Најновији чланци на покретној траци:

среда, 9. март 2016.

Javni konkurs za izbor dva člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki


















Јавни конкурс за избор два члана Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки

     На основу члана 140. ст. 2. и 6. Закона о јавним набавкама („Службени гласник РС“, бр. 124/12, 14/15, 68/15) и Одлуке о покретању поступка за утврђивање предлога за избор два члана Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки 11 број 02-207/16 од 1. фебруара 2016. године
НАРОДНА СКУПШТИНА
ОДБОР ЗА ФИНАНСИЈЕ, РЕПУБЛИЧКИ БУЏЕТ
И КОНТРОЛУ ТРОШЕЊА ЈАВНИХ СРЕДСТАВА
оглашава јавни конкурс
за избор два члана Републичке
комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки
     За једног члана Републичке комисије бира се лице које испуњава услове потребне за избор за судију основног суда, осим услова у вези са Правосудном академијом, и које има радно искуство од три године у области јавних набавки.
   За другог члана Републичке комисије бира се лице које има стечено високо образовање из научне области правне, економске или техничко-технолошке науке на студијама другог степена (дипломске академске студије), односно високо образовање које је законом изједначено са академским називом мастер на основним студијама у трајању од најмање четири године, најмање пет година радног искуства на пословима јавних набавки, стечен сертификат за службеника за јавне набавке и које испуњава друге услове прописане за рад у државним органима или које испуњава услове потребне за избор за судију основног суда, осим услова у вези са Правосудном академијом, и које има радно искуство од три године у области јавних набавки.
     Након спроведеног јавног конкурса, на предлог Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, Народна скупштина бира два члана Републичке комисије.
     Чланови Републичке комисије бирају се на период од пет година.
    За члана Републичке комисије исто лице може бити бирано највише два пута, под условом да није бирано за председника Републичке комисије.
     Члан Републичке комисије не може обављати другу јавну функцију, вршити функцију у политичкој странци, нити обављати било коју другу функцију, службу, посао, дужност или активност која би могла утицати на његову самосталност у раду и поступању или која би умањивала његов углед или углед функције члана Републичке комисије.

Услови за све кандидате:
1) држављанство Републике Србије;
2) да није осуђиван на казну затвора од најмање шест месеци;
3) да није покренута истрага или подигнута оптужница;
4) стручност, оспособљеност и достојност за обављање функције члана Републичке комисије.

Услови за избор једног члана Републичке комисије:
1) завршен правни факултет;
2) положен правосудни испит;
3) најмање три године радног искуства у правној струци после положеног правосудног испита;
4) радно искуство од најмање три година у области јавних набавки.

Услови за избор другог члана Републичке комисије:
1) стечено високо образовање из научне области правне, економске или техничко-технолошке науке на студијама другог степена (дипломске академске студије), односно високо образовање које је законом изједначено са академским називом мастер на основним студијама у трајању од најмање четири године;
2) најмање пет година радног искуства на пословима јавних набавки;
3) стечен сертификат за службеника за јавне набавке
или
1) завршен правни факултет;
2) положен правосудни испит;
3) најмање три године радног искуства у правној струци после положеног правосудног испита;
4) радно искуство од најмање три година у области јавних набавки.

У изборном поступку провераваће се познавање области из делокруга рада Републичке комисије, оспособљеност за решавање предмета из делокруга Републичке комисије, вештина логичког и аналитичког резоновања, организационе способности, провера стручне оспособљености из области јавних набавки - увидом у податке из пријаве, тестирањем и разговором.

Рок за подношење пријаве на конкурс је 30 дана. Рок почиње да тече наредног дана од дана када је конкурс објављен у „Службеном гласнику Републике Србије“.

Пријава на конкурс треба да садржи: име и презиме кандидата, датум и место рођења, адресу становања и број телефона, податке о образовању, податке о врсти и дужини радног искуства са описом послова на којима је кандидат радио до подношења пријаве на конкурс и одговорности на тим пословима, опис послова које је кандидат обављао у области јавних набавки, податке о стручном усавршавању, посебним областима знања и познавању страних језика.

У пријави је потребно навести да ли се конкурише на место члана Републичке комисије који испуњава услове из члана 141. став 3. Закона или се конкурише на место члана Републичке комисије који испуњава услове из члана 141. став 4. Закона.

Докази који се прилажу уз пријаву на конкурс: пријава потписана својеручно, са биографијом и наводима о досадашњем искуству; оригинал или оверена фотокопија уверења о држављанству; оригинал или оверена фотокопија извода из матичне књиге рођених; оригинал или оверена фотокопија доказа о одговарајућој стручној спреми; оверена фотокопија радне књижице; оригинал или оверена фотокопија доказа о положеном правосудном испиту (за избор једног члана Републичке комисије); оригинал или оверена фотокопија доказа о положеном стручном испиту за службеника за јавне набавке (за избор другог члана Републичке комисије); оригинал или оверена фотокопија исправа којима се доказује тражено радно искуство (потврде, решења и други акти из којих се види на којим пословима и са којом стручном спремом је стечено радно искуство); оригинал уверења да против кандидата није покренута истрага или подигнута оптужница и оригинал уверења да кандидат није осуђиван на казну затвора од најмање шест месеци. Докази који се прилажу уз пријаву на конкурс не могу бити старији од шест месеци.

Фотокопије које се прилажу уз пријаву морају бити оверене у општини или суду или код јавног бележника.

Исправе на страном језику се достављају у оригиналу или копији, са преводом овереним од стране судског тумача.

Пријаве на јавни конкурс подносе се на адресу: НАРОДНА СКУПШТИНА, Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, Трг Николе Пашића 13, Београд, са назнаком: „За јавни конкурс за избор два члана Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки“.

Пријаве се могу доставити лично или путем поште. Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве и пријаве уз које нису приложени сви тражени докази у оригиналу или фотокопији, овереној у општини или суду или код јавног бележника, неће се разматрати.

Све додатне информације о конкурсу могу се добити у Одбору за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, Краља Милана 14, Београд, контакт телефон: 011/302-60-57 и e-mail: a.saso@parlament.rs

Овај оглас се објављује у „Службеном гласнику Републике Србије“, дневном листу „Политика“ и на интернет страници Народне скупштине: www.parlament.rs

Preuzeto sa http://www.parlament.gov.rs














0 коментара:

Постави коментар