Најновији чланци на покретној траци:

четвртак, 30. јун 2011.

СТРАНИЦЕ ИЗ ДНЕВНИКА СИНДИКАТА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ НЕЗАВИСНОСТ

З А П И С Н И К

САСТАВЉЕН У ПОВЕРЕНИШТВУ СИНДИКАТА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ''НЕЗАВИСНОСТ'' ДАНА 30.06.2011. ГОДИНЕ У ПРЕДМЕТУ СИНДИКАЛНЕ АКТИВНОСТИ ВЕЗАНЕ ОКО РЕДУКЦИЈЕ ЕЛЕМЕНТАРНИХ УСЛОВА РАДА.

Присутни: Главни повереник Зоран Михаилов Писковић, чланови и симпатизери неки лично, а неки телефонским путем.

Ток и садржај извршених синдикалних радњи и датих изјава:

На предлог Главног повереника Зорана Михаиловог Писковића једногласно је усвојен следећи:

ДНЕВНИ РЕД:

1. РЕДУКЦИЈА ЕЛЕМЕНТАРНИХ УСЛОВА РАДА

2. Разно-текућа питања

Главни повереник Зоран Михаилов Писковић је присутне обавестио да је током текуће недеље од дана -27.06.2011. до -30.06.2011. године од стране запослених обавештен да се више неће добијати неопходна литература, прописи и Службена гласила Републике Србије, те да ће бити онемогућен приступ пореских службеника ''Cekos-u''.

Ова информација је нажалост тачна јер напред споменути дистрибутер на службеном сајту:


је дословно навео следеће:

VAŽNO OBAVEŠTENJE
Poštovani,
OBAVEŠTAVAMO VAS DA OD 30.06.2011. GODINE NEĆETE BITI U MOGUĆNOSTI DA KORISTITE PROGRAM EKSPERT.

Do prekida korišćenja je došlo usled raskida Ugovora od strane Poreske uprave, koje je nastupilo usled objektivnih ekonomskih okolnosti.
Nadamo se da ste bili zadovoljni dosadašnjim korišćenjem programa Ekspert,
a ukoliko imate bilo kakvih pitanja
molimo da nas kontaktirate na tel. 011/3035-435.

CEKOS IN''

            Присутни су са жаљењем констатовали ову неминовност и остали су забринути како ће се уопште радити на пословима пореске администрације без приступа прописима у електронском облику.

            Истовремено с друге стране у животу овога колективитета те забринутости уопште нема. Напротив запослени су у свему безбрижни без икаквих стрепњи и дилема везаних за професионалност и струку. Тако нпр. на једном сајту запослених у Пореској управи:
читамо следеће идиличне и оптимистичке описе:
SPORTSKA EKIPA PU POBEDNIK NA 37.RSI U SOKOBANJI

Sokobanja, 22.-26.06.2011.

ŠAMPIONI, ŠAMPIONI, ŠAMPIONI...., orilo se iz grla takmičara, gostiju i delegata iz ekipe Poreske uprave Srbije, jer je na upravo završenim 37.RSI u Sokobanji, u konkurenciji više od 1400 takmičara selektiranih u 51 ekipu, u generalnom plasmanu (ekipno) Poreska uprava Srbije zauzela PRVO mesto osvojivši na taj način prelazni šampionski pehar Sindikata uprave Srbije, kao organizatora ove sportske manifestacije.
Ono što smo kao sindikat pre početka sportskih susreta najavljivali i čemu smo se realno nadali, na najbolji mogući način, u žestokoj konkurenciji i na fer play način, ostvareno je na sportskim terenima Sokobanje.
Sindikat uprave Srbije je, dakle, dobio nove ŠAMPIONE – ekipu PORESKE UPRAVE SRBIJE!
U ime JOS Poreske uprave, iskazujemo zahvalnost i čestitatmo na velikom sportskom uspehu svim članovima ekipe PU, kao i delegatima i gostima koji su svojim bodrenjem i navijanjem uvek bili vetar u ledja našim takmičarima i dali svoj doprinos ostvarenju cilja – POBEDI NA 37.RSI u Sokobanji.
Znala je ekipa Poreske uprave da proslavi svoj sporski uspeh i na zajedničkoj svečanoj večeri sa svim ostalim učenicima susreta i na tome joj, još jednom, odajemo priznanje.

Proglašenjem pobednika u pojedinačnim disciplinama i ekipno, spuštena je zavesa na još jedne sporske susrete zaposlenih u organima državne i lokalne (samo)uprave, a za rukovodstvo JOS i članove stručnog štaba počinju pripreme za predstojeće sportske susrete, na kojima ćemo se potruditi, svi zajedno, da još boljom selekcijom takmičara i novim pobedama potvrdimo zasluženi plasman i prelazni pobednički pehar učinimo trajnim vlasništvom sportskog kolektiva Poreske uprave Srbije.
U narednim danima na sajtu sindikata biće postavljene i do sada pristigle fotografije.
''
            У вези овог цитираног текста, један учесник на предметној синдикалној расправи је приметио, да треба да се у свему подржи испољени оптимизам изражен на спортским играма у Сокобањи те да стога не треба бити у стању депресије, очаја и резигнације.
            Ова опаска је у свему прихваћена као разумна и целисходна.
Након упознавања присутних са овим крајње противречним сликама и паралелама у животу напред поменуте институције Националног значаја, донети су следећи

СИНДИКАЛНИ ЗАКЉУЧЦИ

  1. ПОДРЖАВАЈУ СЕ У СВЕМУ ДОСАДАШЊЕ АКТИВНОСТИ СИНДИКАТА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ''НЕЗАВИСНОСТ'' У МАТЕРИЈИ РАДА НА ОБЕЗБЕЂЕЊУ БУДУЋЕГ НЕСМЕТАНОГ КОРИШЋЕЊА ЕЛЕКТРОНСКИХ ЗБИРКИ ПРОПИСА,
    СЛУЖБЕНИХ МИШЉЕЊА, СУДСКЕ ПРАКСЕ И МОДЕЛА АКАТА
    УЗ ПРЕПОРУКУ ЛОБИРАЊА КОД НАДЛЕЖНИХ УТИЦАЈНИХ СЛУЖБИ РАДИ ПРЕЗЕНТОВАЊА ИСТИНЕ У ВЕЗИ ПРЕДМЕТНОГ ГОРУЋЕГ, ЗАБРИЊАВАЈУЋЕГ И АЛАРМАНТНОГ ПИТАЊА.
  2. ПОД ХИТНО УНУТАР РЕСУРСА САМЕ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ''АКТИВИРАТИ'' РЕЗЕРВНЕ ВАРИЈАНТЕ-ПОДСИСТЕМЕ КОЈЕ ЋЕ У СВЕМУ ЗАМЕНИТИ ГОРЕ НАВЕДЕНИ ГУБИТАК МОГУЋНОСТИ ПРИСТУПА ЗАКОНСКИМ ПРОПИСИМА ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ.
  3. СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ''НЕЗАВИСНОСТ'' СЕ ИСКРЕНО ЗАХВАЉУЈЕ ''CEKOS IN- PROGRAM EKSPERT'' НА ДОСАДАШЊОЈ САРАДЊИ ОВЕ РЕНОМИРАНЕ ФИРМЕ СА ЗАПОСЛЕНИМА У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ, ТИМ ПРЕ ШТО ЈЕ ВЕЋИНА ЗАПОСЛЕНИХ ''СТАСАЛА И ПРОФЕСИОНАЛНО ОДРАСЛА'' СА ВОЉЕНИМ И ЧИТАНИМ CEKOS IN'' .
  4. СРДАЧНЕ ЧЕСТИТКЕ СПОРТСКОЈ ЕКИПИ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ СРБИЈЕ НА ПОСТИГНУТИМ СПОРТСКИМ РЕЗУЛТАТИМА ОСТВАРЕНИМ НА СПОРТСКИМ ИГРАМА У СОКОБАЊИ-2011. ГОДИНЕ

Записник је прочитан телефонским путем као и лично присутнима и на исти нема примедби.

С поштовањем,
СЕЋАЈУЋИ СЕ САВЕТА:
PAULUS APOSTOLUS: ’’OMNIA VESTRA IN CARITATE FIANT.’’- I COR 16/14 и
-’’GRATIA DOMINI IESU CHRISTI ET CARITAS DEI ET COMMUNICATIO SANCTI SPIRITUS CUM OMNIBUS VOBIS.''- II COR 13/13

Главни повереник,
Зоран Михаилов Писковић с.р.

Достава извршена Интернет везом
press@poreskauprava.gov.rs


                                                           Е Д И Т О Р

Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL ahttp://proglas.blogspot.com/ или посредством линкаhttp://www.gsupipnezavisnost.org.rs/ TJ. www.sindikatporeske

Наш Си./Бр. Сл. од 30.06.2011. Године

Poverenik Sindikata Poreske uprave Nezavisnost Zoran Pisković:

ЕВО И НЕКОЛИКО СИМБОЛА И ПАРАЛЕЛА ВЕЗАНИХ ЗА НЕОПХОДНИ ''АЛАТ У АДМИНИСТРАЦИЈИ'' УОПШТЕНО:






0 коментара:

Постави коментар