Најновији чланци на покретној траци:

субота, 4. јун 2011.

СИСТЕМАТИЗАЦИЈА РАДНИХ МЕСТА СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ НЕЗАВИСНОСТ

З А П И С Н И К

САСТАВЉЕН У ПОВЕРЕНИШТВУ СИНДИКАТА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ''НЕЗАВИСНОСТ'' ДАНА 03.06.2011. ГОДИНЕ У ПРЕДМЕТУ СИНДИКАЛНЕ АКТИВНОСТИ ВЕЗАНЕ ОКО САЧИЊАВАЊА НОВЕ СИСТЕМАТИЗАЦИЈЕ РАДНИХ МЕСТА У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ.

Присутни: Главни повереник Зоран Михаилов Писковић, чланови и симпатизери неки лично, а неки телефонсим путем.

Ток и садржај извршених синдикалних радњи и датих изјава:

Главни повереник Зоран Михаилов Писковић је присутне обавестио да је током текуће недеље од дана 30.05.2011.-03.06.2011. године трагао за одговором на питање запослених, које је гласило: ''Шта се ради на Новој систематизацији радних места у Пореској управи?''.

НЕЗВАНИЧНИ ОДГОВОР НА ДАН 03.06.2011. ГОДИНЕ ЈЕ СЛЕДЕЋИ: 

РАД НА НОВОЈ СИСТЕМАТИЗАЦИЈИ РАДНИХ МЕСТА ЈЕ ТРЕНУТНО У ''ФАЗИ МИРОВАЊА-ПРЕКИДА ПОСТУПКА'' И РАД НА ИСТОЈ ЋЕ СЕ НАСТАВИТИ КАДА СЕ ЗА ТО БУДУ СТЕКЛИ ОПРАВДАНИ УСЛОВИ.

О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е

Зоран Михаилов Писковић је рекао присутнима да је током текуће недеље био код више утицајних и ауторитарних људи и да је о предметној ствари водио разговоре. Том приликом је имао проблем јер су саговорници упорно ћутали да ми било шта о предметној ствари кажу. Критиковали су ме због ангажмана овог синдиката по предметном питању. Тада ми је речено да ми нисмо ''респектабилна снага радништва'' и да се то нас не тиче. Оградио сам се од оваквих ''непријатних тврдњи'' и упозорио сам их да је ово Повереништво ''канцеларија социјалног партнера Републике Србије, а тај социјални партнер се зове УГС ''НЕЗАВИСНОСТ'', и да ову чињеницу морају респектовати!

Дакле од самих учесника радне групе за састављање нове Систематизације ништа одређено нисам могао сазнати, већ сам морао слушати њихове монологе шта ми треба да радимо, а шта не. Па то је стварно невероватно, ''да ненаклоњени'' овом синдикату нама држе лекције шта ми треба да радимо. Као да ми то не знамо!

Када сам схватио да нам је овакав начин рада немогућ, обратили смо се утицајним људима у Пореској управи и Међународним представницима у Пореској управи и они су ми неслужбено напред наведену информацију саопштили. Пошто је она битна овим путем обавештавам све запослене у Пореској управи да не морају да брине, јер је ствар стављена под контролу.

ДОГ ГОД ОВАЈ СИНДИКАТ БУДЕ ДЕЛОВАО У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ ЗАПОСЛЕНИ НЕМАЈУ РАЗЛОГА ЗА БРИГУ. НАША СИНДИКАЛНА БОРБА ЈЕ СТРОГО ЗАКОНИТА И КАДА СЕ ЗАКОН СПРОВОДИ СВИМА МОРА БИТИ ДОБРО.

Потом сам обавестио присутне да ће Наш синдикат путем писања, а и разговора утицати да се приликом сачињавања Нове Систематизације, мора најпре поћи од основне премисе, а она гласи:

ПОРЕСКА УПРАВА ЈЕ ПОД КРОВОМ МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА, И СТОГА ЊЕНА СИСТЕМАТИЗАЦИЈА МОРА БИТИ У СВЕМУ КОХЕРЕНТНА ОРГАНИЗАЦИЈИ ПОМЕНУТОГ МИНИСТАРСТВА.

Потом су присутни једногласно донели следећи

СИНДИКАЛНИ ЗАКЉУЧАК

ПОДРЖАВАЈУ СЕ ДОСАДАШЊЕ АКТИВНОСТИ СИНДИКАТА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ''НЕЗАВИСНОСТ'' У МАТЕРИЈИ РАДА НА ДОНОШЕЊУ НОВЕ СИСТЕМАТИЗАЦИЈЕ РАДНИХ МЕСТА УЗ ПРЕПОРУКУ ЛОБИРАЊА КОД НАДЛЕЖНИХ УТИЦАЈНИХ СЛУЖБИ РАДИ ПРЕЗЕНТОВАЊА ИСТИНЕ У ВЕЗИ ПРЕДМЕТНОГ ПИТАЊА.

Записник је прочитан телефонским путем као и лично присутнима и на исти нема примедби.

С поштовањем,
СЕЋАЈУЋИ СЕ САВЕТА:
PAULUS APOSTOLUS: ’’OMNIA VESTRA IN CARITATE FIANT.’’- I COR 16/14 и
-’’GRATIA DOMINI IESU CHRISTI ET CARITAS DEI ET COMMUNICATIO SANCTI SPIRITUS CUM OMNIBUS VOBIS.''- II COR 13/13

Главни повереник,
Зоран Михаилов Писковић с.р.

Достава извршена Интернет везом
press@poreskauprava.gov.rs


                                                           Е Д И Т О Р

Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com/ или посредством линка http://www.gsupipnezavisnost.org.rs/ TJ. www.sindikatporeske

Наш Си./Бр. Сл. од 04.06.2011. Године

Poverenik Sindikata Poreske uprave Nezavisnost Zoran Pisković:

ЕВО И НЕКОЛИКО СИМБОЛА ВЕЗАНИХ ЗА СИСТЕМАТИЗАЦИЈЕ РАДНИХ МЕСТА УОПШТЕНО:




 

0 коментара:

Постави коментар