Најновији чланци на покретној траци:

недеља, 27. фебруар 2011.

О ОБУСТАВИ РАДA У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ-Sindikat Poreske uprave Nezavisnost poverenik Zoran Pisković: Обавештава


ПОШТОВАНИМ ПОРЕСКИМ СЛУЖБЕНИЦИМА !


Предмет: ПАРАЛЕЛЕ и АСОЦИЈАЦИЈЕ

Поштоване колеге и колегинице,



Поштоване Колеге, како сам и обећао следи један ''Серијал'' у циљу анализе синдикалне документације од 13.01.2011. године, коју је сачинио ''већински'' Синдикат Пореске управе, а који је аутор овог натписа добио ''случајно'' од једне њихове активисткиње.

Наши чланови и симпатизери су ми наложили да наше Повереништво анализира ту документацију и да своје виђење исте, што се и овим путем и чини:

 
ПРВИ ДОКУМЕНАТ ИЗГЛЕДА ОВАКО:



''ПОЗИВНИЦА


У ЧЕТВРТАК 13.01.2011. ГОДИНЕ СА ПОЧЕТКОМ У 15:00 ЧАСОВА У УЛИЦИ САВЕ МАШКОВИЋА 3-5 , САЛА 305 НА III СПРАТУ, ОДРЖАЋЕ СЕ САСТАНАК ОСНОВНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СИНДИКАТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ , МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА , ПОРЕСКА УПРАВА ЦЕНТРАЛА. ПОЗВАНИ СТЕ КАО ЧЛАН ОВЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ДА ОБАВЕЗНО ПРИСУСТВУЈЕТЕ САСТАНКУ.

ДНЕВНИ РЕД САСТАНКА ЈЕ УПОЗНАВАЊЕ И ИЗЈАШЊАВАЊЕ У ВЕЗИ ЗАКЉУЧАКА ЈЕДИНСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СИНДИКАТА ДОНЕТИХ НА САСТАНЦИМА ОДРЖАНИМ 11.01 И 12.01.2011. ГОДИНЕ.''
ПОТОМ СЛЕДИ НЕПОТПИСАНИ ТЕКСТ:'' ОРГАНИЗАЦИЈА СИНДИКАТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА ПОРЕСКА УПРАВА-ЦЕНТРАЛА'' СА ПЕЧАТОМ



РАСУЂИВАЊЕ

1.      Како се да приметити овај акт је писан на брзину. Назван је ''ПОЗИВНИЦА'' па је потом белилом део те речи ''окречен'' и то следећа задња слова''ница''. Писац овог летка се сетио да је Позив једна ментална категорија, а ''Позивница'' сасвим друга лингвистичка категорија.
2.      Ова исправка је сасвим исправна, јер се на Синдикални скуп запослени Позивају ''Позивима'', а не путем некаквих ''Позивница''.
3.      С обзиром да су запослени позвани у горе наведену салу, одмах је јасно да је скуп сазван уз подршку и Угледних фактора. Из искуства знам, да кад сам тражио ранијих година промоцију нашег синдиката, да ми није та сала била омогућена.
4.      ''ОБАВЕЗНО ПРИСУСТВО'' о коме се говори у горе датом летку, запрепашћује, јер Синдикални скупови су искључиво ствар ДОБРОВОЉНОСТИ'', А НЕ ПРИСИЛЕ И ПРИНУДЕ.
5.      Нисам отишао на тај скуп али сам чуо да се ишло по канцеларијама и агитовало се да се присуствује скупу. Један мој симпатизер ми је испричао да није присуствовао том скупу, али се потписао у Списак подршке, што је учинио како ми рекао ''да га не би оптужили да их минира''. Ето, драги читаоче, сами процените о каквој се то добровољности радило.
6.      Овај скуп се није сигурно могао одржати без сагласности Угледних фактора, јер свако напуштање радног места без знања руководилаца није могуће. С овим у вези запослени који су присуствовали том скупу су примили плату, а нису радили. Та дангуба није плаћена из средстава Синдиката Пореске управе, већ из средстава Послодавца- ово је само претпоставка!. Док су једни радили, други су ''митинговали-нису радили'', али су и једни и други примили плату. Питање је, колико је ово у складу са начелом правичности.
7.      Позив није потписан, што значи да је Позивар анониман. Из ове околности је јасно да је Анонимус и те како био свестан да је нешто урадио, што по Закону о штрајку није смео да учини. Вероватно је инстиктивно осетио ''да самим чином позивања на штрајк'' по Сили Закона о штрајку, он више није државни службеник. Зато се вероватно инстиктивно није ни потписао, ''крио се'' јер је знао да је себе тим позивом елиминисао из редова пореских службеника. До данас 27.02.2011. године није ми познато да ли је овоме Анонимусу закључена радна књижица нити ко је он заправо.
8.      Штрајкачки материјал се састоји од близу 10. листова папира. Умножен је у стотине примерака и потом дељен по канцеларијама са напоменом ''Само члановима''. То су страшно велики трошкови- струја, тонери, ужасно много папира, стравични експедитивно-манипулативни трошкови итд. Питање је, ко је смео да направи оволико велике трошкове? Ако се ради о трошку организатора то нас није брига, то је ствар њихових средстава, али ако је то репро материјал Пореске управе, онда стоји питање, да ли је тај велики трошак учињен сагласно Правилима трошења репроматеријала у Пореској управи.
9.      И на крају била су запрепашћујућа очекивања самих запослених. Једна колегиница је била у трансу и вриштећи ми се обратила када смо улазили у трамвај ''9'': ''Сада ћеш Ти да будеш на пословима средње спреме, а ми са средњом спремом ћемо Вас сменити, и радићемо ваше послове високе школске спреме. Једва сам је смирио, рекавши јој да је ''вероватно у праву''. Нисам хтео тај Њен револуционарни занос да реметим, говорећи самом себи: ''Па нека је у илузијама…''. Тужно сам је испратио када је изашла из трамваја, јер сам знао да од целе те Приче нема ништа. Све се већ и тог ''револуционарног'' дана све добро знало. Ствар је била и те како под контролом сценаристе и режисера, али публика и пиони те игре то нису знали.




С поштовањем,
Главни повереник,
Зоран Писковић с.р.
Достава извршена Интернет везом
http://proglas.blogspot.com/

                                                           Е Д И Т О Р

Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com/ или посредством линка http://www.gsupipnezavisnost.org.rs/

Наш Си./Бр. Сл. од 27.02.2011. године

Poverenik Sindikata Poreske uprave Nezavisnost Zoran Pisković

0 коментара:

Постави коментар