Најновији чланци на покретној траци:

среда, 17. август 2011.

БОРБА ПРОТИВ МОБИНГА СИНДИКАТ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ НЕЗАВИСНОСТ

З А П И С Н И К

САСТАВЉЕН У ПОВЕРЕНИШТВУ СИНДИКАТА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ''НЕЗАВИСНОСТ'' ДАНА 17.08.2011. ГОДИНЕ У ПРЕДМЕТУ СИНДИКАЛНЕ АКТИВНОСТИ ВЕЗАНЕ ОКО МОБИНГА НА РАДНОМ МЕСТУ

Присутни: Главни повереник Зоран Михаилов Писковић, чланови и симпатизери неки лично, а неки телефонским путем.

Ток и садржај извршених синдикалних радњи и датих изјава:

На предлог Главног повереника Зорана Михаиловог Писковића једногласно је усвојен следећи:

ДНЕВНИ РЕД:

1. ПРИКАЗ ТРЕНУТНЕ СИТУАЦИЈЕ ПО ПИТАЊУ МОБИНГА У ПОРЕСКОЈ УПРАВИ

2. Разно-текућа питања

ОПИС РАДА СИНДИКАЛНОГ САБОРА-СКУПА

Председник ове Синдикалне подружнице ''НЕЗАВИСНОСТ'' Зоран Михаилов Писковић је изнео присутнима проблем неразумевања раније објављених постова и натписа овога Синдикат на његовом сајту, а који се тичу МОБИНГА у Пореској управи. Сво време се Синдикат Пореске управе ''Независност'' и даље упорно игнорише и са њиме се не жели разговарати о предметном питању. Међутим, реално управо акцијом овога синдиката и ван институционалним притиском ''огромног мноштва синдикално неорганизованог радништва- пореских службеника, али и те како свесних и савесних''- читај ''Здравих, прогресивних и свесних снага Пореске управе'' тренутно су мобери у дефанзиви, али се са њихове стране припрема јак контра удар на жртве и кандидате мобинг-преса. Овај Синдикат је на овом сајту у више наврата писао о овом проблему у следећим текстовима:

- ОДНОС РУКОВОДИЛАЦА И ПОРЕСКИХ СЛУЖБЕНИКА-Sindikat Poreske uprave Nezavisnost poverenik Zoran Pisković: Obaveštava


-UPOZORENJE NA MOBING VARIJANTU Sindikat Poreske uprave Centrala ''Nezavisnost'' poverenik Zoran Pisković


-Архетип Мобера и Њихових Послушника-Sindikat Poreske uprave Nezavisnost poverenik Zoran Pisković: Razmatra


АЛИ ОД СВИХ ОВИХ АКЦИЈА ВИДЉИВИХ РЕЗУЛТАТА НИЈЕ БИЛО!

Дискусија-Расуђивање-Расправа-Разматрање

Један од учесника овога СИНДИКАЛНОГ скупа у вези напред наведеног је приметио да је ДАНАС 17.08.2011. ГОДИНЕ ДОЖИВЕО НАЈПРИМИТИВНИЈИ МОБИНГ ПРЕС ОД СВОГА НЕПОСРЕДНОГ РУКОВОДИОЦА. ОПИС МОБИНГ-ПРЕСИНГА ЈЕ СЛЕДЕЋИ:

Ради се о старијем колеги. Није данас користио време за паузу- иначе никад не иде у ресторан друштвене исхране нити иде било где по канцеларијама да трачари- ради и ћути. Око 14.45 због ЖЕЂИ И ГЛАДИ је морао отићи до оближње продавнице да би купио ''ПРОЛОМ ВОДУ'' И МАЛУ КИФЛУ. Шеф га је видео и ''кроз иронично-циничан смех'' му је скренуо пажњу што је отишао до продавнице и купио ''Пролом воду'' и то замислићете, током радног времена. ''Па то је ужас, да се пије вода током рада''- мишљење је тог руководиоца. Жртва га је питала:''Имам ли ја уопште право на паузу. Па ја сам само одсуствовао из канцеларије 5-10. минута у овом радном дану, о чему ме Ви сада заправо испитујете. Био сам жедан и гладан и морао сам купити кифлу и воде''…..Сви смо закључили да се данас на радном месту поменутом колеги догодио класични мобинг. А да је ''мобингован'' доказ је што је овај догађај тај старији човек причао кроз сузе разочарења и резигнације. Наравно ту је Синдикат Пореске управе ''Независност'' да духовно оснажи све мобинговане жртве ужасних мобера.

 Други учесник је приметио: Имао сам недавно тежак лични губитак-мој родитељ се недавно Представио-Упокојио се У Господу. Нико из Колектива ме није посебно контактирао и питао око дана сахране нити је ико дошао на сахрану мога родитеља, осим 4. човека из Централе, који су ми изразили саучешће телефоном. Никога нису послали да ме пита да ли ми трба било каква помоћ, све сам морао сам да одрадим. Када сам дошао на посао заменик мога руководиоца ми није чак ''реда ради-про форме'' није ми изјавио саучешће нити је то већина колега то урадила из организационе јединице где радим, иако носим видну ознаку ''црни флор'' и знају добро шта ми се десило. Питам се, са каквим ја то људима заправо радим. То су по мени назови-људи јер су се тако према мени нецивилизациски грозно понели и на тај начин причинили су ми још већи бол и психичку патњу. Сви смо се сложили да је и ово најстравичнији мобинг, када се колега у најтежој ситуацији оставља сам без икаквог саучешћа Колектива па макар и на речима. Трећи учесник је испричао како га организациона јединица где ради бојкотује, јер се са њим уопште не разговара од стране његових колега. Када и уђе службено у другу канцеларију одмах присутни ућуте и чим изађе наступа смех ''садиста''. Разлог бојкота је припадништво Синдикату Пореске управе ''Независност'' и онемогућење овога активисте до сазна било какву информацију….Присутни су закључили и да је и ово мобинг путем ''бојкот методе''.

Пошто је радно време истицало, Зоран Михаилов Писковић је ову дискусију ''искрености, очаја и огорчености'' прекинуо речима: ''Не клонимо браћо!''

Потом су присутни једногласно донели следеће

СИНДИКАЛНЕ ЗАКЉУЧКЕ

-ПОДРЖАВАЈУ СЕ ДОСАДАШЊЕ АКТИВНОСТИ СИНДИКАТА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ''НЕЗАВИСНОСТ'' У МАТЕРИЈИ РАДА НА Сузбијању МОБИНГА УЗ ПРЕПОРУКУ ЛОБИРАЊА КОД НАДЛЕЖНИХ УТИЦАЈНИХ СЛУЖБИ РАДИ ПРЕЗЕНТОВАЊА ИСТИНЕ У ВЕЗИ ПРЕДМЕТНОГ ПИТАЊА.

-ПОД ХИТНО ИНТЕРВЕНИСАТИ КОД МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА, СЛУЖБЕ ЗА УПРАВЉАЊЕ КАДРОВИМА И ДОКТОРА ДРАГУТИНА РАДОСАВЉЕВИЋА-ДИРЕКТОРА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ РАДИ ЗАУСТАВЉАЊА МОБЕРА У ЊИХОВИМ ПАКЛЕНИМ ПСИХОТОИЧНИМ НАСРТАЈИМА НА ЗАПОСЛЕНЕ.

-ЗАТРАЖИТИ ОД ДОКТОРА ДРАГУТИНА РАДОСАВЉЕВИЋА-ДИРЕКТОРА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ИМЕНОВАЊЕ МЕДИЈАТОРА - ПОСРЕДНИКА КОЈИ БИ ПОСРЕДОВАО И ЗАШТИТИО ЖРТВЕ МОБИНГА ОД МОБЕРА И ТО ОДМАХ!

Овај Записник је прочитан телефонским путем као и лично присутнима и на исти нема примедби.
С поштовањем,

СЕЋАЈУЋИ СЕ САВЕТА:

PAULUS APOSTOLUS: ’’OMNIA VESTRA IN CARITATE FIANT.’’- I COR 16/14 и
-’’GRATIA DOMINI IESU CHRISTI ET CARITAS DEI ET COMMUNICATIO SANCTI SPIRITUS CUM OMNIBUS VOBIS.''- II COR 13/13


Главни повереник,
ЗАПИСНИЧАР
Зоран Михаилов Писковић с.р.

Достава извршена Интернет везом

Proglas

http://proglas.blogspot.com/

молба за услове рада

sindikatpunezavisnost.blogspot.com/

Синдикални повереник Зоран Писковић

sindikatpucenezavisnost.blogspot.com/
press@poreskauprava.gov.rs
milan.dumic@poreskauprava.gov.rs

Е Д И Т О Р

Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 – факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com URL ahttp://proglas.blogspot.com/ или посредством линка http://www.gsupipnezavisnost.org.rs/ TJ. www.sindikatporeske


Наш Си./Бр. Сл. од 17.08.2011. Године


Poverenik Sindikata Poreske uprave Nezavisnost Zoran Pisković:

ЕВО И НЕКОЛИКО СЛИКА О МОБЕРИМА И ЊИХОВИМ ЖРТВАМА:




ПОМОЗИ НАМ БОЖЕ У НЕВОЉАМА НАШИМ! АМИН!

0 коментара:

Постави коментар