеним мејлом или на други погодан начин. 

Члан 3.

Члан Синдикалне Касе узајамне бескаматне помоћи може бити само члан Синдиката који добровољно потписује синдикалну приступницу и на тај начин постаје члан Синдикалне Касе узајамне бескаматне помоћи.

Члан 4.

Форму приступнице одређује повереништво Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС.
Повереништво ће одредити једну особу која ће исплаћивати члановима помоћ из Синдикалне Касе узајамне помоћи и која ће бити одговорна за свој рад кривично и материјално.

Члан 5.

Повереништво Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС, може да изврши увид у писмену документацију Синдикалне Касе узајамне бескаматне помоћи најмање једном годишње, а по потреби и чешће.

Члан Синдикалне Касе може постати свако ко је члан Синдиката Пореске управе-Централе у Београду- УСС и запослен/а је на неодређено време у ПОРЕСКОЈ УПРАВИ-ЦЕНТРАЛА У БЕОГРАДУ.

Члан 6.

Синдикална Организација Пореске управе Централа у Београду-УСС, дефинисаће посебну под-партију унутар пословног Синдикалног рачуна за Касу узајамне синдикалне бескаматне помоћи који ће служити само за ту сврху и ни за шта друго.
Из средстава Касе узајамне синдикалне бескаматне помоћи овластиће се Банка-депонент,
 да аутомацки на име трошка одржавања синдикалног рачуна клијента врши месечну припадајућу наплату бес сагласности комитента.  

Члан 7.

Синдикална организација Пореске управе-Централа у Београду-УСС  одређује износ од 0,70% динара месечно који би се обустављао приликом исплате плате са текућег рачуна члана Касе путем административне забране у две полу рате по 0,35% од зараде (на 15 дана како се исплаћује плата односно зарада).

Члан 8.

Процентни износ који је изгласан на повереништву Синдиката Пореске управе-Централа у Београду-УСС, може се увећати сваке године за онолико % колики је био раст инфлације у претходној години како би новац који се исплаћује члановима Синдикалне Касе узајамне бескаматне помоћи био исте вредности (да се не би обезвредио).

Члан 9.

Максимални износ који може да се добије из Синдикалне Касе је износ количине средстава на рачуну Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС и броја запослених који су се учланили.

Члан 10.

Средства која се налазе на рачуну Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС ће се равномерно исплаћивати члановима Касе.

Члан 11.

Чланарина за Касу се уплаћује стално путем административне забране синдикалне чланарине, докле год је неко члан Касе.

Члан 12.

Новац који се одобри члану Касе ће се враћати у 10 једнаких месечних рата путем административне забране.

Члан 13.

Средства која се одобравају члану Касе Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС, немају у себи укалкулисану камату, јер је синдикална помоћ утемељена на принципима узајамности, солидарност, бесплатности и бескаматности.

Члан 14.

Пре сваке исплате Касе Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС, провериће се кредитна способност члана Касе како би се утврдило да ли члан може да враћа новац у десет (10) једнаких месечних рата или не, а уколико се утврди да члан Касе није кредитно способан, средства из Синдикалне касе му неће бити исплаћена.

Члан 15.

Пре исплате новца члан Касе Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС, ће у писменој форми на одговарајућем формулару који је одобрило повереништво Синдиката Пореске управе-Централа у Београду-УСС, тражити новчана средства.( Обавезно је да на том захтеву стоји име и презиме као датум и време како би се могао утврдити редослед ко је први тражио касу узајамне помоћи посредством електронске службене поште).

Члан 16.

Новчана средства из Касе Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС, ће се исплаћивати по редоследу подношења захтева и никакви други критеријуми се неће примењивати приликом исплате Касе узајамне бескаматне помоћи.
Члану Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС неће се исплаћивати помоћ из Синдикалне Касе Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС све док и остали чланови не остваре то право на помоћ.
Члан Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС може се, 
 писмено одрећи учешћа у кругу кандидата за помоћ из Касе Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС због солидарности, донаторства, узајамности и узајамне помоћи.

Повереништво Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС ће посебном Одлуком утврдити моменат када су сви чланови своје право на помоћ остварили, и тада ће прогласити нови циклус-круг исплате помоћи из Синдикалне Касе Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС. 
Члан 17.

Новчана средства која се буду одобрила члану из Касе Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС, биће исплаћен електронским путем на банкарски рачун члана Касе Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС.

Члан 18.

Исчлањење из Касе Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС, није могуће све док се не измири дуг према Каси.

Члан 19.

Сваки члан Касе може да се исчланити из Касе Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС, тек после 10 месеци од учлањења, након чега ће му бити на његов писмени захтев исплаћена сва уплаћена чланарина коју је до тада уплатио у Касу узајамне помоћи, а у зависности од висине новчаних средстава у Каси у том моменту. 
Исплате из става 1. овог члана, имају карактер приоритета, тако да ће се одмах сви новчани приливи у Касу, одмах реализовати-преносом са рачуна на рачун, ради враћања свих раније уплаћених средстава иступајућег члана Касе Синдиката Пореске управе-Централе у Београду-УСС. 

Члан 20.

Повереништво Синдиката Пореске управе- Централа у Београду- УСС на рачун Касе узајамне помоћи депонује 40.000,00 динара ради обезбеђења ликвидности Касе и обезбеђења резервног фонда.

У случају смањења износа резервног фонда из става 1. овог члана исти ће се надокнадити из првог прилива чланарине Касе узајамне помоћи.

Члан 21.

Овај Правилник је ступио на снагу 01.02.2014. године, а почеће се примењивати након обезбеђења потребног броја чланова Касе узајамне бескаматне помоћи и почетне суме од 40.000,00 динара, што ће повереништво Синдиката Пореске управе Централа у Београду-УСС посебном одлуком Прогласити и објавити на http://proglas.blogspot.com.




У Београду, 01.02.2014 године


0 коментара:

Постави коментар