Најновији чланци на покретној траци:

среда, 11. јануар 2017.

Poreznici stavili katanac i na dve privatne klinike -moralni aspekt inspekcijskog nadzora













Sa drzava-bez-milosti-za-prekrsaje-poreznici-stavili-katanac-i-na-dve-privatne-klinike/e1567kk

 prenosimo sledeći članak: 

DRŽAVA BEZ MILOSTI ZA PREKRŠAJE Poreznici stavili katanac i na dve privatne klinike

Poreznici su tokom praznika prvi put zbog nepravilnosti u radu zatvorili dve zdravstvene ustanove, saznaje "Blic".
  REŠETKE ĆE KRASITI NOVOSADSKU POLIKLINIKU SEDAM DANA
Prema saznanjima našeg lista, zatvorene su Klinika „Impuls" iz Beograda i poliklinika "Dijagnostika centar" iz Novog Sada. Kako su otkrili naši novinari, ove dve privatne zdravstvene ustanove zapečaćene su na sedam dana, a na objekte je stavljena crvena traka s jasnim natpisom "Poreska uprava". Ova informacija potvrđena nam je i u Poreskoj upravi Srbije.
- U toku praznika po prvi put su kontrole proširene i na privatne zdravstvene ustanove u Beogradu i Novom Sadu. Prilikom obavljenih kontrola utvrđene su nepravilnosti u poslovanju, poput neizdavanja fiskalnih računa pacijentima, odnosno neevidentiranja usluga preko fiskalnih kasa – naveli su u Poreskoj upravi.
Kako su istakli, medicinske ustanove kod kojih je utvrđeno da ne poštuju zakonske procedure su privremeno zatvorene.
- Protiv odgovornih osoba podneti su zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornosti – dodali su u ovoj ustanovi.
Ipak, oni nisu mogli da nam otkriju i nazive zdravstvenih ustanova koje su zatvorili pozivajući se na stroge zakonske propise koji ih štite.

S druge strane, kako su naglasili, inspektori Poreske uprave nastavljaju pojačanu kontrolu poreskih obveznika širom Srbije, "kao jedan od efikasnih vidova borbe protiv sive ekonomije, proširujući obuhvat kontrola na različite delatnosti".
- Poreska uprava će i u 2017. nastaviti sa aktivnostima koje podrazumevaju potpunu primenu propisa prema svim poreskim obveznicima na teritoriji Srbije. Apelujemo na sve poreske obveznike da poštuju propise i razvijaju kulturu plaćanja poreza – naglasili su u Poreskoj upravi.
КОМЕНТАР: Док смо приређивали ово преузимање текста саосећали смо моралне дилеме са свим нашим колегама порезницима-учесницима у горе поменутим активностима. Те дилеме се састоје у моралном питању које гласи:
-Коме инспектор треба да буде лојалан, да ли на своју руку да ради-да одбије послушност =1.) Законодавцу и 2. ) непосредном руководиоцу-налогодавцу и на тај начин омогући својим свесним саучествовањем у вршењу и прикривању деликта с којим се иначе сусрео током инспексијског надзора, или да се супростави очигледности вршења прекршаја-деликта и реагује сагласно својим овлашћењима и наложеној обавези.

Ова осећања су права агонија за инспекторе и само инспектор државне службе зна шта се овде пише и о чему се расправља.

Ипак ''наука послушности у лојалности старијему'' храбри инспекторе да раде свој посао без обзира на најсуровије претње контролисаних лица повезаних са трансцеденталном претећом конотацијоном димензијом, односно лажним и препреденим плачем и молбама контролисаног лица да се не предузимају никакве мере инспексијског надзора. Бити послушан Закону и непосредном руководиоцу-Налогодавцу, ето то је једини одговор на све моралистичко-методолошке дилеме инспекцијског надзора. О чему се ради? У следећем видеу исцрпно ће се читалац - инспектор оптерећене савести и дилеме праћене страхом, обавестити како да се понаша у тим деликатним ситуацијама патолошке мржње контролисаног лица, њихових клетви и од њих ангажованих нарикача, односно шта да ради када се сусретне са лажним плачем и запомагањем контролисаног лица које од инспектора тражи да презре Законодавца и његовог непосредног руководиоца-Налогодаваца тако што ће да поступи на своју руку! Том приликом од ''запомагала'' нуди се најчешће и нека услуга као реванш инспектору за не поступање по Закону и добијеном Налогу непосредног руководиоца, а ''нарикачи и нарикаче'' иду у напад са грозним ликвидационим претњама, праћеним лажним цинкарењем, клеветничким дојавама до примене најмрачнијих средстава патолошке мржње.

Инспекторе, «Одсеци вољу своју и утихнуће Ад» – говори Ти Блажени Августин. Какве речи! Пакао је испуњен својевољнима, који се споре са Богом-Законодавцем о устројству света и правне економије. Они би хтели да постану барем саветници Творца и Законодавца, ако већ сами не могу да постану творци Закона и Господари Законодавцу.

Инспекторе, не бој се ''нарикача и нарикачица'' зато што ћеш им свесно и храбро наспрам њихових одвратних злочиначких лица показати текст Светлости написаног руком Светог Апостола Павла који Тебе и Твоју службу апостолски дефинише следећом благовести : 


''Римљанима - 13 глава



1Сваки човек да се покорава вишим властима! Јер нема власти а да није од Бога, а што су власти, од Бога су постављене. 2Ко се, дакле, противи власти, противи се наредби Божјој; а који се противе, биће осуђени. 3Јер власти нису страх добрим делима, него злим. А хоћеш ли да се не бојиш власти? Чини добро, и имаћеш хвалу од ње. 4Јер је слуга Божји теби за добро. Ако ли зло чиниш, бој се! Јер не носи узалуд мача. Божји је слуга, да казни онога који зло чини. 5Зато јој се ваља покоравати, не само због гнева него и због савести. 6Зато и порезе плаћате: јер су слуге Божје које једнако баш то раде. 7Подајте свакоме што сте дужни: коме порезу, порезу; коме царину, царину; коме страх, страх; коме част, част!''


Веома подстицајна даља елаборација са созецанијем овога питања службене савести, страха, дилеме и морала се налази разрађена у следећем надахнутом видеу:

Велика лаж нашег доба - Протојереј Андреј Ткачов


 

 Свако добро савесни инспекторе и знај да је КРСТ - КРСТ, а даље нека ти је на утеху горе дати видео са саветом Апостолске Цркве шта да чиниш када ти је тешко током вршења службе у Име Бога и Народа. Амин!

Велика лаж нашег доба - Протојереј Андреј Ткачов

  

0 коментара:

Постави коментар