Најновији чланци на покретној траци:

субота, 13. август 2011.

РЕВОЛУЦИОНАРНИ СИНДИКАЛИЗАМ СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ НЕЗАВИСНОСТ


ЧЛАНСТВУ И СИМПАТИЗЕРИМА НАСЛОВНОГ ПОВЕРЕНИШТВА

Предмет: Подршка Иницијативи ЈОС Пореске управе Србије од 05.08.2011. год

ПОШТОВАНЕ КОЛЕГЕ,

Коначно изванредна вест. ЈОСПУ је предложио изванредне предлоге који се у наставку у целости цитирају, и то са са њиховог сајта
http: sindikat.it.pu/

ПРВИ ПРЕДЛОГ ГЛАСИ:

'' СИНДИКАТ УПРАВЕ СРБИЈЕ
 ЈЕДИНСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ СРБИЈЕ
11000 БЕОГРАД САВЕ МАШКОВИЋА БР 3-5
Број: Сл./2011.год
Дана: 05.08.2011.год.


Директору  Пореске управе Србије
-Др.Драгутину Радосављевићу-


Предмет:        Иницијатива ЈОС за побољшање материјалног и радно-правног
положаја запослених у Пореској управи

Према законским одредбама, у 2011.г. запослени у државним органима, односно запослени на које се односе одредбе Закона о државним службеницима, могу, зависно од оцена за рад у току ранијих година, да напредују у платним разредима платне групе у којој се налази њихово радно место.
Стога предлажемо да се за одређени, законом утврђени број пореских службеника донесе решење о напредовању у одговарајући платни разред, као и  да се донесу, односно усагласе са законским прописима, решења за немештенике у Пореској управи.
Предлажемо да се сачине спискови запослених који према Закону о буџету имају право на јубиларну награду у 2011.г., односно обезбеде средства за исплату ових награда.
Такође предлажемо да се размотри могућност за доделу позајмица запосленима, које би се вратиле до краја ове године, а биле би од велике користи у периоду када се очекује набавка огрева, зимнице, уџбеника.   
Како се Јединственој организацији синдиката Пореске управе у последњих неколико месеци јављају запослени који тврде да се према њима спроводи мобинг, а немају коме да се обрате ради изношења притужби, зато што у регионалним центрима и филијалама није одређено лице за заштиту од злостављања, а што је обавеза Пореске управе према Закону о спречавању злостављања на раду, молим Вас да директорима регионалних центара и директорима филијала наложите да у договору са синдикатом, одреде лица која према закону треба да посредују у поступцима између запослених и послодавца у предметима где постоји сумња да се спроводи злостављање на раду.

            С поштовањем,
Председник Јос-а
                                                                                                    Думић Милан''

О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е

Ради се о изванредним предлозима који су иначе 100% у ''Духу'' философије и прагме и Синдиката Пореске управе ''Независност''. Предлажемо напред цитираном аутору да настави на тим захтевима јер су они за сада једино могући засновани на Закону. Ради се о ''обећавајућој и охрабрујућој трансформацији'' једне синдикалне опције у другу- аутентичну!!!Предлажемо напред поменутом аутору да само ''орочи'' ТЈ. ''испланира тачно сатницу испуњења ових реалних и поштених савета-предлога''


ДРУГИ ПРЕДЛОГ ГЛАСИ:

'' СИНДИКАТ УПРАВЕ СРБИЈЕ
 ЈЕДИНСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ СРБИЈЕ
11000 БЕОГРАД САВЕ МАШКОВИЋА БР 3-5
Број: Сл./2011.год
Дана: 05.08.2011.год.



Директору  Пореске управе Србије
-Др.Драгутину Радосављевићу-


Предмет:        Иницијатива ЈОС

Решењем директора Пореске управе, формиран Управни одбор и Канцеларија за модернизацију Пореске управе,такође формирана је Радна група за израду нове организационе шеме Пореске управе.
Како у протеклом периоду постављени задатак није обављен , због чега Пореска управа губи углед државног органа који је водећи у предвођењу процеса реформе у управи Републике Србије, захтевамо од вас као директора Пореске управе Србије да смените директора Канцеларије за модернизацију Пореске управе гос.Александра Драгојловића и тим који је требало да спроведе модернизацију јер наносе немерљиву штету како Пореској управи тако и свим запосленима.



С поштовањем,                                                         Председник Јос-а
                                                                                                    Думић Милан''
           


О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е

Мислимо да се овде не можемо изјаснити по овом захтеву за смену брата Александра Драгојловића, јер Синдикат Пореске управе ''Независност'' није укључен уопште у ''ову причу''. Становишта смо да Синдикати не смеју да се мешају у кадровска питања нити да дају било какве оцене о ''успешности'' одређених пореских службеника. Ово становиште се темељи на хришћанској синдикалној мисли о којој овом приликом не можемо ближе апсолвирати. Основ ОВОГА става је учење СВЕТОГ МАКСИМА ИСПОВЕДНИКА, који је говорио да је човек трослојно биће и то: а) ''Тропос''-начин постојања;-б) ''Логос''-словесност и в) ''Кризис''-Суд, суђење савешћу. Трансцедент као Вечна Филија, Правда и Истина не кажњава. Кажњавање бива од самог човека у човеку ''грижом савести''. Једноставно ''Кризис'' у човеку ради тражили ми то или не! Ово напоменух чисто из хришћанских разлога да не треба ми да тражимо ''смене'' но пустимо ''савестима'' појединаца да о томе суде и сами о себи да пресуде.

ТРЕЋИ ПРЕДЛОГ-ЗАХТЕВ ГЛАСИ:

'' СИНДИКАТ УПРАВЕ СРБИЈЕ
 ЈЕДИНСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ СРБИЈЕ
11000 БЕОГРАД САВЕ МАШКОВИЋА БР 3-5
Број: Сл./2011.год
Дана: 05.08.2011.год.


Директору  Пореске управе Србије
-Др.Драгутину Радосављевићу-


Предмет:        Иницијатива ЈОС

У циљу наставка добре сарадње између вас као послодавца  и Јединствене организације синдиката Пореске управе, предлажемо да у Комисије које се формирају за пријем и одабир кадрова у Пореској управи, као чланови  буду кооптирана лица предложена од стране ЈОС као репрезентативног синдиката.Сматрамо да ће на овај начин рад датих комисија бити много транспарентнији.



С поштовањем,                                                         Председник Јос-а
                                                                                                    Думић Милан''

О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е

Становишта смо да овај трећи предлог није у ''Духу важећих Закона''. Предлог припада једној Философској опцији која је анахрона и тотално заборављена, а то је опција која се стручно зове:''РЕВОЛУЦИОНАРНИ СИНДИКАЛИЗАМ''.

По дефиницији ''РЕВОЛУЦИОНАРНОГ СИНДИКАЛИЗМА'' РАДНИЦИ МОГУ И ТРЕБАЈУ САМИ ИЗМЕЂУ СЕБЕ ДА ИЗАБЕРУ СВОЈЕ УПРАВЉАЧЕ! Стога никаква власт споља!''

ЈАСНО ЈЕ ДА ЈЕ ОВА ВИЗИЈА НЕМОГУЋА, С ОБЗИРОМ НА ЗАКОН О ДРЖАВНИМ СЛУЖБЕНИЦИМА И СТОГА ТРЕЋИ ПРЕДЛОГ ЈОСПУ СЕ ОД СТРАНЕ СИНДИКАТА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ''НЕЗАВИСНОСТ'' НЕ МОЖЕ ПОДРЖАТИ КАО РАЦИОНАЛАН И РЕАЛНО ОДРЖИВ. У ''Трећем предлогу'' има ароме ''Жеље за влашћу-Властољубија'', што је иманентно људској природи и ми то разумемо, али не прихватамо као исправно…

С поштовањем,
Главни повереник,

Зоран Михаилов Писковић с.р.


Е Д И Т О Р

Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL adresa http://proglas.blogspot.com –линк www. gsupipnezavisnost.org.rs ТЈ. www.sidikatporeske

Наш Си./Бр. Сл. од 12.08.2011. године

Достава извршена Интернетом: - http://proglas.blogspot.com i
                                                       -press@poreskauprava.gov.rs


Sindikat Poreske uprave Centrala ''Nezavisnost'' poverenik Zoran Pisković: Obaveštava

1 коментар:

  1. DrTatjana Djordjevic
    ‎"У време универзалне преваре, говорити истину ће бити револуционарни чин. "
    - Џорџ Орвел

    "In times of universal deceit, telling the truth will be a revolutionary act."
    - George Orwell

    ОдговориИзбриши